לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-04-2010, 05:06
  eyalpa eyalpa אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.11.04
שלח הודעה דרך ICQ אל eyalpa שלח הודעה דרך MSN אל eyalpa
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי High Hopes שמתחילה ב "יש לכל עדשה צמצם מינימלי והוא..."

בנושא הופעות ,
מניסיון אישי שלי למדתי כמה דברים ,
התאורה בהופעה קשה,
התמהירות תזוזה של האנשים על הבמה מהירה
ותאורת הבמה היא בדר"כ טונגסטון \ לדים (אבל כמעט ולא לדים) ...
יש עשן על הבמה בחלק מהמקרים

עכשיו ההגבלות הן כאלה , אם תרד בתריס למהירות נמוכה התמונה תצא לך לא חדה, ויש סיכוי שהאנשים יזוזו לך וכך התמונה תימרח.
שימוש בפלאש?- > ערבוב תאורות לא מומלץ, חוץ מזה הפלאש לא תמיד מספיק חזק .
תאורה קשה - מינימום צמצם ז"א , 2.8 .

עכשיו המלצה שלי?
אני מצלם , 1\60 + -
F2.8- 3.2
iso - 600-1250
ללא פלאש
אבל -->
א. אני מוגבל ISO
ב. יש לי 2.8 IS , ז"א שאני יכול להעלות את המהירות תריס בסטופ בלי להרגיש.

תאמין לי , הכי כיף ?! לצלם הופעות ביום ולא בלילה ....

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-04-2010, 20:30
  Vani Vani אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.10
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "טוב או לא טוב זה עניין יחסי..."

אתה צודק ללא צל של ספק. איכות זה עניין יחסי. מן הסתם אתה תצליח להוציא תוצאות הרבה יותר טובות עם המצלמה המפלצתית והניסיון שלך

האמת שאני לא מבין גם בעדשות. אני מניח שאתה מתכוון לעדשה פתוחה. אנחנו משתמשים בבסיס בסיגמה 18-200 מ"מ. העדשה הזאת בהחלט לא מספיקה להופעות. צריך לעמוד ממש קרוב לבמה בשביל שיראו טוב וגם אז זה לא מספיק לדעתי, אבל זה מה שיש לנו במגבלות התקציב של היחידה. בכל אופן, מבחינת תאורה וצבעים לדעתי התוצאות היו די סבירות, ואני מדגיש סבירות (אנחנו מדברים על יחסיות). לתוצאות האלה הצלחתי להגיע בלי להעלות את הISO מעל ומעבר. הISO המקסימאלי שהשתמשתי בו באותו היום היה 600 או 800. פשוט נעזרתי בפלאש בשביל לא להגזים עם הISO. אם אני לא טועה הצלם השני שעובד איתי צילם עם ISO יותר גבוה, והתמונות לא היו רועשות מידי. בכל אופן, עדיין לא התעמקתי בתמונות מאז, כי הייתי בחופש יום העצמאות ואחרי זה בגימלים. שבוע הבא אני אשב לצפות בתמונות האלה בשביל לשפוט יותר טוב.

את התוצאות שלי אני לא יכול להראות לך, כי הן לא בהישג ידי כרגע, ואין לי כוח גם להוציא אותן מהבסיס. רק המחשבה על זה, שאני צריך לגשת לטמבלים מאבטחת מידע בשביל להוציא תמונות, עושה לי רע.

דרך אגב, מה ההבדל בין "המקום" שלי לבין הופעה חיה? גם בטקס היתה תאורה מעצבנת וגם שם הופיעו זמרים ונגנים.
ישן 22-04-2010, 20:57
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Vani שמתחילה ב "אתה צודק ללא צל של ספק. איכות..."

בהופעות חיות (רוק וכו'), הסצינה חשוכה לגמרי והתאורה היחידה שיש שם, הם בד"כ הרובוסקנים של המועדון.
בהופעות גדולות ופתוחות, ניתן מדי פעם למצוא ספוטים חמים שנותנים אפשרות יותר טובה להקפאה של הבמה.

בהופעות רגילות (לא רוק), יש תאורה קבועה במקום... אירועים וכנסים של הצבא לא יהיו עם פליקרים ופירוטכניקה
בכל מקרה, אם מדובר על הופעות כפי שנראו באשכול - יהיה מאוד קשה מבלי להרים ISO.
במקרה הספציפי של D5000 אין לך אפילו מנוע AF בשביל להשתמש ב 50 הפתוחות שקיימות כרגע בשוק.
צריך להשקיע לא מעט בשביל תוצאות נורמליות בהופעות... זו באמת משימה ספציפית שמאוד קשה למלא...

ישן 28-04-2010, 00:10
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Vani שמתחילה ב "תודה"

הצילומים שקישרתי אליהם צולמו עם מצלמה ישנה שבאמת היתה רועשת מאוד (D70) באיזו גבוה.
המצלמה הנוכחית שלי מתמודדת יפה יותר בתנאים דומים.

ה D5000 היא מצלמת רפלקס וככזו, היא טובה יותר מכל מצלמה קומפקטית אחרת (P&S).
היתרון שלה הוא היכולת להרכיב לה עדשות ולכן היא בעלת פוטנציאל גבוה מאוד לתמונות איכותיות.

אממה !!!!
זה לא מספיק כדי להוציא תמונות טובות. אם אין תקציב לעדשות טובות, כדאי אולי לגנוז את הרעיון עד שיהיה תקציב, כי גם המצלמה הטובה ביותר עם עדשה גרועה, תספק תוצאות גרועות.
אני חושב ש D5000 היא מצלמה שתוכל להינות ממנה מאוד, אבל לא תמצא סט עדשות זול ומספיק מגוון שיספק את כל צרכיך מצילום (כפי שמצלמות P&S אולי כן מצליחות לספק, באופן יחסי).
אני אישית הסדרתי תקופה עם עדשת קיט בלבד. לא מו הנמנע שגם אתה תצליח.
היום אני מצלם באופן בלעדי כמעט, רק עם 50 מ"מ קבועה (עדשה שאתה בהחלט יכול להרשות לעצמך).
אבל זה מאוד משתנה... בדרך גם עברתי למאקרו יקרה ולעדשה סופר-רחבה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:57

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר