|
19-03-2010, 10:47
|
|
|
חבר מתאריך: 29.05.07
הודעות: 6
|
|
מתכוני גלידות
פרוזן-יוגורט/
1/2 מכל שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 מכלי יוגורט דנונה 3%
פירות קצוצים, או מרוסקים מושרים ב-1/2 כוס סוכר יום קודם
2 כפות אלכוהול (רום או קוניאק, אפשר גם "וישניאק" [ליקר דובדבנים], אם מכינים פרוזן יוגורט דובדבנים, או תות מאוד מתאים ("וישניאק") , או ליקר תפוזים.
הכנה:
מקציפים את השמנת עם הסוכר וסוכר הווניל
מקפלים בעדינות את היוגורט והפירות הקצוצים והאלכוהול
ומקפיאים.
לאחר כשעה מוציאים, מערבבים מהשוליים לאמצע ומקפיאים שוב,
לאחר כשעה נוספת מוציאים שוב
חוזרים על התהליך פעם נוספת ומקפיאים עד להגשה
לאחר כמה שעות היוגורט מוכן
הערות:
- אם מגישים לאחר יום-יומיים צריך להפשיר כ-10 דקות (או יותר)
- אפשר להכין עם כל פרי שאוהבים.
רוטב תותים:
סלסלת אחת של תותים אורגנים או ביולוגיים (יש בשוק) ו/או דובדבנים
4 כפות סוכר (לא שמתי הרבה כי אני אוהבת את הניגוד שבחמצמצות של התות עם המתיקות של הגלידה)
מרסקים בבלנדר-מקל
לקישוט הקצפת:
1 מכל שמנת מתוקה מקוררת כ-20 דקות בפריזר
2 כפות סוכר
מקציפים לקצפת יציבה ומקשטים.
הערות:
הגלידה יוצאת טעימה ורכה.
תיהנו.
גלידת תות שדה-דובדבנים/
1 סלסלה גדולה של תותים אורגנים או ביו ו/או דובדבנים מתוקים קצוצים
2 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/3 כוס ליקר וישניאק (ליקר דובדבנים) – לא חובה
מקציפים את השמנת עם הסוכר וסוכר הווניל
מקפלים את הפירות לתוך הקצפת
מקפיאים עד להגשה
גלידת נוטלה/
2 מכלי שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
1 מכל קטן שוקולד נוטלה
1/2 כוס חלב
- מערבבים את השוקולד עם החלב
- מקציפים את השמנת פלוס הסוכר
- מאחדים את שתי התערובות, ומקפיאים עד להגשה
הערות:
הגלידה רכה רכה וטעימה.
גלידת שוקולד רום-צימוקים/
1 תבנית אינגליש-קייק מרופדת בניילון נצמד
החומרים:
1/2 1 מכלי שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר (כוס של 200 מ"ל – כאלו של דוראלקס)
2 סוכר וניל
1/2 מכל שמנת מתוקה (עבור השוקולד)
1/2 כוס או יותר (איך שאוהבים) צימוקים בהירים (מוסקט), מושרים ב-1/2 כוס (100 מ"ל) רום אלכוהולי (לא חשוב איזה – לבן או אדום)
1 שוקולד מריר (70%)
1 שוקולד חלב
מביאים חצי מכל שמנת מתוקה לנקודת רתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים בחוזקה, רק עד שנמס לא צריך להרתיח ומקררים
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וסוכר הווניל
מעבירים בעדינות חלק מהשמנת לתערובת השוקולד המקוררת ומקפלים, מוסיפים את יתרת השמנת ומקפלים בעדינות, מוסיפים את הצימוקים, יחד עם האלכוהול ומקפלים.
מעבירים לתבנית המרופדת בניילון נצמד מכסים ביריעת ניילון נוספת ומקפיאים עד להגשה.
תיהנו.
גלידה-קינוח- מגבינה לבנה שוקולד והפתעות/
"קינוח נהדר אחרי ארוחה חלבית קלילה, או סתם לנשנוש.
נהדר להכין בקוקוטים אישיים ולהגיש מקושט.
