01-04-2010, 11:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
כמה מילים לישראלים שנגזר עליהם להמתין בתור.
יום ראשון של חול המועד, יומיים לפני כניסת השבת , אתם מרגישים שליל הסדר לא מילא לכם את הצמיגים עד הסוף ובא לכם ללכת לסופר כדי לקנות עוד איזו עוגת הבית מקמח מצות אדמה כדי שהבגדים לא יעלו עליכם סופית ותוכלו סוף סוף לתרץ את הגזרה שלכם בהסברי חג חירות חגיגיים, מעולה, נכון?! יופי! כשתגיעו לסופר תגלו שגם שאר בני ישראל חכמים כמוכם ,חשבו בדיוק אותו הדבר והגיעו לשם יחד איתכם ולכן הסופר עמוס, מלא, מפוצץ באנשים ובקיצור צ-פ-ו-ף.
בגלל שרובכם יודעים לקרוא אתם חושבים שעשיתם את הקומבינה של החיים שלכם כשנעמדתם בתור יחד עם עוד אחד עשר אנשים (נקרא להם כוכביא) בקופה המהירה לעשרה דיבריא בלבד. אומנם בשאר הקופות יש רק ממתין אחד - אבל אתם לא יעבדו עליכם, איפה שכתוב מהירה - שם כדאי לעמוד. (בחיי שהבוטנים ששמו במעבר הם בדיוק המוצר המתאים לקהל)
מה לעשות, הפרעה של הסופר, המכונה מנהל, עשה "שלח את עמי" והחליט לשלוח כמה מהקופאיות מעבדות לחירות, אז רק "קופה אחת מאויישת וזאת הסיבה שאתם נאלצים לעמוד בתור איזה עשר דקות עד שתגיעו לקופאית המסורה.
אז לא, זה לא יעזור אם תצעקו , תקללו את הקופאיות, ותאיימו לצאת מהסופר או תתנהגו כמו בהמות באופן כללי (ואני לא מתכוון לסוג שרועה בשקט באחו, איתו הסליחה על ההשוואה) , מכיוון שהמרבית הקופות בסופר מאוישות בכל הקופאיות שנמצאות שם, הרעיון המבריק "תפתחו עוד קופה" לא ממש יכול לתרום לקיצור התור או לאוירה הכללית. במיוחד לאור העובדה שגם אם היו פותחים קופה חדשה, היא הייתה נשארת ריקה. לא הייתם עוברים אליה - היא הרי לא מהירה ועליכם "לא יעבדו"
רבאק, בני ישראל חיכו 40 שנה במדבר לפני שנכנסו לארץ המובטחת ואתם לא יכולים לעמוד עשר דקות רגועים כמו בני אדם בשביל להגיע לקופה הרושמת? מה? כולם ממהרים? כולם השאירו בבית ילדים חולים/ השאירו את המכונית באדום-לבן מתחת לרמזור/ממהרים לפגישה עסקית דווקא בתשע בערב? למה שלא תדמיינו שרמי לוי עומד בקצה המעבר ומוכר קילו עוף ב - 99 אגורות? זה כבר ירגיע אתכם!
טוב, כמה מכם הצליחו בכל זאת לראות שבמעבר שלי יש קופה שעומדים בה רק שני אנשים! אחת כוסית-על בגובה 1.80 שהכינה ארוחה למספר רב של מוזמנים ולכן הייתה צריכה לעשות משלוח ולהתכופף בבגדים קצרצרים כשהיא מכניסה את מוצרי המזון שלה לארגזים ואני - שמסתכל עליה בערגה ותוהה האם עליי להציע לה את עזרתי או שזה שקוף מדי והאם ייתכן שהקופאית הפכה בינתיים לדו מינית?
אז אותם אנשים (במקרה הזה בעיקר נשים) עוברות לקופה "שלי". יופי, עכשיו אתן חייבות לשים את המוצרים שלכם על המוצרים שלי (או כן, אין ספק שאם המוצרים יהיו קרוב יותר לקופאית, אתם תצאו מהסופר מהר יותר) ולהתלונן כל חמש שניות בסגנון "אוף.. אין לי כוח לעמוד כבר" "יו, אני משתגעת" "נו, כבר חצי שעה שהבחורה הזאת לא יוצאת מהקופה" "אני נשבעת לך שהקופאית עושה את זה לאט בכוונה" . איך בחור ממוצע מן היישוב יכול להתרכז ככה בתופעת הטבע המרהיבה שלפניו כאשר מאחוריו עומדות כמה תופעות טבע בלתי מרהיבות בעליל ומתלוננות כל חמש שניות? שלא לדבר על כך שאחת מהתופעות עוד פנתה אליי ושאלה "אפשר להכנס לפניך, יש לי רק מוצר אחד" כשאני מחזיק שני מוצרים ביד!
למה בסופרלנד אתם יכולים לעמוד בשקט בתור אבל בסופר - לא? כל כך כיף להתלונן בלי הפסקה? ולריב מי קודם בתור? ולצעוק? ולקלל (לפחות שני אנשים עשו גם את זה) אולי תנסו לצלוח את עשר הדקות בין התור לקופה בשקט! פשוט תעמדו בשקט בתור ובמקום להוציא שטויות מהפה תעבירו אותן בין אוזן אחת לשנייה (ממילא אין לכם שום דבר יותר טוב לעשות עם החלל שבינהן)
בקיצור, אני רוצה לנצל את הבמה שניתנה לי כאן כדי לפנות בקריאה נרגשת לבעלי הרשת, החלוקה ל"קופה מהירה" ו"קופה רגילה" שגויה. יש לייצר הפרדה חדשה בין "אנשים רגילים" ו"אנשים שעלולים לצעוק ולכן יקבלו שירות מהיר במיוחד" אני מבטיח לכם שכל המעצבנים יעברו לקופה השנייה. למה? כי שם מובטח השרות המהיר באמת והם ישראלים ויעמדו דווקא שם! כן, גם אם הקופות האחרות ריקות!. לא יעבדו עליהם!