לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-08-2010, 15:19
צלמית המשתמש של marin
  משתמש זכר marin marin אינו מחובר  
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
 
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
דגים - אוהבים את הדייג?

הנה מנת דגים טעימה להפליא וקלה מאוד להכנה.
למי שרוצה להנעים את הזמן - את המנה הכנתי תוך כדי שמיעת אחד השירים של ההרכב מטבוחה.
זהירות - ספויילר!

מצרכים:
פילה דג (השתמשתי בחבילה קנויה של פילה מרלוזה הפעם).
6 תפוחי אדמה בינוניים
בצל קטן
2 שיני שום
פטרוזיליה
כוסברה
שמן לטיגון (קנולה)
מים
מלח
פלפל לבן
פפריקה אדומה

אז איך מכינים?
דבר ראשון דואגים לאווירה ושמים מוזיקה
מעבירים את הדגים לכלי ושוטפים אותם היטב היטב במים - ממש אחד אחד - ומשאירים בכלי לבינתיים.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לאחר מכן קולפים את תפוחי האדמה (אפשר להשתעשע איתם מעט). המלצה שלי למניעת בלאגן ולכלוך היא לקלוף את תפוחי האדמה מעל השקית של הסופר, ובסיום הקילוף פשוט משליכים לפח וחסל..
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


לאחר שקלפנו יש לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, ולשטוף במים, כמו כן יש לקצוץ את הבצל דק וגם את שיני השום.
טיפ להורדת הריח מהידיים: להשתמש בחצי לימון (עדיף שכבר סחוט), ולשפשף בעזרת החלק הפנימי את האצבעות. לאחר שטיפת הידיים יהיה להן ריח עדין של לימון
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הכי טוב להשתמש בסיר רחב כדי שנוכל לשים בו שכבות גדולות יחסית.
נדליק את האש מתחת לסיר, ונוסיף מעט שמן ולאחר שיתחמם די הצורך נטגן בו את הבצל.
לאחר שהבצל מזהיב קלות נכניס גם את השום פנימה ומיד אחרי זה נתחיל בהכנסת שאר החומרים כדי למנוע מהשום והבצל להישרף:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

את הדגים נכניס שתי וערב בשכבה על פני כל הסיר, נבזוק מעליהם מלח, פלפל לבן ופפריקה אדומה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לאחר מכן נכניס גם את תפוחי האדמה בשכבה אחידה כמה שאפשר מעל הדגים, וגם עליהם נבזוק מלח ופפריקה אדומה, נקצוץ חופן קטן של פטרוזיליה וכוסברה ונשים מעל תפוחי האדמה.
לבסוף נוסיף כוס וחצי - שתיים של מים:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נביא לרתיחה ונחליש לאש בינונית ונכסה במכסה עם חור, אם אין במכסה חור אז נשאיר פתח קטן כדי שלא יגלוש ונשאיר למשך 20 דק'.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עד שהזמן יעבור אפשר בינתיים לרחוץ את הכלים, לטאטא את המטבח ולעשות ספונג'ה

חשוב מאוד: מכיוון שאנחנו לא רוצים לפגוע בדגים ולפרק אותם, לא מערבבים את הסיר עם כף או כל דבר אחר, אלא מנערים מעט את הסיר אחרי בישול של בערך 10 דק'.

לאחר כ20-25 דק', (כשהרצפה יבשה) ניתן לבדוק האם תפוחי האדמה רכים דיים שכן זהו הסמן שמורה שהמנה שלנו מוכנה.
נאכל בתאווה רבה לאחר שהדג יצטנן מעט (בכל זאת קיץ) בינתיים אפשר לערוך את השולחן ולהוציא בקבוק יין לבן.

הצעת הגשה - פיראט שתום עין:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
בתיאבון!!!
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י marin בתאריך 10-08-2010 בשעה 15:25.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:14

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר