09-03-2010, 00:23
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.06
|
|
הרב עובדיה וראש עיריית פ"ת סידרו ג'וב לאח של השר אטיאס
בהיעדר סורק תקין, לא נותר לי אלא להקליד ידנית את הפסקה הרלוונטית בכתבה מתוך השבועון "מצב הרוח" המתפרסם במגזר הדתי ושהתגלגל לידי:
ציטוט:
ראש העיר פתח תקווה, איציק אוחיון, נפגש בשבוע שעבר עם הרב עובדיה יוסף ו"סגר" איתו על בחירת שני רבנים לעיר. ספרדי - הרב בינו אטיאס, אחיו של השר אטיאס, והרב איגרא הוא המועמד לרב האשכנזי.
|
הערת אגב: ישנו "דיל" בין ש"ס למפד"ל - תמיכת המפד"ל באטיאס כמועמד לרב ספרדי, תמורת תמיכת ש"ס ברב איגרא לרב האשכנזי. יש לציין, כי לפחות המועמד אותו מציעה המפד"ל הינו אב בית דין עם פז"מ של 13 שנה. לעומת המועמד של ש"ס, אשר היה בקושי אברך עד לא מזמן עם פז"מ של כשנתיים מאז קיבל הסמכה לרבנות, או במילים אחרות, היתרון שלו הוא שהוא פשוט נולד למשפחה הנכונה - אח של השר אטיאס. אפילו לעציצים בלשכה שהוא יקבל יש יותר פז"מ ממנו ברבנות.
כמובן, זה מחזיר אותי לכתבה נוספת מ"הארץ", מנובמבר 2009, שכבר חזתה את גל ה"ג'ובים" שש"ס מתכננת לסדר בעקבות תקנה חדשה, ואכן עינינו הרואות כי ש"ס אכן פועלת על פי תוכנית השלבים:
שלב א' - ניצול תקנה חדשה שמאפשרת לשר הדתות למנות את חברי המועצה הדתית
ציטוט:
http://www.haaretz.com/hasite/spages/1131419.html
שר הדתות מנצל תקנה חדשה כדי למנות עשרות פעילים של ש"ס למועצות הדתיות.
השר יעקב מרגי מינה עד כה 45 הרכבים של מועצות דתיות בכל רחבי הארץ. בתל אביב, באר שבע ורמת גן הוגשו עתירות לבג"ץ נגד המינויים. השליטה במועצות אמורה להקל על ש"ס למנות מועמדים לרבני ערים, ובהם גם קרובי משפחתו של הרב עובדיה יוסף.
|
כתבה מ"הארץ" מדצמבר 2009, מבהירה כי עברנו לשלב ב':
שלב ב' - לאחר בחירת חברי המועצה, מינוי יו"ר שהינו עושה דברה של תנועת ש"ס
ציטוט:
http://www.haaretz.com/hasite/spages/1132389.html
בפתח תקוה מעריכים כי מינוי ביטון זכה לתמיכת השר מרגי משום שנועד להביא להבשלת מינו אחר לרב הספרדי, של הרב בנימין אטיאס, אחי שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס. הרב אטיאס, המשמש גם דיין בבית דין רבני אזורי, הוא כעת המועמד של ש"ס למרות גילו הצעיר. מרגי אמר לפני כמה ימים ל"הארץ" כי "בניגוד לאיך שזה מוצג, אני כמעט לא מתעסק במינוי רבנים".
|
כתבה מYNET מינואר 2010 מבהירה כי עברנו לשלב נוסף:
שלב ג' - בחירת הזוכים המאושרים לג'וב הנכסף
כמו כן, יש לשים לב לשורה מדהימה בכתבה זו, לפיה גם בש"ס כנראה מודים כי בנימין (בינו) אטיאס אחי השר המהולל לא נבחר בשל כישוריו המופלאים והפז"מ המכובד של שנתיים מאז הוסמך לרבנות, אלא (לא נגענו):
ציטוט:
בשמיים החליטו שרבי בנימין אטיאס יהיה רב העיר פתח־תקוה
|
ומכאן אנו מגיעים לשלב ד' - סגירת ה"דיל", השלב בו נסגר הדיל בשבוע שעבר כפי שציטטתי בפתיחת אשכול זה.
וכעת, לא נותר לי אלא להרהר, מדוע על מנת לצמצם ממש טיפה את כמות השחיתויות והמינויים הפוליטיים, לא מחוקקים חוק ממש קטן ופשוט ולא מסובך בכלל, שקובע שרב עיר/ראש עיר או כל משרה ציבורית אחרת בעירייה/מועצה, פשוט נדרש בגינה המתמודד להיות תושב העיר פלוס כישורים מינמאליים לתפקיד ולא להיות סתם "אח של"???