לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-04-2010, 00:58
  adam794 adam794 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.10
מספר שאלות בנוגע ליציאה לקצונה

שלום לכל חברי הפורום, אני משתמש חדש בפורומים של פרש ואני מקוה להיות כמה שיותר פעיל כאן במקביל לשירות הצבאי שלי.

אני התגייסתי באוגוסט 09, אני בעל פרופיל רפואי 64, משרת בחיל הרפואה, חייל עורפי ברמת פעילות ג' ועברתי הכשרה בתור רובאי 02.
סיימתי את הטירונות בהצטיינות בתור חניך מצטיין, כמו כן גם את הקורס אותו עברתי סיימתי בתור חניך מצטיין. אני התחלתי את השירות הסדיר שלי מלפני כ-5 חודשים. כמו בזמן הקודם לתקופה הנ''ל דאגתי תמיד לתת כמה שאני יכול ולתת מעצמי לא 100% אלא 200%. תמיד.

הבעתי את רצוני לצאת לקק''צ עוד בזמן הטירונות, הקורס והסדיר.
אני מעוניין לקבל הקצאה לתפקיד קא''ר (קצין ארגון רפואה). תפקיד קא''ר הוא בעיקרון תפקיד לחיילים אשר עברו קורס חובשים, אך גם חיילים אשר לא עברו קורס חובשים יכולים להיות קא''רים. כמו שאתם כבר יכולים להבין אני לא עברתי קורס חובשים, אלא קורס אחר בבה''ד 10.
נאמר לי ע''י אחראי ההקצאות אצלנו כי אני נמצא בעדיפות שנייה במבחינת קבלת ההקצאות, משום שאינני חובש. ניסיתי לקבל הקצאה לקק''צ מאי 10, אך לצערי לא קיבלתי הקצאה זו.

כעת יש לי שתי שאלות שאני מעוניין לשאול ואני מבקש ממכם בבקשה אם תואילו בטובכם להקדיש מעט מזמנכם ולענות לי עליהם, אני מאוד ישמח ויודה לכם על כך.

1. האם כאשר אני לא מקבל הקצאה במועד מסויים, הסיכויים שלי לקבל הקצאה במועד הבא גדלים? כלומר אם נאמר ולא אקבל הקצאה גם במועד אוגוסט 10 האם מירב הסיכויים הם שאקבל הקצאה במועד נובמבר 10? או שהסיכויים נשארים קבועים בכל מועד ללא שום קשר?

2. האם אני יכול בלי שום קשר לאם קיבלתי הקצאה או לא, לעבור את המבדקים? כי אם אני אעבור אותם אז אני ידע לפחות שיש לי בשביל מה להמתין זמן רב עד שאקבל את ההקצאה, או שאם לא אעבור אותם אז אני ידע שאין לי בשביל מה להמתין ואני אוכל להתרכז בדברים אחרים בשירות הצבאי שלי.

אני שוב מודה לכם על הקדשת זמנכם לענות על שאלותי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-04-2010, 01:18

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "ראשית, ברוך הבא לפורום. פעם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Zed3
ראשית, ברוך הבא לפורום.
פעם ראשונה שאני שומע שאפשר לעשות קורס קא"רים בלי קורס חובשים (חוץ מפראמדיקים חסרי מזל).

1. הסיכויים שלך לא גדלים ולא קטנים בהתחשב במועד, זה לא רלוונטי.
2. יש גם הקצאות למבדקים, אבל יכול להיות שישלחו אותך למבדקים גם אם אין הקצאה כרגע.

האם חשבת לצאת להשלמה חילית אחרת, ולא של חיל רפואה?

ראשית כל, תודה רבה לך.

תגובותי לתשובותיך:

1. אתה בטוח באמיתות דבריך? משום שנאמר לי ההפך הגמור מהאדם שאחראי אצלנו על ההקצאות.
2. גם כאן אני שואל על הביטחון בתשובתך, משום שגם פה נאמר לי שלא ניתן לשלוח אותי למבדקים ללא קבלת הקצאה.

אם תשובותיך הן נכונות, אז אני מתחיל לחשוד ש''מורחים'' אותי ביחידתי ויש לי תחושה שעושים זאת משום שלא רוצים שאני אעזוב, ואז לא יהיה להם חייל ש''יחזיק'' את היחידה (אל תבין לא נכון את אשר כתבתי, אינני מנסה להשתחצן או משהו אך אני משרת יחד עם חיילים שאין להם מוטיבציה ואין להם כח לעבוד ורק רוצים לסיים כבר עם השירות הצבאי. כך, שהאיכות והספק העבודה שהם מפיקים היא נמוכה.)
האם יש לך מקור אמין ומוסמך שאני יכול לראותו? נהלים או פקודות בנושא יציאה לקצונה? זה יוכל לעזור לי מאוד במקרה ש''מורחים'' אותי.

