22-02-2010, 23:24
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,776
|
|
בלינוקס (כל אלה שאני מכיר, למעט אובונטו) ניתן להוריד ולהתקין בו זמנית. ואין סיבה שזה לא יהיה כך - הרי אין שום דבר שאמור להיות חופף בין חבילות תוכנה, וגם אם יש, מנהל החבילות אמור לזהות את זה ולחסום את זה במידה וזה קורה. ממילא פעולות שינוי הקבצים הן אטומיות, ולא יכולה להיות התנגשות.
רואה איך ידעתי בשנייה במה אתה משתמש?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי בן אור
עד כמה שאני יודע תוכנות כבדות יש בכל מקום, מהירות התוכנה תלויה בתוכנה לא במערכת ההפעלה
או שיש ללינוקס רכיבים שמייעלים תוכנות כבדות?
|
בכל מקום שמריץ חלונות, כן, זה נכון. יש טבע מוזר למתכנתים בעולם הזה לשים פס אחד גדול על המשתמשים.
לשים מערכת הפעלה שבאה עם אפס תוכנות מעשיות שדורשות אחסון מהותי (ויסטה/7) ותופסת, לפני שהתחלת להשתמש במחשב, משהו כמו 10GB בהרד דיסק, לעומת, לדוגמא, CentOS שמגיעה על DVD ומתקינה משהו כמו 1000+ חבילות תוכנה שתופסות חצי מזה - שלא לדבר על זמן התקנה של מחצית בערך...
זה ידהים אותך, אבל בלינוקס תוכנות הן קלות. מה הגודל של נרו? כמה מאות מגה, לא? ומה גודל תוכנת הצריבה שאני משתמש בה?
קוד:
shimi@matrix ~ $ ls -lh `which k3b`
-rwxr-xr-x 1 root root 1.6M Feb 22 23:34 /usr/bin/k3b
לגבי עבודה במקביל לחלונות - לא ברורה לי בכלל השאלה. בהנחה שאתה מדבר על תצורת Dual Boot, כלומר, שכשהמחשב נדלק, בוחרים באחת משתי מערכות ההפעלה - כל הלינוקסים זהים לחלוטין בקשר לכך כיום, וכולם משתמשים באותו כלי כדי לעשות את זה - GRUB (או אולי יש כאלה שעדיין משתמשים ב LILO, אבל העיקרון זהה) - ושתי המערכות כלל לא מודעות אחת לשנייה, כך שלא ברורה לי השאלה.
לגבי הריסט, שים לב לסנריו שאמרתי: הסרת תוכנה והתקנתה מחדש לאחר מכן. דוגמא קלאסית: נורטון אנטי וירוס... אבל ת'אכלס, כמעט כל תוכנה שמשתמשת ב Windows Installer, יש לה את השטויות האלה. אני לא מבין למה אנשים משתמשים בזבל הכבד הזה. כנ"ל ב InstallShield. בייחוד שיש בחינם את NSIS...
קיצר - אתה רוצה הפצה כללית שעובדת על רוב סוגי החומרה ולא דורשת יותר מדי הבנה? כנראה ש CentOS או OpenSuse. אני אשאר בג'נטו, אבל היא עשוייה להיות מעט מפחידה לבנאדם שרואה לינוקס אמיתית בפעם הראשונה.
|