לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-01-2010, 21:37
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר

חבר מתאריך: 02.07.05
מזכר בריטי: הריגול הסיני ממשיך להסלים

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...&loc=8&tmp=2610

מזכר של שירות הביון הפנימי של בריטניה (אם-איי-5) מזהיר כי המודיעין הסיני מאזין למנהלים בכירים בעסקים בריטיים ומנסה לפתות אותם כדי שיעברו סודות מסחריים רגישים.לפי המסמך המודלף, אשר עיקריו התפרסמו היום (א') בסאנדיי טיימס, סוכני ביון מוסווים של הצבא העממי הסיני ושל המשרד לביטחון הציבור ניגשו לאנשי עסקים בריטיים במהלך כנסים ותצוגות, כשהם מציעים להם "מתנות" ו-"אירוח נדיב".

בהמשך התברר כי המתנות, שכללו בין השאר מצלמות וכרטיסי זיכרון, הכילו תוכנות טרויאניות אלקטרוניות שסיפקו למודיעין הסיני גישה מרחוק למחשבים של אנשי העסקים.

באם-איי-5 ציינו כי בשל השיטות האלה, הממשלה הסינית "מייצגת את אחד האיומים המשמעותיים ביותר מבחינת ריגול עבור בריטניה". "שירותי המודיעין הסיניים גם ידועים בניצול רגישויות, כמו יחסים מיניים ופעילויות בלתי חוקיות כדי ללחוץ על אנשים לשתף אתם פעולה", הוסיפו בסוכנות המודיעין.
פריצות מרוכזות למחשבים
מהמזכר, שנכתב על ידי המרכז להגנת התשתית הלאומית בסוכנות המודיעין, עולה כי הסינים הצליחו לתקוף חברות הגנה, אנרגיה, תקשורת וייצור בבריטניה באמצעות פריצות מרוכזות למחשבי בכירים. אולם הסינים לא הסתפקו בכך, ואף תקפו רשתות מחשבים וחשבונות דואר אלקטרוני של חברות ליחסי ציבורי ופירמות למשפט בינלאומי.

הסוכנות פרסמה אזהרות עבור אנשי העסקים כדי שלא ייפלו קורבן לשיטות הריגול. "במהלך כנסים או ביקורים בחברות סיניות אתם עשויים

לקבל מתנות כמו כרטיסי זיכרון ומצלמות. היו מקרים שבהן המתנות כללו 'סוסים טרויאניים' וסוגים אחרים של תוכנות זדוניות", נאמר במסמך, שגם הזהיר מציתותים בחדרי המלון.

שירותי המודיעין בבריטניה הזהירו לא פעם בשנים האחרונות כי חברות ממשלתיות סיניות וגורמים בביון הסיני פרצו למחשבים בממלכה ואף יש להם יכולת לשתק את פעילות התשתית במדינה. הסינים הכחישו לא פעם כי הם מרגלים אחרי בריטניה או אחרי מדינות אחרות במערב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-01-2010, 22:08
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
אפשר לראות כאן כמה דברים:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "מזכר בריטי: הריגול הסיני ממשיך להסלים"

• החלק הטריביאלי:
    • הסינים מרגלים
    • הריגול הזה כולל ריגול תעשייתי
    • מנסים לגשת לאובייקטים בכנסים בינלאומיים
    • הסינים מנצלים "גישויות, כמו יחסים מיניים ופעילויות בלתי חוקיות כדי
      ללחוץ על אנשים לשתף אתם פעולה"
כלומר, שום דבר חדש - ה-basics של ריגול. כולם מרגלים אחד אחרי השני. ברור
שניגשים לאנשי עסקים בתערוכות ובכנסים בינלאומיים, ולא מתקשרים אליהם למשרד
ומבקשים מהם בנימוס לבגוד במדינה. ברור שמשתמשים במקל ובגזר בצורת טובות
הנאה (לפעמים מגוכחות) ומצד שני באיומי חשיפה אודות פעולות שונות ומשונות שעושה
האובייקט. רואים את זה בכל סרט.

• החלק ה"חדש":
    • מתן "מתנות" שמכילות תוכנות ריגול
    • פריצה למחשבים
זה משהו שנראה שהסינים עושים הרבה זמן. בהקשר הזה ראוי לציין את הפריצה לגוגל
לא מזמן, שאגב הובילה את גוגל "לשקול מחדש את עסקיה בסין".

• החלק המעניין:
    • זה שהבריטים מפרסמים את זה
    • זה שהסינים כל הזמן נתפסים
וכאן שווה לחשוב על שתי נקודות:

1. למה כל כך מפרסמים את זה כל הזמן? מה המטרה מאחורי זה?
    לדוגמה (לא כל כך טובה, אני מודה) גם ישראלים נתפסו בחו"ל עם דרכונים זרים
    מזוייפים, ושוחררו בהתערבות מדינת ישראל, ולמרות ההכחשות, ברור שמדובר
    היה במרגלים.
  2. (למה, או ) איך זה שהסינים כל הזמ נתפסים, במיוחד בקטע של הריגול ה"ממוחשב"?
    האם הם באמת כושלים כל-כך, או שיש כאן משהו נוסף? אולי הם מאפשרים לחלק
    מאמצעי הריגול שלהם להיתפס בכוונה כדי לשפר את מצבם של האחרים?
    בהקשר הזה אני מזכיר, את הטענה בדו"ח (הפאתטי) של חברת מקאפי (הפאתטית),
    שבו צוין שעדיין אין באמת "cyberwar" אבל יש "מירוץ חימוש", וציינו את סין כאחת
    המשתתפות בו. בהנחה שלכל המשתתפות אותן יכולות בערך, איך זה שאף-אחת
    אחרת לא נתפסה (ובטח שלא בכמות כזו)? אולי כי באמת כמו שהדו"ח אומר, עדיין
    לא מוכנים, וסין בחרה לתקוף כשהיא לא מוכנה. אבל אולי הם לא כאלה טיפשים.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ישן 31-01-2010, 23:16
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[QUOTE] למה, או ) איך זה..."

ייתכן.
ייתכן גם שהיא מוכנה יותר להיתפס כי היא מרגישה הידרדרות כללית ביחסים של המערב כלפיה, ואומרת "אם ככה, אז אני אפילו לא אנסה להיות מנומסת בריגול". אני נוטה להחשיב את ארה"ב כמעצמת-על טכנולוגית (יותר מבחינת מחקר ופיתוח, ופחות מבחינת ייצור המוני, כאן אני מסכים שלמזרח הרחוק ככלל יתרון בייצור), ולכאורה נראית מפתיעה הדומיננטיות של סין. אבל ייתכן גם שהסינים לא רשלנים יותר מהאחרים, אלא האמריקאים טובים יותר בהגנה בשדה הקרב הזה, ולכן האמריקאים לא נתפסים והסינים כן, למרות זאת שהאמריקאים מרגלים אחרי הסינים באותה מידה. בהקשר הזה שווה להזכיר את ההחלטות של אובאמה בנושאי "cybersecurity", הקמת פיקוד סייבר תחת STRATCOM, ועוד.

אבל בסופו של דבר יש כאן קושי מסויים: ברגע שאמצעי לחימה מתגלה, נעלם "אלמנט ההפתעה" שלו. בלחימה לא סומכים על זה, אלא על שימוש נכון, אבל בריגול מדובר דווקא באלמנט מהותי. קשה לי לחשוב על דוגמה טובה, ולכן אני אדבר על הדבר עצמו: לפתח חולשה חדשה כמו שהסינים עשו בעניין גוגל לוקח חודשים. לפתח מוצר תוכנה (כל מוצר תוכנה) לוקח חודשים לפחות. מדובר בהשקעה גדולה מאוד. לעומת זאת, ברגע שהדבר מתגלה, כל חברות האנטיוירוס מעדכנות חתימות בתוך מספר ימים. כלומר - מספיק שנתפסת פעם אחת, וכל העותקים של התוכנה ברחבי העולם מתים. לכאורה, עדיין לא משתלם לחפף טיפה כדי לחסוך קצת זמן, כשהכל יכול לרדת לטימיון בכזו קלות.

כשמדובר בפיתוח של crimeware כדי לגנוב כסף, אני מבין למה לא אכפת לעבריינים להיתפס:
קודם כל, הם עובדים ממקומות שבהם לא יעשו להם כלום (מבחינה חוקית), והכסף שכל וירוס כזה מכניס להם גדול מעלות הייצור שלו, ולכן לא אכפת להם שהוא ייתפס אחרי שהוא כיסה את ההוצאות והביא קצת רווח. מצד שני, כשמדובר בביטחון לאומי, הייתי מצפה לקריטריונים אחרים לגמרי, אבל אולי התפישה שלי של תפישת הביטחון הסינית לא נכונה (או שיש להם כח-אדם עצום שעובד על זה, ובגלל זה אבידה אחת לא מפריעה להם, אבל מדובר בכמויות שנשמע לי שהיו גורמות לחשיפה).

סליחה על החפירה.
מה שהתכוונתי לומר, זה שיכול להיות שהם באמת נתפסים למרות הכוונה לא להיתפס, אבל זה נשמע לי בעייתי, והייתי שמח לשמוע איזו הצעה שתפתור לי את כל הבעיות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:03

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר