18-08-2009, 18:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.08.05
|
|
נפילת הקצין הבכיר במארב באפגניסטן.(17.8.2009)
קפטן AMBROZINSKI , נהרג ע"י מארב מתוכנן ע"י טליבן. זה היה סיור רגלי מורכב מ12 חילים פולנים ובראשם הקצין שנהרג, 25 חיילים אפגנים ו-25 שוטרים אפגנים. הם הותקפו בו זמנית מלפנים ומאחור
ע"י קבוצה בין 50-100 טליבנים. הקפטן נפגע ע"י צלף בחזה ולאחר כמה דקות נפטר. באותו הקרב נפגעו עוד חיילים ובתוכם עוד 3 פולנים.
האש הייתה כבדה ולא ניתן היה לחלץ את גופת הקצין, אלא לאחר 18 שעות...
התברר גם שהגופה היתה ממולכדת ביחד עם עוד כמה הרוגים של טליבן.
כאשר הוחזרה גופתו לפולין אמר לזכרו מפקד כוחות היבשה הפולני גנרל WALDEMAR SKRZYPCZAK כי במותו אחראים פוליטיקאים, אשר אינם מבינים מימינם ומשמאלם מה דרוש לצבא.
"הצבא נמצא בבהלה, אין מספיק ציוד לחימה , אף אחד לא מקשיב ללוחמים. אם לצבא היו מזלטי"ם ומסקרי"ם טובים הקצין שנפל היה חי איתנו. אנו מבקשים ציוד לחימה חדיש והכל נבלע בים של פרוצדורות
וביורוקרטיה. אני מקווה שמישהו ייתן את הדין שלצבא שלנו אין אמצעים מתאימים ודרושים. במקום נשק חדיש הכסף הולך לעוד רכישות של גשרים ואמבולנסים שיש לנו מספיק. בגלל חוסר הידע של הפקידים לא קבלנו את מכונות היריה DILLON M 134D, אשר בשניה יורות 50 פגזים...
משהו במשרד ההגנה כתב שלא ניתן להתקין את מכונת היריה, כאשר ספרתי את זה לטייסי המסוקים
כולם צחקו ממני, ואמרו שבתוך שבועיים ניתן להתקין תושבות למכונות היריה..
את ה-DILLON צריך היה להתקין על MI-17, אלה אשר יצאו לעזור לכח המותקף ללא הגנה מינמלית.
כל הזמן יש חקירות נגד קצינים אשר מביעים את דעתם בפומבי."
כנראה הרבה זמן אותו גנרל אמיץ לא יהיה בצבא, אך תסכימו איתי שיש לו ביצים...
עכשיו מהומת יום הדין בפולין בעקבות דבריו.
מצרף קליפ מטכס ההלויה של הקצין (נא לשים לב באיזה צורה יורים מטח כבוד)
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomo...ganistanie.html
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו
|