אפשר לשלב בגלידה: פירות יבשים,דבדבנים,צימוקים,סוגי אגוזים,סוגי עוגיות בסקויטים שבורים,ופלים,חתיכות שוקולד בטעמים וכו'..." (פירגה)
שימו בקערת מערבל:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
2 או 3 כפות ליקר טריפל סק
3/4 כוס סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל
הפעילו את המיקסר עד שיהיה קרם.
להוציא את הקערה לשיש ולהוסיף:
2 כוסות של עוגיות שבורות לחתיכות
וגם פירורי שוקולד מריר או אחר (כ-50 גרם)
לערבב בכף ולצקת לתבנית גדולה אינגליש קייק, או לקוקוטים אישיים.
להצמיד ניילונית ולהקפיא לכמה שעות.
לפרוס מנות, לקשט כל מנה בשערות חלבה, וזרזופי טחינה גולמית וסילאן.
חשוב:
יש להוציא כחצי שעה לפני ההגשה.
תיהנו.
גלידת פטל/
החומרים:
שמנת מתוקה
1 כוס נקטר, השתמשתי בטעם מנגו, אפשר כול טעם.
כוס פירות, השתמשתי בפטל, אפשר גם דובדבנים.
2 כפות אבקת סוכר
ניילון ניצמד
תבנית אינגליש-קיק.
ההכנה:
מקציפים את השמנת עם הסוכר, מוסיפים את המיץ ואחר כך את הפירות
לערבב בעדינות.
לשים בתבנית, ולכסות בניילון ולהקפיא.
הערות:
קל מאוד להכנה.
גלידת מסטיק
"מכירים את גלידת המסטיק שפעם אפשר היה לאכול בעיר העתיקה? בוזה קראו לה... (BOOZA)
אני לא מבטיחה לכם שאם תכינו את המתכון הזה כלשונו - תגיעו לאותה תוצאה נכספת, אבל אפשר לנסות...
החומרים:
4 כוסות חלב
כוס ורבע סוכר
3 כפות קורנפלור, או אבקת סחלב (יש להשיג בחנויות התבלינים)
1/8 כפית מסטיקא טחונה (יש להשיג בחנויות התבלינים)
1 כפית מי ורדים
הכנה:
בסיר בינוני מחממים את החלב
להסיר מהאש ממש לפני הרתיחה
בקערה קטנה להמיס את הקורנפלור או הסחלב במעט מים קרים, מעט מאד רק עד שנמס
מחזירים את סיר החלב לאש נמוכה
מוסיפים לחלב את תערובת הקורנפלור/סחלב תוך ערבוב מתמיד
ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה
מוסיפים את המסטיקא ואת מי הורדים ומערבבים נמרצות
מניחים להתקרר
מעבירים למכונת גלידה, ופועלים לפי ההוראות
גלידת וניל/
החומרים:
3 כוסות חלב מלא
כוס שמנת מתוקה
מקל וניל, חתוך לאורך
3/4 כוס סוכר
4 חלמונים
2 כפיות וניל 3 כוסות חלב מלא
כוס שמנת מתוקה
מקל וניל, חתוך לאורך
3/4 כוס סוכר
4 חלמונים
2 כפיות וניל
תהליך הבישול:
להביא לרתיחה שמנת מתוקה, חלב ווניל. לכסות ולהוריד מהאש, להמתין 30 דקות
להוציא את מקל הווניל, להוסיף 1/2 כוס סוכר,להחזיר לאש בינונית ולהביא לסף רתיחה, להוריד מהאש
בקערה קטנה לערבב חלמונים עם 1/4 כוס סוכר, לטרוף פנימה כוס מהחלב החם
לערבב את הביצים עם החלב בסיר, לבשל על אש בינונית עוד 5-6 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, להוסיף תמצית וניל
לקרר שעתיים במקרר מעל אמבט קרח
להקציף במכונת גלידה.
