26-08-2009, 14:54
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.04
הודעות: 21,076
|
|
ביקורת על החומוס והטחינה מהסדרה החדשה של צבר "סלטי השף רפי כהן"
השף רפי כהן קשר את גורלו עם סלטי צבר ויצא במגוון של סלטים עפ"י המתכונים שלו,
לפי מה שקראתי מלבד לספק את המתכונים, הוא גם היה מעורב בבחירת חומרי הגלם והליך העשיה.
למי שלא מזהה, מדובר בסלטים שבגללם קלקלו לנו נוסטלגיה אהובה סתם ככה
אבל לעניינו, אני אביא ביקורת אישית שלי
כצרכן של סלטי צבר בפרט ושל חומוס בכלל...
בוא נתחיל מזה שאין איך לחמוק מחומרי השימור, טעם הלוואי שלהם תמיד מורגש,
בכל חומוס שנמצא בסופר, הטעם פוגע קשות בחומוס ובנתיים לא מצאו לזה פתרון.
יחד עם זאת, החומוס של רפי כהן מצליח בכל זאת לתת פייט לא רע לחומוסים הטריים במסעדות,
בעיקר סוד הקסם הוא המרקם, החומוס מהסדרה של רפי כהן רך מאוד ואוורירי,
קצת מזכיר לי את "סובחי" במרקם וטיפה בטעם, וברור שאלמלא חומרי השימורים בתוכו, הטעם היה מדהים,
אבל גם עם חומרי השימורים, הטעם אמנם נפגם אבל עדיין מאוד מפנק בהשוואה להיצע בסופר.
אחד הסיבות שתמיד תיעבתי חומוסים של סופר זה בגלל שזה לא חומוס כמו שזה משחה בטעם מעיק,
ובמרקם קשה, שנתקע בגרון ומשאיר טעם לא נעים במיוחד, כדי להתגבר על כך,
הייתי מנסה בין היתר להוסיף טחינה\מים\מלח לימון, או מגביר את יחס הפיתות לחומוס, או מוסיף בשר לטשטש את הטעם.
בחומוס של רפי כהן, מבחן הכפית עומד בהצלחה,
מבחן הכפית הוא, לקחת כפית מהחומוס ולאכול אותה כמו מילקי או גבינה,
ככה אפשר לאמוד את טיב הטעם של החומוס בלי הסחות דעת,
בד"כ ב 99 אחוז מהמקרים של חומוסים מהסופר, זו לא חוויה מי יודע מה,
במקרה של החומוס של רפי כהן המצב היה שונה - בעיקר בזכות המרקם הקטיפתי והעדין,
וגם הטעם, שבאופן מפתיע קצת הזכיר לי את חומוס תלמה הישן והטוב שהכרנו בקופסאות השימורים ההן,
כמובן שהטעם פה הוא הרבה הרבה יותר עדין ואיכותי, וגם במקרר החומוס לא מאבד מהאווריריות והרכות שלו.
סה"כ, לא נפלתי ברמה של חומוס ככלל,
ברמה של חומוס מהסופר אין לי ספק שכרגע אין לרפי כהן מתחרים אמיתיים באיכות.
לכן בשיקלול התוצאות,
חומוס רפי זוכה במבחן לאנס ל 4 פיתות מתוך 5 אפשריות
|