לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 26-08-2009, 14:54
  Lance Lance אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.04
הודעות: 21,076
Facebook profile
ביקורת על החומוס והטחינה מהסדרה החדשה של צבר "סלטי השף רפי כהן"

השף רפי כהן קשר את גורלו עם סלטי צבר ויצא במגוון של סלטים עפ"י המתכונים שלו,
לפי מה שקראתי מלבד לספק את המתכונים, הוא גם היה מעורב בבחירת חומרי הגלם והליך העשיה.

למי שלא מזהה, מדובר בסלטים שבגללם קלקלו לנו נוסטלגיה אהובה סתם ככה

אבל לעניינו, אני אביא ביקורת אישית שלי
כצרכן של סלטי צבר בפרט ושל חומוס בכלל...

בוא נתחיל מזה שאין איך לחמוק מחומרי השימור, טעם הלוואי שלהם תמיד מורגש,
בכל חומוס שנמצא בסופר, הטעם פוגע קשות בחומוס ובנתיים לא מצאו לזה פתרון.

יחד עם זאת, החומוס של רפי כהן מצליח בכל זאת לתת פייט לא רע לחומוסים הטריים במסעדות,
בעיקר סוד הקסם הוא המרקם, החומוס מהסדרה של רפי כהן רך מאוד ואוורירי,
קצת מזכיר לי את "סובחי" במרקם וטיפה בטעם, וברור שאלמלא חומרי השימורים בתוכו, הטעם היה מדהים,
אבל גם עם חומרי השימורים, הטעם אמנם נפגם אבל עדיין מאוד מפנק בהשוואה להיצע בסופר.

אחד הסיבות שתמיד תיעבתי חומוסים של סופר זה בגלל שזה לא חומוס כמו שזה משחה בטעם מעיק,
ובמרקם קשה, שנתקע בגרון ומשאיר טעם לא נעים במיוחד, כדי להתגבר על כך,
הייתי מנסה בין היתר להוסיף טחינה\מים\מלח לימון, או מגביר את יחס הפיתות לחומוס, או מוסיף בשר לטשטש את הטעם.

בחומוס של רפי כהן, מבחן הכפית עומד בהצלחה,
מבחן הכפית הוא, לקחת כפית מהחומוס ולאכול אותה כמו מילקי או גבינה,
ככה אפשר לאמוד את טיב הטעם של החומוס בלי הסחות דעת,
בד"כ ב 99 אחוז מהמקרים של חומוסים מהסופר, זו לא חוויה מי יודע מה,
במקרה של החומוס של רפי כהן המצב היה שונה - בעיקר בזכות המרקם הקטיפתי והעדין,
וגם הטעם, שבאופן מפתיע קצת הזכיר לי את חומוס תלמה הישן והטוב שהכרנו בקופסאות השימורים ההן,
כמובן שהטעם פה הוא הרבה הרבה יותר עדין ואיכותי, וגם במקרר החומוס לא מאבד מהאווריריות והרכות שלו.

סה"כ, לא נפלתי ברמה של חומוס ככלל,
ברמה של חומוס מהסופר אין לי ספק שכרגע אין לרפי כהן מתחרים אמיתיים באיכות.

לכן בשיקלול התוצאות,
חומוס רפי זוכה במבחן לאנס ל 4 פיתות מתוך 5 אפשריות

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 01-09-2009, 20:24
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.02
הודעות: 8,838
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "ביקורת על החומוס והטחינה מהסדרה החדשה של צבר "סלטי השף רפי כהן""

הצלחת לעניין אותי והחלטתי לנסות.
מאוד התאכזבתי, כבר כתבתי פעם בעבר שעל אף אהבתי הגדולה לחומוס אני לא שונא את המשחות האלו בסופרים שגם להם קוראים חומוס - אני מנמיך ציפיות, ומסביר לעצמי שבשביל משחה של סופר זה ממרח סביר לחלוטין (אבל לא חומוס).

הטעם של החומוס של רפי כהן קצת בילבל אותי - לא היה לו את הטעם של חומוס מקופסא (ולטובה - גם לא את טעם הלוואי שמתלווה אליו), אבל גם לא היה לו טעם של חומוס אמיתי. ואחרי כמה ביסים מאוד מוזרים גיליתי שאני לא בטוח שיש לזה טעם בכלל.

לא הרגשתי טעם של חומוס (הגרגירים) וגם לא של טחינה, מאוד התאכזבתי.

המרקם נחמד, קצת נוזלי מידיי לטעמי, אבל עדיף בהרבה מהמרקם של חומוסים רגילים מקופסא.


דרך אגב, מישהו ניסה את המטבוחה? במבט על הקופסא היא נראתה הכי מעניינת, הבעיה שאני לא אוהב מטבוחה מספיק כדי לקנות את זה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הגלריה שלי בפליקר

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 26-09-2009, 03:24
  Lance Lance אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.04
הודעות: 21,076
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "הצלחת לעניין אותי והחלטתי..."

אם אתה אומר שהתאכזבת, אז סימן שהגבההת ציפיות יתר על המידה.
מדובר עדיין בחומוס של סופר, וזה אומר חומרים משמרים, כימיקלים עם שמות מוזרים וכו'...

בגיזרה של החומוסים מהסופר הוא לא רע,
אם כי מאז אותה ביקורת שכתבתי, או יותר נכון מהקופסא השניה כבר,
ההתלהבות צנחה באיזה 70 אחוז טובים - כנראה שזה היה המרקם המפתיע שעשה לי את זה...

אין מה לעשות, שאני באמת רוצה להתפנק בערב עם צלחת חומוס טובה מול הטלוויזיה,
אני הולך בצהריים לאחת מחומוסיות הצמרת בגוש דן ולוקח קופסא הביתה..

אבל ביום יום, בין אם למרוח בפיתה עם מלפפון חמוץ, או לשים עם השניצל וכו',
אין מה לעשות, חומוס תעשייתי זו האופציה הזולה הזמינה והתעשייתית,
זה אומר שהטעם נופל באופן דרמטי, אבל זה גם אומר שבזכות השימורים,
החומוס נשמר לזמן ממושך, וחוסך לנו טירחה וכסף מיותרים - ואישית,
לא נראה לי שנראה שינוי דרמתי בחזית החומוסים התעשייתים,
כל עוד שאין פתרון לבעיית הכימיקלים וחומרי השימור שנותנים טעם כל כך מגעיל לאוכל...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 04-02-2010, 08:48
צלמית המשתמש של EventHorizon
  משתמשת נקבה EventHorizon EventHorizon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
הכנה ביתית... ואם כבר אז "משני"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "ביקורת על החומוס והטחינה מהסדרה החדשה של צבר "סלטי השף רפי כהן""

חומוס מצויין, מאוד בקלות, אפשר להכין בבית ולהימנע מכל החרא שהם דוחפים שם.
אצלנו זה כבר בנוהל וכל פעם נותנים לזה איזה טוויסט שונה. (עלי כוסברה, זיתים, פלפל צ'ילי טרי וכו')
תכלס, רוב הזמן בהכנה הוא בהשרייה, אבל אתה גם ככה לא פעיל בשלב זה
ההכנה עצמה היא ממש שטויות, כולל הבישול.
(אפשר לשים אבקת סודה לשתיה ותוך 20 דקות בסיר רגיל ויש לך חומוס מבושל)
בפרט לעצלנים יש גם את גירסאת הסנפרוסט של חומוס מבושל.

אבל, אם כבר לקנות בסופר, אני מאוד מסכימה עם לבני, ומשני בהחלט לוקח בסיבוב.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:52

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר