14-04-2005, 20:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.01.03
הודעות: 7,325
|
|
תודה, והנה עוד מידע למי שמעוניין
טקילה
*******
מקורה במקסיקו, תזקיק דודי של פקעות האגבה, לטקילה חוקים משלה ולא כל אחד יכול ליצור משקה ולקרוא לו טקילה אלא הוא חייב לעמוד במספר כללים
א. הטקילה חייבת ליוצר במקסיקו, ולא רק במקסיקו אלא בעיירה טקילה שנמצאת בחבל חליסקו (לאחרונה הותר ליצור אותה בחמישה מחוזות נוספים)
ב. הטקילה חייבת להכיל 51% אגבה כחולה ו41% אגבה מסוגים שונים+כמות קטנה של דגנים
הטקילה מגיעה בארבע דרגות יישון:
Silver - טקילה לבנה
Joven Avocaado - מתוספת כרמל (לא מיושנת)
Reposado - מיושנת 3-9 חודשים בחביות עץ
Anejo - מיושנת 1-3 שנים בחביות עץ שגודלן לא עולה על 600 ליטר
מותגי טקילה:
קוארבו - מגיעה בכל דרגות היישון והטקילה המובילה בעולם
סאוזה
דון חוליו
אולמקה
אל טורו
דורנגו
מריאצ´י
בימרו
-ועוד רבים
מסקל - "המשקה והתולעת" גם הוא תזקיק אגבה. תערובת חומר הגלם במסקל צריכה להכיל 51% אגבה מכל סוג שהוא ומכל מקום במקסיקו (כבר אתם רואים שהחוקים עדינים יותר מאשר הטקילה) המסקל מגיעה עם בונוס, זחל עש לילה אמיתי ומבוקבק
מותגי מסקל: גוזנו רוחו, מונטה אלבן
|