14-10-2009, 22:05
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
|
|
נמשיך מעט...
אתייחס להערותייך:
ב. אני מנסה להסביר שאפשר היה לחלק את המפות החדשות בין מח"טים לבין מפקדי אוגדות. היות שהם היו זמינים יותר לאיזור התפוצה. ברור לי שלא היה טעם רב להפיץ אותן למ"פ או למגדי"ם אשר נמצאים בשטח בסערת המלחמה.
תגובתי - הפצת מפות הקוד למח"טים ומפקדי האוגדות, לא זו בלבד שהיתה חסרת תועלת אלא שהיתה מסבכת את הכוחות ואת הפיקוד עליהם. כיצד אמור מג"ד או אגד ארטילרי, או סיור בשטח, להבין הוראות מח"ט אם ברשותו מפות קוד שונות מאלה שאצל המח"ט...? בתוך שעות ספורות היו שוברים את הקוד בנסיונות שוא להבחין בין קוד ישן לקוד חדש וכאמור - יצא שכרו בהפסדו. אסור להכניס את היחידות ל"חצי הריון" בנושא הזה.
ג. תדמיין לעצמך לרגע שאתה איש מודיעין של האויב ויש לך אפשרות להאזין לרשת אחת בלבד. רשת של מפקדת האוגדה או רשת של פלוגה או גדוד. איזו מהן היית מעדיף ליירט??
תגובתי - השאלה אינה ריאלית במהותה, אולם מכיון שנשאלה כך אומר כי התשובה תלויה בסוג ושייוך "איש המודיעין המיירט" של האויב. אם המקשיב מסופח לגדוד לוחם, עדיף שיתרכז בהאזנה ליחידות הלוחמות ממולו, אין לו תועלת טאקטית רבה בהאזנה לאוגדונר.... מאידך גיסא, אם יחדת ההאזנה משרתת דרגי פיקוד גבוהים יותר, קרי דיויזיה, ארמיה, פיקוד וכיוב', הרי שחשוב יותר ליירט תשדורות פיקודיות גבוהות ולקבל נתונים גם מהיירוט הנמוך יותר. כאמור במציאות המצרית לא היו הדברים או ש... או ש.... אלא גם וגם...
ד. נדמה לי שכתבתי מספיק, נכון?
תגובתי - תמיד נעים וטוב לשמוע יותר.... לומדים ומלמדים כאחד. גם כשאין הסכמה גורפת.
ה. בפרספקטיבה של הרבה שנים הדברים נראים אחרת, אך האם באמת למדנו מהכשלים של אז.
תגובתי - זו שאלה טובה אבל קשה למענה. גם האויב למד ולומד. גם לו היו כשלים, גם אצלו לא קפאו על שמרים. אם נגיד כי למדנו מהכשלים הרי שהסיכוי רב שנחטא שוב בחטא האדישות והביטחון העצמי. אף פעם אין לעצור ולומר "למדתי". זהו מתכון לכשלון הבא. ובנוסף - עם חלוף השנים, משתרבבים סיפורים ואגדות (ראה כאן בשירשור...) ואנו מסיקים מסקנות פעמים שאינן מבוססות על אמת מבצעית-היסטורית בדוקה ואמיתית אלא על סיפורת של חבר של, שכן של, וכיוב' .
|