14-02-2010, 21:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.09.06
|
|
יש לי את הדגם שהחליף את הדגם שלך (Dynax 5) וכן את שתי העדשות האלו, אז אני אנסה לענות:
1. לא הרבה, אולי כמה מאות במקרה הטוב. למצלמות מסוג זה (מצלמות פילם ברמת כניסה) אין הרבה ביקוש. בגלל ירידת הערך הגדולה של מצלמות פילם בעקבות העידן הדיגיטלי (למעט מצלמות פילם מאוד מסוימות, מיוחדות ויקרות), המעטים שכן מחפשים מצלמות פילם בוחרים בד"כ בדגמים המקצועיים יותר או במצלמות מכניות ואקזוטיות.
2. זוהי מצלמה שנחשבה טובה מאוד בזמנה וברמה שלה. כמובן שהדגמים המקצועיים מאותה תקופה נחשבים לטובים יותר וגם רוב המצלמות הדיגיטליות של היום, גם ברמת כניסה, טובות ומשוכללות יותר (בכל זאת, עבר יותר מעשור מאז יצאה ה-505 שלך), אבל זו עדיין מצלמה לא רעה בכלל.
3. לדעתי טוב לשמור את המצלמה ולצלם איתה מדי פעם, אבל אם הכוונה היא ללמוד ולהתקדם, לדעתי לא יהיה מנוס אלא לקנות דיגיטלית במוקדם או במאוחר. אני התחלתי בפילם ואני לגמרי שמח על כך, אבל עם זאת, מרגע שקניתי את הדיגיטלית, גרף הלמידה והשיפור שלי החל לעלות פלאים. אני עדיין שומר את מצלמת הפילם שלי ומצלם בה לפעמים (בעיקר סרטי ש"ל).
4. הפעמים היחידות בהן אני מעדיף מצלמת פילם על פני דיגיטלית הן בצילום סרטי ש"ל (לטעמי האישי הם עדיין נראים טוב יותר מאשר תמונה דיגיטלית שעברה המרה) ובצילום בפורמטים גדולים, כמו מצלמה טכנית בפורמט 4X5 אינצ'. בשאר המקרים אני לרוב אעדיף את הדיגיטלית, היתרונות שלה עולים ברוב המקרים על אלה של הפילם.
5. כן ולא. למצלמות פילם בפורמט בינוני, שהן בד"כ מודולריות ובעלות גב סרט נתיק, ניתן לחבר גב דיגיטלי שהופך אותן למצלמות דיגיטליות. במצלמות בפורמט 35 מ"מ (כמו שלך), שהן באות כמקשה אחת, זה לא אפשרי. היה אמנם בעבר אבטיפוס של חברת לייקה למצלמה היברידית, שניתן להפכה לדיגיטלית או לפילם בהתאם לצורך, אך היא לא זכתה לייצור מסחרי.
6. העדשות שברשותך יתאימו פיזית לשני דגמי ה-DSLR של מינולטה ז"ל (5D ו-7D, לא להתבלבל עם הדגמים של קנון) ולכל דגמי ה-DSLR של סוני. מבחינה מעשית, שתי העדשות אינן כוכבות גדולות מבחינה אופטית, ובעיות האיכות שלהן, שלא יבלטו כ" בפילם, יתגלו במלוא תפארתן על המצלמות הדיגיטליות, במיוחד על עתירות הפיקסלים שבהן. ה-75-300 היא עוד סבירה ואפשר לשמור אותה, אבל ה-28-80 פחות מוצלחת, וגם הטווח שלה לא יהיה אטרקטיבי על רוב המצלמות, בשל החיישן הקטן שלהן (פקטור של 1.5, כלומר העדשה תיראה עליהן כמו 42-120 על פורמט 35 מ"מ).
7. בסופו של דבר, לדעתי שווה להשאיר אותה ואולי אף להתחיל לצלם איתה, אבל לא כדאי לצפות ממנה להיות תחליף ראוי למצלמה דיגיטלית. ההבדל באיכות ובנוחות הוא עצום.
נערך לאחרונה ע"י -mAoz- בתאריך 14-02-2010 בשעה 21:52.
|