22-04-2010, 09:14
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
אתה צודק, אבל זה לא קשור
הדוגמאות שאתה נותן הם שחיתויות שמצריכות טיפול.
אין לי ספק שמקומות כמו מרכז רבין לשלום, רשות השידור ועוד רבים אחרים סובלים משחיתות נוראית.
אם תבדוק מה קורה בתחום המונציפאלי תוכל למלא את האשכול שלך בהמון דוגמאות.
וזה לא קשור.
קודם כל כי חוסר יושר של האחד לא מרשה חוסר יושר אצל השני.
דבר שני, אם היו מביאים כאן דוגמאות על עיריית בני ברק, אז היה שייך להביא את הדוגמאות שנתת.
הציבור החרדי הוא ציבור שחרט על דיגלו את הבטלנות. בטלנות, ששאר אזרחי המדינה נדרשים לממן. לא מדובר בשחיתות מהסוג של מרכז רבין, שחיתות שאני אשמח שתחקר על ידי מבקר המדינה ואם יש מקום אז שיגישו גם כתבי אישום. אלא על ציבור שלם שמאמין שאני צריך לממן אותו ושהוא פטור מהצורך לעבוד, והאמת שמערכת החינוך שבה הוא גדל סירסה את היכולת שלו לעבוד גם אם הוא ירצה.
אין לי בעיה שיהיה סעיף בתקציב שיממן לומדי תורה. להפך, אני מעדיף שהחלק של מס הכנסה שלי שהולך לתרבות, ילך ללימוד תורה ולא למימון האופרה הישראלית.
אבל לא כמו שזה קורה היום.
אם רק המוכשרים ביותר, אלו שבאמת מתאימים ללימוד תורה היו מקדישים לכך את חייהם, והשאר היה ציבור יצרני שלומד תורה בשעות הפנאי. לא הייתה שום בעיה.
אני הייתי שמח שהמעולים יקבלו מילגה מכובדת. (שוות ערך למילגה שמקבלים המצטיינים בספורט או במוזיקה).
ובמידה ואתה חרדי, אני אשמח לשמוע ברמה האישית איך אתה חי עם זה? (אני שואל ללא שום ציניות אלא מתוך סקרנות, יש לי קורבי משפחה חרדים, אבל כדי למנוע חיכוכים אנחנו לא נכנסים לדיונים האלו)
|