16-03-2010, 21:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
עוגת שמרים - שושנים
עוגת שמרים - שושנים
כמות לתבנית חד פעמית בינונית / 3 תבניות אינגליש קייק
6 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
שקית שמרית
1 כפית מלח
4 ביצים גדולות
200 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס חלב פושר
מעט שמן
אבקת מילוי: (לערבב יחד בקערה)
1/3 כוס קקאו
1 וחצי כוס סוכר
חצי כפית קינמון
אפשר להוסיף לאחר פיזור האבקה: צימוקים / אגוזים וכד'
סירופ:
2 כוסות סוכר – אני הוספתי שקית סוכר וניל
1 ורבע כוסות מים
אופן ההכנה:
לערבב בקערה קמח,סוכר,שמרים ומלח – ליצור גומה במרכז ולהוסיף את שאר החומרים מלבד השמן.
ללוש 5 דק' עד שהבצק חלק וגמיש, אם דביק מדי הוסיפו מעט קמח בזמן הלישה.
לשמן את כפות הידיים במעט שמן ולמרוח מסביב לכדור הבצק שלשנו.
להחזיר את הבצק לקערה, לכסות להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהכפיל את נפחו ללוש שוב מס' דקות ולהתפיח במשך כחצי שעה.
לחלק את הבצק ל-6 חלקים.
לרדד חתיכה מהבצק למרוח שמן על הבצק אבל להשאיר בצד כ-4 ס"מ בלי שמן.
להמתין 5 דק' לתפיחה קלה של הבצק שרידדנו, למרוח מעל את אבקת המילוי שהכנו,
לגלגל לרולדה ולהניח בצד.
להכין ככה את כל שאר 5 החלקים.
לחתוך את הרולדה לחתיכות בגודל 3-4 ס"מ ולסדר בתבנית משומנת היטב.
שימו לב לסידור: לקחת חתיכה מהרולדה ואת חתיכת הבצק הלא משומנת להכניס מתחת לשבלול הפתוח
כך שבתחתית יהיה בצק ולמעלה יהיה שבלול פתוח. ראו צילום בהמשך)
לסדר כך את כל החתיכות ולמעוך אותן מעט פנימה בתבנית, להניח לבצק לתפוח בערך 20 דק'
להבריש מעל עם חלמון של ביצה , אפשר לפזר מעל גם שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, בערך 40 דק'. (וכמובן לבדוק אם לא צריך פחות/יותר)
להוציא מהתנור ולהבריש מעל סירופ, להמיתן 3 דק' ולהבריש שוב סירופ מעל ושוב פעם שלישית.
_____________________________________
|