אשכול זה הוא אשכל כבד (מעל 5 תמונות) ויש אישור משחף....אז קחו את הזמן עד שהוא יטען
אשכול זה כולל תמונות קשות לאנשים צמחונים או כאלה שקשה להם לראות בשר
לפני כמה ימים חזרתי מטיול של 3 שבועות בסין.הטיול היה בין שלושת הערים המרכזיות בסין: בייג'ין,שנחאי והונג קונג עם גיחה קצרה למקאו.
כששואלים אותי איך היה בסין אני פשוט לא יכול לספר את זה..."מדינה ענקית"..."עולם אחר" אני פשוט לא מוצא את המילים הנכונות...אני לא יודע מאיפה להתחיל כי יש כל כך הרבה מה לספר....אז במקום לספר אפשר להראות תמונות.....אחרי הכל כל תמונה שווה אלף מילים
אז תודה לכל מי שעזר לי לפני הטיול.
הציוד תיפקד בצורה מעולה בתנאי הקור בבייג'ין
ובקשר לEXIF שמופיע בהם 0מ"מ אז זאת עדשה 50מ"מ 1.8 ידנית של ניקון.
בים הראשון שלי בסין כבר נתקלתי באווירה שונה
היות והגעתי לסין בדיוק בראש השנה הסיני גרמה להכל להיות הרבה יותר עצום
בכל מקום ובכל פינה לאיפה שאני לא מזיז את הראש אני רואה ושומע זיקוקים.
למשך כל השבוע הראשון שבו שהייתי בבייג'ין הזיקוקים לא פסקו לרגע.
כל אחד יכול להשיג זיקוקים ברחוב....יש דוכנים מיוחדים ברחוב שמוכרים זיקוקים לכל החפץ בהם בכל הצורות,הצבעים והגדלים.
לקראת סוף החג יצאתי לטיול ופשוט בכל 10 מטרים מישהו אחר שיגר זיקוקים....נעמדתי ליד הסיני הזה ששיגר זיקוקים...הוא אפילו נתן לי לשגר כמה.
אזור האגמים בבייג'ין
אזור מדהים ששומר על אוטנטיו
ת Beihai וHouhai
ואם כבר אוטנטיות
שכונת חוטונגים אופינית לבייג'ין
אבל מצד שני בייג'ין כמו כל עיר אחרת בסין מתפתחת בקצב מהיר
שכונות שלמות מתפנות לטובת גורדי שחקים מודרנים ובניני דירות גבוהים
המרכז העיסקי של בייג'ין (ליד שוק המשי)
מה שממש מוזר לראות במרכז העיסקי זה את החיילים והשוטרים.
במקום יש אויירה מאוד מערבית, אנשים לבושים לפי כל קריטריוני האופנה העכשווית אבל בכל זאת בקצה הצומת או הרחוב עומד שוטר או חייל במדים שמזכירים שזאת עדין מדינה קומנסטית.
ובדיוק מהצד איפה שעברה המונית עמדו שני הSWAT האלה.
באחד מהערבים ישבתי בבר מקומי ולהפתעתי המלצר שם ידע אנגלית די טוב (בבייג'ין רק קומץ מאוד קטן של אנשים יודעים אנגלית כך שמאוד קשה לתקשר שם)
תוך כדי השיחה עם המלצר גיליתי שהם לא מכירים את המושג דמוקרטיה או קפיטליזם.
כל מה שהם מכירים זה את המשטר שהם חיים תחתיו.
הכניסה לעיר האסורה מכיוון כיכר טיין-אן-מן וחייל ששומר על רקע הדיוקן של מאו דזה-דונג
העיר האסורה
אחד החלקים המשומרים של החומה הגדולה נימצא במרחק שעה נסיע מבייג'ין
המקום מדהים...אולי החומה שם לא גבוה כל כך (מטר וחצי) אבל עדין מרשימה
עצם העובדה שבנו אותה במשך 2000 שנה והאורך הכללי של כל המקטעים הוא בסביבות 10,000 קילומטרים הופך את החומה לאחד מפלאי העולם.
בניין הביצה בבייג'ין
הפנדות
החיה הלאומית של סין