לא משנה למה אמה, אני לא רוצה לחזור לגדוד שלי אחרי הקורס מכי"ם. ואני אפשר לומר שלם עם ההחלטה הזאת, אז אל תנסו לשכנע אותי .
עכשיו אני מתעניין בתפקידים טובים במז"י, תספרו לי על תפקידים טובים ששמעתם \ ראיתם .. ואני כבר אסתדר משם .
לדוגמא: חבר שלי רס"פ במגלן, ועל הדרך גם קשר מ"פ.. שזה תפקיד שמשלב גם שירות מעניין \ ת"ש גבוה \ ופעילות מבצעית. הבנתם את הראש?
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ^GammaRay^ שמתחילה ב "מדריך נהיגה מבצעית בביה"ס..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ^GammaRay^
מדריך נהיגה מבצעית בביה"ס לנהיגה קרבית, רס"פים בהכשרות של כל מיני יחידות מיוחדות.. רק תבחר.
קודם כל תודה על התגובה,
עכשיו אתה יכול לפרט קצת מה זה אומר התפקיד: "רס"פ בהכשרות של כל מיני יחידות" ? , כמו רס"פ רגיל בכל בא"ח? אחרי על לוגסטיקה פריסות וכל החרטות האלה? , ומה זה ביה"ס לנהיגה קרבית, איפה זה נמצא, על איזה כלים נוהגים, את מי מלמדים וכו' .. שפוך לי קצת פרטים
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי asafwax שמתחילה ב "[QUOTE=^GammaRay^]מדריך נהיגה..."
ביה"ס לנהיגה קרבית נמצא במחנה המרכז לאימונים לוגיסטיים במל"י שבצאלים, על מה נוהגים? וובכן על מה לא?! החל מסופה ועד סבל חי"ר/דיפנדרים וכו'.. מלמדים כל אלה שיוצאים לקורסים של נהיגה מבצעית/ב' קודקוד וכאלה(בעיקר יחידות מיוחדות).
כן כמו רס"פ רגיל בכל בא"ח(עכשיו שאסור לקדר יותר חח).. רק שיש את זה גם נגיד בשרגה וכאלה, בשטח מאה.. לא מחייב רק בבא"חים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי asafwax שמתחילה ב "איזה תפקידים טובים יש למכי''ם (רובאי 08) במז''י?"
אם כבר אתה לא חוזר לגדוד או נשאר להדריך בקמ"כ, יש אופציה להישאר בביסל"ח בתור רס"פ, מש"ק מקצועות חי"ר - כמה מהמחזור שלי נשארו\הושארו בביסל"ח בהדרכות (האמרים וכו').
אחד אפילו הקים ענף במהלך השירות, אימן כל מיני יחידות וגם יצא לסמ"בים.
רק שלא תתעקש על יחידה כזו או אחרת ובסוף תמצא את עצמך שם בתור מש"ק לענייני כלום.
(שים לב, שהתפקידים שיוצעו לך כשתהיה במז"י הם תלויי הצרכים של אותו הרגע)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי asafwax שמתחילה ב "איזה תפקידים טובים יש למכי''ם (רובאי 08) במז''י?"
בנוסף לכל מה שצויין עד כה, עוד כמה דברים ששמעתי עליהם:
א) יציאה לקק"צ + השלמה שאיננה השלמת חי"ר - קמ"ן למשל, או קק"צ-הדו"פ (קציני הדרכה ופיקוד, או קציני הדרכה ומטה כמו שקראו לזה פעם. סוג של השלמה "כלל צהלית" לקצינים שעשו קורס פיקודי קרבי מתישהו) או איך שלא קוראים לזה היום אם זה עדיין קיים.
ב) קשר או נהג בחפ"ק מח"ט/סמח"ט באחת החטיבות/חטמ"רים או בפיקודים.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "דווקא כן.
חבר שנפלט למז"י..."
קק"צ הדו"פ/הדו"מ היה משהו שהתקיים בשנות התשעים - קצינים שסיימו קק"צ אגמ"י (אביו של "להב" דהיום) יכלו או להמשיך להשלמה של החיל שלהם (לחי"ר במקום השלמת "גפן" היה קק"צ משלהם שהם עשו במסלול נפרד מהאג"מי והבסיסי שהיו בבה"ד 1) או לצאת להשלמת קמ"נים, או להשלמה של הדרכה ופיקוד/מטה, שהתקיימה באחת הפינות של מחנה סיירים (אז ביסל"ש).
בוגרי ההשלמה הזו שובצו כמ"מים של טירונות 02, כקציני חמ"ל, קציני אבטחה וגם בתפקידים מוזרים יותר - אחד ממפקדי הטנקים בפלוגה הסדירה שלי שיצא לקצונה עשה את ההשלמה הזו במקום קק"ש, ושובץ כ"מתאם שטחי אש" או משהו כזה בחיל האוויר.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "דווקא כן.
חבר שנפלט למז"י..."
תגובה זו גם לעבדול,
בעוונותי, בכל השירות הצבאי שלי לא נתקלתי בקצין חמ"ל, סמב"צים 08 וחפ"ק המאו"ג המוכשר ביותר שראיתי היה נפל ממ"כים .
ויצא לי להתקל גם במספר חפ"קי מאו"ג מוכשרי 02 בלבד (אחד אפילו קיבל מטול!), שלא לדבר על נהג של אלוף פיקוד שכל ההכשרה שלו הסתכמה בכשבועיים שלמים של טירונות בפלחי"ק!