07-04-2010, 01:03
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Quick שמתחילה ב "הפלאש פלאייר של Android קרוב מתמיד, השוואה מול ה-HTML5 של האייפון"
הוא מראה שרינדור של פלאש, שזו טכנולוגיה שנועדה לוידאו, יותר מהירה מג'אווהסקריפט שמשנה את התוכן של הדף - שבכלל לא נועד לזה.
אחת הבדיקות המגוכחות שיצא לי לראות
כל פעם שאני רוצה לראות וידאו של פלאש - מיוטיוב למשל - אני משתגע. אני פשוט מוריד את ה flv למחשב, ומנגן אותו עם mplayer, שעושה עבודה פשוט מושלמת יחסית לנגן האומלל של אדובי (שמצליח למלא עשרות אחוזי מעבד, בעוד את אחוזי המעבד של mplayer ניתן לייצג עם מספר חד ספרתי)
שוב אנחנו רואים בנצ'מארק שהדבר היחיד שהוא מוכיח, זה את מקרה השימוש שבו השתמשו בבנצ'מארק - מקרה שאף, אבל אף אחד אחר, בעולם המציאותי, לא ישתמש בו. ויש לי הרגשה (מעניין למה?) - שהוא יודע טוב מאוד למה הבנצ'מארק שלו מראה כדורים שמטיילים על המסך, ולא וידאו ביוטיוב...
כל ה buzz מסביב ל HTML5 מול העסק של פלאש, הוא שסופסוף לא יצטרכו את הזבל-תוקע-הדפדפנים-שלא-טורחים-לתקן-בו-את-הבאגים כדי לנגן וידאו, מה שבעצם יהפוך את כל הפלאש הזה למיותר - הרי לפלאש משתמשים לשלושה דברים עיקריים:
1. צפייה בוידאו באינטרנט (ייפתר עם HTML5 ברגע שהם יסיימו לריב על הקודקים...)
2. פרסומת (ירים את ידו מי שלא ישמח להיפטר מאלה)
3. מספר מועט של אתרים שהמעצב שלהם לא מבין שלכפות על הגולש איך להשתמש באתר זה so-1990, ואף גוגל לא טורח לאנדקס אתרים כאלה (כי מבחינתו אין בהם תוכן). הגיע הזמן שבאמת יעלמו האתרים האלה... ואני בהחלט מקווה ש HTML5 יעזור בעניין.
לא פלא שאדובי פתאום קמה על רגליה האחוריות ומנסה לדחוף את הפלאש לפני שהוא עובר לפח הזבל של ההסטוריה...
|