האמת היא שאכן חשבתי על השלמה חילית אחרת, אכן חשבתי על הרעיון הזה מאוחר מידי במועד הנוכחי לאחר שנאמר לי שכבר נגמרו ההקצאות מכל החילות למועד הנוכחי.
ישן 16-04-2010, 09:19

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Zed3 שמתחילה ב "לא, אני לא בטוח, לא שירתתי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Zed3
לא, אני לא בטוח, לא שירתתי בתפקיד שלישותי.
אני כן יודע שלמבדקים עצמם יש הקצאות מסויימות (מן הסתם יותר מאשר מספר המקומות הפנוי בקורס) וקורה שאנשים עוברים את המבדקים ולא יוצאים לבה"ד 1 באותה הקצאה.
ליחידה יש אינטרס להוציא חיילים לקצונה, זו משימה בעדיפות גבוהה מאוד.
בהחלט יכול להיות שסתם מורחים אותך מהמון סיבות... אבל די קשה לי להאמין שכן בעצמך אמרת ש"נזכרת" מאוחר מדי.
לדעתי בקש לצאת למבדקים הקרובים, אז תוכל לבדוק האם מורחים או לא ויהיה לך מספיק זמן לטפל בכך.

הבנתי, תגיד אתה יודע אם יש אולי איזשהוא מסמך שבו כתובים הנהלים והפקודות בנושא? או איזהשהוא גורם רשמי שיוכל להסביר לי את הנושא? אני פשוט לא כל כך בקיא במקורות ברשת בנוגע לצה''ל. אני אודה לך מאוד אם תוכל לעשות זאת בבקשה.

תשמע זה שנזכרתי מאוחר מידי זה לא משנה משום שאם היית יודע מה הולך בהיררכיה הגבוהה ביחידה שלי לא היית מופתע לשמוע שמורחים אותי. אלא להפך היית מופתע איך לא הבנתי את זה עד עכשיו.
נכון שטובת המערכת לפני טובת הפרט, אך אני סבור כי אין כאן שום רצון חיובי וריאלי בנוגע ליצאתי לקצונה, שאולי מעדיפים שיהיה להם 3 שנים של שקט בו אני ישאר שם, מאשר ''לאבד'' אותי כשאצא לקצונה וכתוצאה מכך לגרום לבעיות ועיכובים בעבודה.
ישן 16-04-2010, 10:44
  גולבו כחולות גולבו כחולות אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.08.02
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי adam794 שמתחילה ב "[QUOTE=Zed3]לא, אני לא בטוח,..."

יש פקודות מטכ"ל בצה"ל נט.

בכל אופן זה נורא פשוט, במקום שבו אתה משרת אתה בסך הכל צריך לבקש שיחה רשמית עם הקצין שמעליך. לאחר מכן תבקש בשיחה איתו שיחה עם הקצין שמעליו, בשיחות תבהיר את המצב ואת רצונך לצאת לקצונה - זה רק יתרום לך ויסייע לך בעתיד לבוא.

אתה רק בתחילת הדרך להבנתי לכן זה לא אמור למנוע ממך לצאת לקצונה, אם לא במחזור הקרוב אז לאחר מכן.
בכל מקרה גם בתחום הזה ישנם המון חריגים כולל אנשים שיוצאים לבה"ד 1 רק בקבע או ממש על סף שחרור, כולל מקרה שאני מכיר של אדם שלמרות שלא עבר מבדקים ולמרות שלא הומלץ עליו ע"י מפקדיו הגיש בקשות ועלה בסולם הדרגות עד לרמטכ"ל ואז אושר לו לצאת לקצונה ובסופו של דבר הוא עתיד לסיים השלמה חילית בזמן הקרוב.

שיהיה בהצלחה.

ישן 16-04-2010, 20:25

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי גולבו כחולות שמתחילה ב "יש פקודות מטכ"ל בצה"ל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי גולבו כחולות
יש פקודות מטכ"ל בצה"ל נט.