גלידת אפרסקים/
החומרים:
2 אפרסקים גדולים
1/4 כוס סירופ תירס
2 כפות סוכר
1/4 כוס סוכר
כף מיץ לימון
2 כוסות נקטר אפרסקים
11/4 כוסות חלב
1 1/4 שמנת מתוקה
4 חלמונים
1/2 כפית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים 2 אפרסקים גדולים - חצי קילו
1/4 כוס סירופ תירס
2 כפות סוכר
1/4 כוס סוכר
כף מיץ לימון
2 כוסות נקטר אפרסקים
11/4 כוסות חלב
1 1/4 שמנת מתוקה
4 חלמונים
1/2 כפית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים
תהליך הבישול:
- להרתיח סיר מים, להוסיף אפרסקים, לבשל דקה, להוריד מהאש, להעביר לקערה עם קרח ונים קרים, לקרר לגמרי
להוריד את העור, לחתוך לריבועים של ס´מ
- להרתיח אפרסקים עם סירופ, שני כפות סוכר ולימון דקה, לשפוך לקערה קטנה.
- להרתיח את הנקטר חצי מכוסה 15-20 דקות, לערבב מדי פעם. לטרוף פנימה חלב ושמנת מתוקה, להוסיף את הסירופ ןלערבב (לשמור את האפרסרים במקרר) לחמם את התערובת לסף רתיחה.
- לערבב את החלמונים עם הסוכר, להוסיף כוס מתערובת החלב, להחזיר לתערובת החלב לבשל מעל אש בינונית 5-6 דקות להוסיף תמציות וניל ושקדים
לקרר כשעתיים במקרר, להעביר למכונת גלידה.
גלידת וניל /
החומרים:
כוס שמנת
כוס חלב
80 גרם סוכר
2 מקלות וניל
חמישה חלמונים.
אני מחמם את השמנת,החלב, מקלות הווניל והסוכר עד לסף רתיחה.סוגר את הסיר ומניח בצד לשעתיים. בקערה נפרדת מערבב את החלמונים ומכניס בעדינות לתערובת השמנת החמה עד ליצירת סמיכות ראשונית, מסנן, מעביר לקערה ומצנן למשך הלילה. למחרת מעביר למכונת גלידה.
את ציפוי השוקולד אני יוצר ע"י המסה של 100 גרם שוקולד מריר עם 30 מ"ל לערך גרנד מרנייה.
גלידת וניל והל/על השולחן
המתכון ל-600 גר' גלידה.
החומרים:
8-7 תרמילי הל
70 גר' סוכר
2 חלמונים
1 כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
1 כפית גלוקוזה (לא הכרחי)
הכנה:
- מקלפים את תרמילי ההל ודופקים אותם בעלי ומכתש
- מערבלים במיקסר את החלמונים עם הסוכר לתערובת קרמית וסמיכה
- בסיר מחממים את החלב והשמנת עם מקל הווניל, ההל והגלוקוזה. שולפים את המקל ומרוקנים את הגרגרים לתוך הנוזל
- מערבבים את תערובת החלמונים עם תערובת החלב והשמנת, מחממים מעל ביין מארי עד שהתערובת מסמיכה מעט (עד לטמפרטורה של 85 מעלות, או עד שכף עץ מצופה)
- מצננים מעל קערה מלאה קרח, מכסים ומצננים במקרר כמה שעות
- מעבירים למכונת גלידה או לתבנית הקפאה.
עוגת גלידה/פקאן סיני מ"גורמה"
כפי שהביאה r66 לפורום "מתכונים"
2 תבניות חד-פעמיות של אינגליש-קייק, מרופדות בניילון נצמד
150 גרם אגוזי פקאן סיני מסוכרים, קצוצים גס במעבד מזון עם סכין המתכת.
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כף סוכר
12 עוגיות מרנג עגולות
2 כפות סוכר נוספות
2 כפות חמאה
30 גר' פרוסות שקדים קלופים
מקציפים את השמנת עם כף סוכר לקצפת יציבה
מפוררים את עוגיות המרנג ומערבבים עם הקצפת ואגוזי הפקאן המרוסקים
ממיסים בסיר את החמאה עם 2 כפות הסוכר. מטגנים את פרוסות השקדים עד שיזהיבו
מצננים קצת. מרפדים תבניות בשקדים, מחלקים את התערובת לשתי התבניות ומחליקים במרית. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך הלילה
לפני ההגשה הופכים את העוגות על צלחת הגשה.
