23-01-2010, 23:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
כמו כל בייניש טוב- אין תשובה אחת
אלא כמה, והכל תלוי במה אתה מחפש לעשות בצבא. אם אתה מחפש להשפיע על החילונים שסביבך/להכיר את עמישראל/להראות לאנשים את האור ולהביא אותם לאומן - תלך למח' המעורבות. נכון שגם במחלקות בייניש אתה לא לגמרי נפרד מהחילונים שסביבך בפלוגה, אבל לביינישים יש נטיה להתרכז בעצמם וסביב החברה המוכרת להם (בעצם, זו נטיה של כל אדם), ולכן המפגש עם אנשים אחרים יהיה קטן בהרבה.
לעומת זאת, אם אתה מחפש שירות שיהיה לך קל מבחינה דתית- לך על מחלקות הבייניש. יהיה לך הרבה יותר קל לקבל את כל מה שאתה צריך ברגע שיש קבוצה מאחוריך, ובקשות מסודרות. אין להשוות את הויכוחים האין סופיים על זמני תפילות כשאתה יחיד (ובכל פעם מחדש להסביר למה בראש חודש אתה צריך יותר זמן וכד') לאירגון שיש לך כשהמפקדים צריכים להתחשב ב30 איש. בנוסף, האוירה שבה אתה משרת שונה לחלוטין. הרבה יותר קל לשמור על הזהות הדתית ועל הלך הרוח הישיבתי כשאתה עם ביינישים, והאוירה התורנית גם עושה את השירות לנעים ונוח יותר לבן ישיבה, וגם ממלאת את השירות בפן רוחני מיוחד.
קצת על השירות שלי, כדי שתבין מאיפה אני בא: עשיתי את המסלול בפלוגת בייניש, בכיתה של לא ביינישים (שחציה דתיים וחציה חילונים), ומאוחר יותר בקורס המפקדים ועכשיו בסוללה ותיקה- אני בצוותים חילוניים לגמרי בלי ביינישים.