20-03-2010, 18:24
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
|
|
"מסתבר (ופה העדויות שדופונט מציגה, שונות מאלו של אנשי הסביבה והמזון), שבזמן חימום, משחרר הטפלון מספר גזים וחומרים, שלכל אחד מהם פוטנציאל הרס עולמי, בריאותי ואחר. אחרי שגופי איכות הסביבה והבריאות הלא ממשלתיים חברו יחד ופתחו במערכה נגד הטפלון, טרחה דופונט ופרסמה מחקר אותו היא מימנה, שמראה שהבעיה נוצרת רק כשמחממים את הכלים לטמפרטורות גבוהות מאוד, "הרבה יותר גבוהות מאלה שאליהן מגיעים בכיריים ביתיות".
ככל הנראה טפלון אכן לא מוציא אדים מסרטנים, או גורם נזקים אחרים בטמפרטורות נמוכות - כאלו שנוצרות כשמטגנים חביתה, או מכינים קרפ. הבעיה היא שרבים מאיתנו שמשתמשים בסירים ומחבתות עבים שמצופים טפלון לא מקפידים על בישול בחום נמוך ומביאים אותם לטמפרטורות גבוהות הרבה יותר ממה שדופונט ואחרים ממליצים עליהן.
בעיות אחרות - שדופונט מכחישה - נובעות ככל הנראה משחרור של חומרים נוספים דרך שריטות בחומר שמצפה את כלי הבישול. החברה אומרת שגם במצב כזה הכלים בטוחים לגמרי לשימוש, אבל שוב, רק כשמדובר על חום נמוך עד בינוני. אולי. "הרשויות", אומרת דופונט, "שרטו את הציוד והשתמשו בו בצורה משחיתה במכוון, באופן ששום צרכן לא משתמש בכליו במטבח". כן, בטח. ספרו את זה לטבח ממהר במטבח מוסדי, או סתם למישהו שלא מקפיד במיוחד. עוד נקודה לגנות הטפלון היא שמסתבר שלציפורים יש רגישות לאדי החומר. אחד הדברים שמלמדים כל מגדל תוכים מתחיל הוא לא למקם את הציפור בקרבת המטבח, אם משתמשים במחבתות או בסירים מצופי טפלון. מסתבר שהציפורים נחנקות מהחומרים שמשתחררים בחימום. "נורדיקוור" (Nordicware), חברה שמייצרת תבניות אפיה מצופות טפלון, מציינת שיש לפתוח חלון בבית אם משתמשים בתבניות שלה ויש ציפורים בסביבה. שאלתי אותם בפירוש והתשובה הייתה, "אין להשתמש בכלים קרבת ציפורים בחימום מעל 190 מעלות צלסיוס)". המשך התשובה היה, "ובכלל, אין לציפורים מה לעשות במטבח". מה שנכון, נכון."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3265967,00.html
|