גלידה ביתית/
ליטר שמנת מתוקה
5 חלמונים
300 גר' סוכר
½ כוס מים
וניל, נס קפה, קקאו, פירות וכד'
אביזר מיוחד הכרחי:
לולאת מתכת. ניתן ליצור אותה ממהדק ניירות. פותחים אותו ומשאירים בקצהו את הלולאה.
מבשלים את המים והסוכר כשרותח ממשיכים לבשל עד קבלת צמיגות היוצרת בלולאת המתכת בלונים, בנשיפה עדינה.
מקציפים את החלמונים ויוצקים תוך כדי כך את הנוזל הרותח עד שמתקבלת עיסה סמיכה.
בכלי נפרד מקציפים את השמנת המתוקה ונותנים לה את הטעם הרצוי (קקאו/
נס קפה/ וניל/ פירות וכו')
מערבבים את שתי התערובות בתנועות עטיפה.
יוצקים לתבנית ומכניסים להקפאה.
מעבירים לכלי הגשה ונהנים מגלידה תוצרת עצמית.
גלידת שושנים/ גלידה טורקית
אגב , בטורקיה יש גם " גלידת פירות יבשים "
"גלידת שושנים
זוהי גלידה שאת הטעם שלה דמיינתי
חומרים ל700- גרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
30 גרם ראשי ורדים מיובשים
6 חלמונים
100 גרם סוכר
3-2 טיפות תמצית מי ורדים
* בסיר מביאים לרתיחה את השמנת והחלב עם ראשי הוורדים. מניחים לתערובת להצטנן מעט, נותנים לוורדים למצות את הארומה והטעם ומסננים.
* מערבלים במיקסר את החלמונים עם הסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
* משווים טמפרטורות: יוצקים מעט מהחלב לתערובת החלמונים, מערבבים ומוסיפים את יתרת החלב. מניחים את התערובת מעל ביין מארי וממשיכים לערבב עד שהיא מסמיכה: היא צריכה להגיע לטמפרטורה של 85 מעלות או להיות סמיכה מספיק כך שתכסה כף עץ ואם נעביר בה אצבע ייווצר שביל שלא ייסגר.
* מסננים את התערובת ומקררים אותה כמה שיותר מהר (רצוי להכניס לקערה מלאה בקרח). מכסים את הכלי ומעבירים למקרר.
* כאשר התערובת קרה מוסיפים את תמצית הוורדים, מעבירים למכונת גלידה או מקפיאים ופועלים לפי ההוראות להכנת גלידה ללא מכונה.
למדריך הגלידה הביתית".
גלידת קפה/
4 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1 כוס חלב
2 כפות א. קפה נמס
2 מכלי שמנת מתוקה עמידה
אופציונאלי: כוס פראלין מרוסק
קלאסית בסיסית
להקציף/לטרוף את החלמונים + הסוכר (מקציף ידני על מיקסר) = עד שמתקבלת קציפה קלילה וסמיכה (בערך 5 דקות) .
במקביל: בסיר קטן להביא את החלב + שמנת אחת עד לסף רתיחה = לבחוש ,לכבות את האש, להוסיף את אבקת הקפה ולערבב,
להנמיך את מהירות ההקצפה של החלמונים – להוסיף את הנוזל החמים – ולהקציף מעט עד שמתערבב .
זהו. אפשר לצנן (להניח את הקערה בתוך קערת עם מים קרים (ע"מ שהיא תגיע לטמפרטורת החדר במהירות) או לחילופין להכניס ל1/4 שעה לפריזר) - לערבב עם השמנת המתוקה הנותרת ולהעביר למכונה.
את הפרלין להוסיף בסיבובים האחרונים של המכונה.
ושוב פעם למניעת טרחה: השיטה הקלאסית אומרת להניח את הקערה ע"ג סיר ובו מים על סף רתיחה (שיטת הבן מרי) , לבחוש לאט ובהתמדה משהו כמו 10 דקות (עד שהתערובת מתחילה להסמיך) , אממה מצאנו שכשעושים את הגלידה במכונה ההבדל במרקם "לא עד כדי כך" מורגש (כשאין מכונה, לא לוותר) כך שאפשר בקלות לדלג על השלב הזה.