בכל אופן זה נורא פשוט, במקום שבו אתה משרת אתה בסך הכל צריך לבקש שיחה רשמית עם הקצין שמעליך. לאחר מכן תבקש בשיחה איתו שיחה עם הקצין שמעליו, בשיחות תבהיר את המצב ואת רצונך לצאת לקצונה - זה רק יתרום לך ויסייע לך בעתיד לבוא.

אתה צודק, אני באמת ינסה לעשות את זה.

ציטוט:
אתה רק בתחילת הדרך להבנתי לכן זה לא אמור למנוע ממך לצאת לקצונה, אם לא במחזור הקרוב אז לאחר מכן.

בתיאוריה זה נכון מה שאתה אומר, אבל ראית מה Zed3 אמר, סיכויי לא גדלים ולא קטנים לאחר כל מחזור, כך שבתכלס אני יכול לחכות עוד שנתיים ועדיין לא תיהיה לי הקצאה.

ציטוט:
בכל מקרה גם בתחום הזה ישנם המון חריגים כולל אנשים שיוצאים לבה"ד 1 רק בקבע או ממש על סף שחרור

נכון, ישנם חריגים כאלו, אבל כל חריג כזה מכריחים אותו עקב חריגותו ליותר קבע מן הרגיל וקובעים לא תנאים שונים מן הרגיל. וגם יש לזכור שנכון יש חריגים בכל דבר ובמיוחד בצבא אך זה לא אומר שזהו משהו קל ופשוט. זה בהחלט עניין מורכב. בנוסף לך, אני אינני מעוניין להיות חריג אני מעוניין לעשות את כל התהליך כמו כולם.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Zed3
j
הנה קישור בתור התחלה.
http://dover.idf.il/NR/rdonlyres/5E...355/0/60827.doc

כאשר אמרתי מאוחר מדי, התכוונתי ליציאה במחזור הנוכחי, לא יותר מכך.
שמע, תן קצת קרדיט לאנשים.
לא יודע באיזו יחידה אתה, אבל אם יש לכם שלישות, גש ודבר שם עם האנשים, כאשר קבלת תשובות לא מספקות תגרור מעבר לסמכות הבאה בדרגה.

תודה רבה על הקישור אני ידפיס אותו ויעבור עליו בעיון טוב טוב.

תשמע אם הייתי במצב רגיל הייתי מסכים איתך שאני לא נותן קרדיט לאנשים שמעלי, אך אחרי שדיברתי עם מספר חיילים מיחידתי. התמונה רשומה על הקיר באותיות של קדוש לבנה. למה לוותר על סוס מנצח? למה שיתנו לי לעזוב אם יש להם מישהו שעושה את העבודה בצורה כל כך טובה? על אף שהוא בולט על פני האחרים ביחידה שלו, והוא חייל שעד כה הוכיח את עצמו בכל שלב. למה שניתן לו ללכת ושיהיה לנו כאב ראש אחר כך?

אני יפנה לשלישות אצלי וכמו שאמרתי לגולבו כחולות, אני אפנה גם לקצין שמעל הקצינה שלי שידע על רצוני וגם אולי אני מאמין יפעיל לחץ על האחראי להקצאות שימצא לי הקצאה.

אני באמת מקווה שהכל יסתדר, על הצד הטוב ביותר ושאני יצליח להגיע לקורס קצינים בעזרת השם גם לעבור אותו ולהמשיך לתרום יותר ויותר לצבא.
ישן 16-04-2010, 22:01

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי adam794 שמתחילה ב "נכון, אבל אני יכול לספר לך על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי adam794
נכון, אבל אני יכול לספר לך על מקרים שונים שהם בדוקים ב100% שהם אינם הנפצה של החיילים עצמם.
יש לי שאלה אליך, אתה יודע אם אני יכול נגיד לעשות השלמה חיילית במערך של מגל? ואז להיות בעצם מ''מ בבט''ר?

משום מה אני לא מצליח לערוך את הודעתי הנ''ל אז אני אוסיף את מה שרציתי להוסיף בהודעתי הזו:

הרגע הבנתי כי מערך מגל פתח מגמה חדשה עבור צוערים שמוגבלים מבחינה רפואית, כלומר כאלו שאין להם פרופיל רפואי 72, אלא 64.
אתה יכול אולי בבקשה לעזור לי ולהגיד לי איך אני יכול למצוא יותר פרטים בנושא? אני פשוט מצאתי את מידע הזה ככה כמו שהוא ללא יותר מידי פירוט, והייתי רוצה לקרוא מעט יותר על מנת אולי לבדוק את האופציה הזו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:05

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר