|
16-04-2010, 19:31
|
|
|
חבר מתאריך: 02.08.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
אני אישית לא הייתי בוחר במילה ניגר, אבל כשהם קוראים ככה אחד לשני אתה לא יכול לבוא בטענות אליו.
|
1- "הם" ממש לא קוראים לעצמם ניגרים. יש חלוקה בארה"ב, בין מעמד ה Blue Collar ואלו שמנסים לצאת מה projects, לקבל השכלה, לעבוד ולחיות כמו כל בן אדם. אנשים עם ערכים, ממשפחות דתיות וכדו.
הטלויזיה מרגישה שיותר מעניין וטוב יותר לרייטינג לשמש את השחורים בתפקידי פושעים, עבריינים, המקללים ויורים אחד בשני על זוג נעליים במגרש כדורסל - למה להראות איש שחור בחליפה מנהל דיון בבית משפט? כל אדם יכול לעמוד ב"פרקליטים" ולשאת נאום מרגש לחבר המושבעים- לא צריך בשביל זה בחור שחור... אבל שחור הוא בדיוק מה שצריך לסצנת ירי, עבריינות בתוכנית טלויזה... "כך כמה כושים, שיקללו אחד את השני, יחזיקו א הנשק כמומפגרים וירו". רק שבאמריקה, בקושי רואים תוכניות או סרטים המבוססים על הלבנים "החכמים והמשכילים" שבדרום, ובתוך כל חור במרכז ארה"ב שיותר מפגר מהשני וש % הפשיעה וסמים שם ממש לא פחות ממה שיש בשכונות עוני שחורים...... יותר קל לשווק את הציבור השחור האורבני כקבוצה של פושעים קטנים מאשר את הלבן...
אני משער, שהאדם הממוצע בישראל, וברחבי העולם, מכירים את הקהילה השחורה בארה"ב דרך הקולנוע, מוזיקה, (ששניהם עובדים עבור אות המטרה כי כיום זה "אין" להיות "ניגר" וגנגסטר) ושחקני הספורט שלהם, שמה לעשות, זה מעין מעגל קסמים, שבו בשכונות שאין למה לשאוף, כשמערכת החינוך האיזורית לא משקיעה כלום בבית הספר שלהם, אז מתדרדרים לסמים, ושואפים להיות שחקני כדורסל, פוטבול וכדו... אלו חברה שבקושי עוברים את המכללות, ורק בגלל היכולת האתלטית שלהם, משקיע ה NCAA (איגוד הספורט של המכללות) ובכלל המכללות עצמם, משאבים כדי ללמד אחד על אחד, קורסים פרטיים וכל דבר שהם יכולים לעשות כדי שהשחקן ימשיך לשחק ולא לעוף מהקבוצה ועזוב את המכללה/ אוניברסיטה...
אני גם האמנתי שהשחורים חיים כאילו כל אחד הוא 2pac, מקלל את חברו בחיבה ושהם קבוצה של אנשים מפחידים ששונאים א המערכת ואת העולם ושכל יום יש צוות של SCI שחוקר מקרה מוות בשכונה... רק שגרתי בניו יורק, למדתי מהר מאוד להבדיל בין אלו שבאים ממקומות מאוד ספציפיים שידוע על אחוז פשיע גבוהה וכדו, ומנגד אנשים נורמטיביים כמונו, גרים בשכנות עם לבנים, שולחים את ילדיהם למכללות ואף מצליחים, והכי בולט, זה איך שהם מבודדים את ה"ניגרים" ונמנעים מלהיות בסביבתם, כי ממש לא אוהבים את זה שקוראים להם ניגרים, רואים אותם כמטרד, כגורם עצלני שדופק להם את האימג' ואינו משקף את האידלוגיה וערכיהם הנוצריים וכדו... אבל שוב, את מי זה מעניין?? זה מעניין אותך לראות את זה בטלויזיה? זה מעניין ילד לבן בן 14 מהפרברים לשמוע על שחור ממוצע שעובד קשה לפרנסתו? לא. למה? כי אז אין בו שום דבר מיוחד, והוא כמו איש לבן, ולמי אכפת?? אנשים רוצים משהו שונה, משהו להתחבר אליו ולהרגיש ייחודי0- אז יש את המטאליסטים, את ההיפים, את החננאים, ויש ציבור שלם השומע את הראפ, מתלבש ומדבר כמו "ניגר"- למה? כי זה מה ש IN היום וזה נותן לילדים משהו לעשות עם עצמם ולהרגיש חלק ממשהו חוץ מחיי היום יום הסטטי וה חד-מימדי והמעט משעמם הניתן לחיזוי... ככה זה ילדים ונוער, ומערכת הקולנוע, סדרי טלויזיה ומוזיקה הבינו שכדאי להם מאוד לעשות הכל כדי ליחצ"ן את ה"ניגר" מכיוון שזה מה שבדרישה ורוצים, ועל הטמבלים (הבעיקר) הלבנים שאין להם עוד מה לעשות, דוחפים להם את כל הסצנה הזאה לתחת והם רק מבקשים עוד ועדו אומנים, להיטים לMTV וקליפים של איזה בחור שחור רזה ומצ'וקמק שמתלבש Gangsta, מקבל מקום במצעד הבילבורד ומוכר איזה דיסק או שתיים ומעלה לאייפוד כמה שירים...
אני פגשתי את האנשים הכי אדיבים, נבונים, בעלי ערכים הנותנים יד למי שצריך שהיו שחורים, ולא, הם לא המיעוט.... רק מה לעשות, שאם נולדתה בשכונת עוני, ואתה1.90+ מ' או רץ במהירות מטורפת, אז אתה תבלה את שנותיך כנער הרודף אחרי החלום להיות שחקן ספורט ולקבל המון תהילה וכסף- אלו שהולכים לבית ספר, למכללה, לא בדיוק רצים אחרי ז מכיוון שיש להם עוד אופציות בחיים וספורט היה משהו חובבני, להנאה, לאו דווקה התקווה היחידה שלהם לצאת מהגטו שלהם.
2- אם יש קבוצה של יהודים שקוראים לעצם "kikes", אז מותר ללא יהודי לקרא לי גם מכיוון שהוא שמע שיש יהודים שקוראים אחד לשני בשם הזה?
3- אני ממש לא בעד מה שהוא אומר. אני ימני- בגלל המסורת, העבר, מי שאני כיהודי, בטחונית והמשמעות של ארץ ישראל עבורי היא ארץ ישראלה כולה ולא 'ארץ גוש דן וההי-טק' וממש לא אכפת לי מה MLK השלישי, הרביעי או השמיני חושב עלי, על עמי ומולדתי... הרי הסיבה היחידה שיש לו קול וכיכולת דיבור זה בגלל משפחתו, ולא בגלל שהו מבין דבר בישראל, בעם המוסלמי החדש הקורא לעצמו "פלשתנים", במזרח התיכון, ואני לא רואה קשר בין בעיית הגזענות בארה"ב וצורת המחאה שלה לבין המזרה"ת, לסכסוך היהודי-מוסלמי וכדו... אז הבן אדם דיבר, למי אכפת?
קראתי פה תגובות הולמות, ולא צריך לחסוך ממנו ביקורת אם אתה מרגיש ככה, אבל, אם זאת, אין סיבה לצאת באמירה כזאת, בטח שלא בפורום נכבד זה, שאפשר להתדיין בלי לקרוא שמות גנאי, גזעניות וכדו (מה שהיה כאן), וזה רק מוריד מערך הדיון והטוקבק...
שבת שלום