26-04-2010, 22:19
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
צילמת קבצי RAW. במקום הפורמט הרגיל - JPEG, צילמת בפורמט גולמי (RAW). אצל ניקון הסיומת של קבצי ה-RAW היא NEF.
מעולם לא הצלחתי להתמודד עם קבצי RAW בניקון, אבל עקרונית זה לא באמת בעיה. יש הרבה תוכנות (לא חינמיות) לכך.
המקורית של ניקון נקראת Capture NX2, ככל הידוע לי.
יש את Lightroom של אדובי, שגם מאפשרת המרת קבצי ה-RAW לקבצים מסוג DNG - Digital Negative, פורמט RAW בקוד פתוח של אדובי. היתרון הגדול הוא שהם שוקלים פחות ושה קוד פתוח (כלומר אם יום אחד ניקון תחליט להפסיק את הטיפול בקבצי ה-RAW הנוכחיים, לא תוכל לגעת בהן, כי זה קובץ של ניקון שרק ניקון יודעת לטפל בו. אבל DNG זה קוד פתוח, תמיד אפשר לכתוב לו תוכנות, ולכן תמיד יהיו תוכנות שמטפלות בו). חסרון: אי אפשר לערוך אותו בתוכנות של החברות עצמן (ניקון, קנון וכו').
יש גם אפשרות להתקין את ACR - Adobe Camera Raw, שהיא בעצם תוסף של פוטושופ לטיפול בקבצי RAW.
אני לא מכירה אישית אף תוכנה מאלה. אם הקבצים מאוד חשובים, אתה יכול להוריד גירסת ניסיון של אחת מהתוכנות, לעבוד על הקבצים הנוכחיים ולהמיר אותן ל-JPEG ואז הכל טוב.
יכול להיות שהלינק ש-marin שם מפנה לאיזו תוכנה בסיסית יותר או משהו כזה. קשה לי קצת עם האנגלית שם...
אתה גם יכול להתחיל לעבוד עם RAW באופן קבוע וללמוד את אחת מהתוכנות האלה בצורה רצינית יותר. יתרונות וחסרונות של RAW מול JPEG תוכל למצוא בכמה וכמה שרשורים ארוכים מאווווד פה בפורום.
בהצלחה!
עריכה:
שכחתי לציין את הבסיס: בגדול קבצי RAW אמורים לאפשר טווח עריכה גדול יותר. מאחר וזה קובץ גולמי ולא דחוס כמו JPEG יש יותר מקום לתיקוני חשיפה, WB וכדו'. בויכוחים שתמצא בפורום תגלה שמתנגדי ה-RAW טוענים שההבדל לא מספיק משמעותי ולא מצדיק את ההתעסקות הנוספת שדורש קובץ RAW.
אני, אגב, מצלמת ב-RAW מאז שעברתי לצילום אירועים, אבל רק כי התוכנה של קנון לעריכת RAW, שנקראת DPP, מאפשרת עריכה בסיסית מהירה, וזה הכרחי בצילום אירועים.
נערך לאחרונה ע"י שחף דרור בתאריך 26-04-2010 בשעה 22:21.
|