15-03-2010, 17:26
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
לכל המגיבים החילונים שהגיבו להודעה הזו: ברור לי שאתם לא נותנים 50. אני מכירה חילונים (כמה מחבריי הטובים ביותר הם חילונים. וכושים. ), אני יודעת שאצלכם 120 זה ממש נמוך. לכן כתבתי שהאתר הזה לא מתאים לדתיים.
אבל לפי האתר הזה 200 ש"ח זה בערך הכי נמוך שאתה יכול לשלם אם אתה מגיע לאירוע (חוץ ממבוטל/חייל שיש לו הנחה קלילה).
אלו מביניכם שהסכום הכי נמוך שהם נתנו אי פעם בחתונה הוא 200 ש"ח - מגזימים לדעתי. אבל כל עוד אתם רווקים והחברים שלכם עוד לא התחילו את גל החתונות - אולי אפשר להבין.
בכל מקרה, רובכם כן בדעה שלי, פחות-או-יותר. סמנתה, נתת בימי חייך 150 ש"ח. אני לא יודעת איך הייתי מוגדרת בזמן האירוע ההוא: סטונדטית? עובדת? בכל מקרה, אפילו אם האירוע היה של חברה רחוקה שלך ונערך ממש רחוק ממך - הבאת פחות מדי. אפילו אם היית חיילת.
שי, את וחברות שלך העזתן לתת 120-150 של אחת. חיילות צריכות לתת 186 ש"ח לחבר רחוק, אפילו אם האירוע ממש רחוק. אם זה פחות משעתיים נסיעה, זה כבר קופץ ל-200.
גם ירון יוצא קמצן, כי שוב - 120-150 ש"ח זה לא דבר שמתקבל לפי האתר הזה, לא כל שכן כשאתה לא חייל, סטודנט או מובטל (נדמה לי שאתה לא אחד מהנ"ל).
בחתונות של חילונים שהייתי, החברים הקרובים נתנו 200-300 ש"ח. אותם חברים קרובים, כשהלכו לחתונה של חברים לא קרובים מן הסתם נתנו פחות, וזה אומר שהם שוב יצאו קמצנים.
כלומר האתר הזה בכל מקרה מגזים.
בכל מקרה, אני עדיין בטוחה שאף אחד מכם לא נתן 167 ש"ח לחבר רחוק שהתחתן ולא יכולתם להגיע לחתונה.
אני סקרנית לשמוע אם גם את הטענה הזו תסתרו...
ולמי ששאל למה אני הולכת לחתונה שמבאס אותי להוציא עליה 50 ש"ח:
זה היה ניסוח לא כ"כ טוב שלי. אף פעם לא כואב לי לתת לזוג 50 ש"ח. זה לא עניין של כאב. אבל יש חתונות שיש לי הרגשה קלה של באסה כשהן מתקרבות, כי אני יודעת שאני צריכה לשים שם כסף (בין 50 ל-100, לא את הסכומים שלכם...) ואני צריכה להתגלגל אליהן איכשהו בלי טרמפ מסודר (ודוסים מתחתנים לפעמים בחורים של ממש, כי זה יותר זול), לפעמים כולל הקפצה של החבר שיאסוף אותי בחזור מסוף היקום (וזה כי יש לי חבר עם רכב, דבר מאוד נדיר בחברה שלי. רוב החברות שלי רווקות שיוצאות לדייטים, שכמובן לא יכולות להקפיץ את המדוייט <וגם אין לו רכב>, או נשואות טריות בלי רכב ועם ילדים. מה שהרווקות עושות זה לישון אצל חברות שגרות במקומות נוחים, בד"כ).
===========
החלק החשוב, למי שלא היה לו כוח לקרוא הכל:
העניין הוא שאצלכם הרבה פעמים תעדיפו לא להגיע אם אתם לא יכולים לכסות על המנה (או לפחות על רובה), כי אתם לא רוצים להעיק על הזוג (וזה באמת מבורך).
אבל אצלנו הזוג יעדיף שמי שהוא הזמין - יגיע (חוץ מהדודות הרחוקות, אבל הן במילא מביאות סכומים גדולים יותר...), ומצידם שלא יכסה את המנה. זוגות אצלנו (לא מכלילה על כל הדתיים, אבל זה ככה בד"כ בחברה הספציפית שלי) יודעים לערוך חתונה צנועה יותר, בסכומים שמגיעים לחצי או שליש מעלות של חתונה חילונית ממוצעת, כך שיוכלו להזמין יותר אנשים.
החברה הרחוקה הזו רצתה שאני אגיע לחתונה שלה, וגם כל שאר הבנות התפרניות שהיא הזמינה. היא לא הזמינה אותנו כדי לפרגן לנו ארוחה טובה לשם שינוי. היא הזמינה אותנו כי היא רצתה שנרקוד איתה.
[אם תיכנסו לאתר שלי תוכלו לראות רחבות ריקודים בחתונות דתיות. יש שם שמחה אמיתית, יש שם צפיפות וזיעה וחוווום, אבל בצורה טובה ושמחה. בד"כ הבנות ממשיכות לרקוד עם הכלה אחרי שהלהקה עושה הפסקה למנה העיקרית. הן בכלל לא מתעניינות באוכל.]
|