טיפ של akavishon להוספת טעם לגלידת וניל:
תוספת שמקפיצה כל גלידת וניל בכמה רמות (למי שאוהב) זה לכתוש 3-4 תרמילי הל ולהוסיף לגלידה. יוצאת גלידה וניל-הל מעולה.
גלידת וניל עם טעם אמיתי של וניל/
רכיבים:
3 חלמונים
½ כוס סוכר
2 כוסות שמנת מתוקה
2 מקלות וניל
הכנה:
מרוקנים את גרגירי הוניל אל תוך החלב, קוצצים דק דק את המקלות עצמם ומוסיפים לחלב, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
טורפים יחד חלמונים וסוכר עד שהם תופחים ומבהירים.
יוצקים את החלב הוונילי החם (לא מסננים) לתוך תערובת החלמונים בהדרגה, תוך השוואת טמפרטורות ובחישה רצופה.
מחזירים לאש קטנה ומבשלים תוך ערבוב עד סמיכות קלילה (עניין של דקות ספורות.(
מקפיאים במכונת גלידה (לא מסננים).
גלידת שוקולד/
רכיבים:
6 חלמונים
1/4 כוס סוכר
כוס וחצי חלב עשיר לקפה (10% שומן)
250 סמ"ק שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן הכנה:
טורפים חלמונים וסוכר עד שהתערובת תופחת ומבהירה מעט.
מרתיחים את החלב והשמנת, מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס.
מוסיפים את בלילת השוקולד אל החלמונים בזרם דק תוך בחישה רצופה, כדי ליצור השוואת טמפרטורות.
מבשלים את התערובת על אש קטנטנה, תוך בחישה מתמדת, מבלי להביא כלל לרתיחה, 4 דקות.
מצננים קלות ומקפיאים במכונת גלידה.
גלידת שוקולד לבן/
רכיבים:
4 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כוסות חלב
1 מקל וניל
200 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה:
טורפים היטב חלמונים וסוכר עד שהחלמונים תופחים קלות ומבהירים קלות.
מגרדים את גרגירי הווניל אל תוך החלב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את החלב אל החלמונים, תוך כדי טריפה, לאט לאט, תוך כדי השוואת טמפרטורות.
מחממים על אש קטנטנה, תוך ערבוב, 3 דקות, להסמכה קלה.
טורפים פנימה שוקולד לבן עד שהוא נמס. מצננים.
מקפיאים במכונת גלידה.
גלידת קרמל/
רכיבים:
6 חלמונים
1 כוס סוכר
כוס וחצי חלב (רצוי 10% שומן)
250 סמ"ק שמנת מתוקה
אופן הכנה:
ממיסים את 3/4 כוס מהסוכר לקרמל בהיר ומוסיפים את השמנת, מבשלים כ-5 דקות עד שכל הקרמל נמס אל תוך השמנת, מוסיפים את החלב, מערבבים ומסירים מהאש.
טורפים חלמונים עם 1/4 כוס סוכר עד שהתערובת תופחת ומבהירה מעט, מוסיפים את תערובת הקרמל בזרם דק תוך בחישה רצופה, על מנת ליצור השוואת טמפרטורות.
מבשלים על אש קטנטנה (מבלי להגיע כלל לרתיחה) תוך ערבוב מתמיד 4 דקות.
מצננים ומקפיאים במכונת גלידה.
גלידת נוטלה/
רכיבים:
כוס וחצי שמנת מתוקה
100 גרם ממרח שוקולד נוטלה (לא אחר(
3 חלמונים
¼ כוס סוכר
אופן הכנה:
מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהם תופחים ומבהירים מעט. מחממים יחד את השמנת והנוטלה (על אש נמוכה) עד שהממרח נמס אל תוך השמנת ונוצרת תערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה רצופה, את תערובת השוקולד והשמנת אל תוך תערובת החלמונים. מבשלים את הכול על אש נמוכה מאוד ותוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה מעט. (בשום אופן לא לתת לתערובת לרתוח). מקפיאים את התערובת במכונת גלידה.
