20-04-2010, 11:35
|
|
|
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
|
|
בתחומי החוץ והבטחון רחוק הציבור הישראלי ורחוקה המציאות מלהגיע לעמק השווה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "כפי שראיתם בכרזה: חברת הכנסת שלי יחימוביץ' מגיעה אלינו!"
ולכן אתמקד בתחום החברתי:
[1] יכולת העמידה של העובד מול מעסיקיו נראה כי אבדה לבלי שוב. הנפגעים העיקריים הם המועסקים בפועל בשרות הציבורי לכאורה ע"י גופים 'חיצוניים' כקבלני כח אדם ו'קרנות' למינהן. הנפגע האולטימטיבי הוא דווקא העובד הפשוט אשר יתקשה למצוא עבודה חלופית מחד ויתקשה לעמוד על זכויותיו בבית הדין לעבודה מאידך. עם התמוטטות מנגנוני ההסתדרות ומפלגת העבודה אבד הכח לועדי העובדים ובמקרים בהם חזיתי נראה כי במקרה הטוב הם מנהלים קרב מאסף בו מוקרבים כדרכה של הפוליטיקה באשר היא דווקא העובדים החלשים. האם את רואה פתרון חקיקתי לדבר והאם יש כלל שותפים בכנסת לפתרון שכזה?
[2] הוצאת כספי סל לטובת 'טיפולי שיניים בילדים' עברה באופן תמוה ללא הרמת קולה של הכנסת. הסכום המוצא לא יספיק כמובן לטיפול בסיסי ביותר ממחצית ילדי שנתון אחד [לפי תחשיב של 1000 ש"ח לילד ו140000 ילדים בשנתון]. התוצאה תהיה ניתוב כספים סלקטיבי ומכאן קצרה הדרך לשחיתות והעדפות סקטוריאליות. מנגד - לאותם שישים מיליונים של שקלים הייתה כתובת אשר תשלם על המעשה בחייה או לפחות איכות חייה. במגבלות התקציביות הנוכחיות, מה עמדתך בדבר הוצאת כספים דרקונית על ידי [סגן] שר מתקציב יעודי של משרדו?
[3] חוק בריאות ממלכתי חוק מבורך הוא. עם זאת יצר החוק לא שוויון אלא סולם עדיפויות חדש, אבסורדי. אם בעבר [הרע] היה העני בגדר המטופל הדחוי של המערכת והעשיר המשלם יותר בגדר המועדף הרי שהיום קיים 'תמריץ' למבטחים ושוט בידי המבוטחים עפ"י גודל המשפחה וכח קהילתם. [במילים אחרות - אם שילמת חמישה עשורים סכום ניכר לביטוח הבריאות הממלכתי בעבור משפחה בת חמש נפשות ונזקקת לMRI לברכייך המנוף לאישור הבדיקה חלש משל זה שאולי פחות זקוק לבדיקה אך יכול לאיים במעבר שלו של עשרה מילדיו למבטח האחר. האם את רואה כמחוקקת אפשרות לאיזון מצב זה?
|