23-02-2010, 13:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.12.09
|
|
מה קשורים נערי רפול אני לא מבין?
תראה אני לא הייתי בבהד אחד, אני מכיר את החוויה מחברים, ומהרבה מאוד קצינים ותיקים וצעירים שפגשתי.
ממה שהבנתי מאנשים שעברו את זה, עיקר מה שעושים בבהד אחד, זה מפתחים צביעות -בישביל סוציומטרי גבוהה, לומדים דברים מקצועיים כמו להעביר מטווח, ועושים צחוקים מכל מיני סימולציות, ותופחים לעצמך על השכם על הבחירה להיות קצין...
עכשיו אני לא אומר שערכים של בנאדם לא יכולים להשתנות בתקופה קצרה, או אפילו אופי או הסתכלות על החיים, מה שאני אומר זה שזה יכול לקרות מתוך חוויה, לא מתוך שיעור.
כמו שאי אפשר ללמד חייל לפקד על חיילים אחרים, או יחסי מפקד פקוד, זה משהו שהרב לומדים מהר מאוד אבל רק מתוך התנסות...
מקצינים צעירים שמגיעים משם אפשר תוך זמן מאוד קצר לראות, מה הפער בין החוויה המכינה בבהד1 למציאות, ואיך אחרי כל אינטראקציה עם פקודים\מפקדים, הם לומדים להיות קצינים טובים יותר...
אני אישית מאמין שבצהל יש זילות מסויימת במושג קצין, ורוב הצבא הוא יחידות וחיילים עורפיים. האינפלציה שצהל עושה בקצינים, מביאה אנשים לא מתאימים לבהד אחד. הדרישות העיקריות הן לא להיות ממש טיפש, לרצות, ולהיות מוכן לקצת קבע. באמת שאני לא מבין למה שלישה צריכה להיות קצינה, או קצינת ת"ש, או קצ"י, ותפקידים רבים אחרים שמיועדים לקצינים שקשורים יותר לאחריות, מאשר לפיקוד על חיילים.
בכלל המודל האמריקאי של אקאדמיה לקצינים נראה לי הרבה יותר טוב, גם בגלל משך ההכשרה, גם בגלל המחוייבות לתפקיד, וגם בגלל היוקרה היחסית...
|