גלידת שוקולד בטעם מנטה/
מצרכים:
100 גר' שוקולד מריר
30 מ"ל חלב
5 מ"ל תמצית מנטה (כפית)
1 ביצה
1 חלמון
75 גר, סוכר דק
150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
150 מ"ל שמנת לקפה.
אם אין אז עוד שמנת מתוקה עם פחות אחוזי שומן)
הכנה:
להמיס שוקולד ותמצית מנטה על באן מרי. לקרר.
על באן מרי - להקציף ביצה, חלמון ביצה וסוכר, עד שמקבלים תערובת סמיכה,להוריד ולהמשיך להקציף עד שתערובת מתקררת.
להוסיף תערובת ביצים לתערובת שוקולד.
להעביר לקירור במקרר ל-30 דקות.
אח"כ להעביר לפריזר עד שחצי קפוא, להוציא, ולהקציף את התערובת.
אם יש מכונת גלידה פשוט להעביר את התערובת כולה למכונה לפי ההוראות.
למי שאין אחרי שעורבב שנית להחזיר לפריזר לפחות לילה.
הערות של wan:
מי שלא אוהב טעם מנטה, לדלג על התוספת. לקבלת גלידה שוקולד נהדרת.
גלידת וניל סירופ מייפל ופקאנים/
ל-4 מנות
4 חופנים של אגוזי פקאן או שקדים
2 כפות אבקת סוכר
2 כוסות קפה שחור חזק
500 מ"ל גלידה וניל מאיכות טובה
סירופ מייפל
ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180מעלות. מערבבים את הפקאנים או השקדים עם הסוכר. מפזרים על מגש אפיה. מטפטפים מעט מים כדי ליצור מרקם מעט משחתי.
אופים מספר דקות בתנור, עד שהאגוזים קלויים וקרמליים.
שמים כדורים מהגלידה בגביעי זכוכית., שופכים מעליהם מהקפה, מפזרים מהאגוזים ולבסוף מזליפים "שלוק" הגון של סירופ מייפל.
גלידת דיאט/
(על הבסיס הזה עוד אלף וריציות... קפה / וניל וכו' ... מה שבא אפשר במקום קונסרב לבשל את הפרי במעט מים ואח"כ ע"פ מתיקות הפרי להוסיף את הממתיק המלאכותי..." (pickit)
קונסרב גדול (800 גר') של פרי במיץ טבעי (יש כזה אפרסקים/משמשים/אגסים... הכל(
2 חלמונים
2 כפות סוכר/ ממתיק מלאכותי
2 כוסות חלב דל שומן
50 גר' אבקת חלב <דלת שומן. מוסיפה טעם במקום השמנת>
אם בא לכם אז תוסיפו קינמון/וניל/רום... מה שהולך עם הפרי (ולא רק עם הפרי. זה סתם בסיס דיאט טוב אם לא לוקחים בחש' את היוגורטים <מי שאוהב> )
בבלנדר לרסק את הפרי + הסירופ .
חלמונים + הסוכר/ממתיק = להקציף 5 דקות .
להביא את החלב לסף רתיחה.
להוסיף את אבקת החלב ולערבב עד שהיא שתנמס.
להוסיף את החלב לחלמונים , לטרוף מהר (אם אין מכונה אז להמשיך ולבחוש בשיטת הבן-מרי עד שמתחיל להסמיך) .
לצנן.
להעביר למכונה עם הגרבר שהכנו מהפרי ו...זהו
מתכון לפרוזן-יוגורט ביתי של ד"ר לק
הבסיס לגלידת יוגורט:
250 cc יוגורט
170 גרם סוכר
180 גרם שמנת מתוקה
200 cc חלב
20 גרם סוכר ענבים
מערבבים הכול ומבשלים עד להמסה של הסוכרים (לא להרתיח), מקררים באמבט קרח.
וכשהתמיסה מקוררת היטב ניתן להכניס למכונת גלידה.
פירות ניתן להוסיף אך רצוי לרסק קודם
|
|