16-12-2009, 18:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.08
הודעות: 1,118
|
|
מאפה בצק פילו במילוי תפוחים עם קינמון וסוכר.
יצא מעולה! ואיך שיצא מהתנור יותר מחצי כבר חוסל.
כלום עבודה, ושווה לנסות בבית!
זה פעם ראשונה שיוצא לי לעבוד עם דפי בצק פילו ופשוט תענוג לעבוד איתם.
(המתכון של קרין גורן)
לפילו:
12 עלי פילו
תרסיס שמן (רגיל או בטעם חמאה)
למלית תפוחים:
6 תפוחים ירוקים (גרני סמית), קלופים וחתוכים לפרוסות
1/4כוס סוכר (50 גרם)
1/2 כפית קינמון
1 כף קורנפלור (10 גרם)
כמה טיפות מיץ לימון
להגשה:
אבקת סוכר
כל גלידה שאוהבים
אופן ההכנה
מחממים מחבת ומשמנים בתרסיס שמן. מוסיפים תפוחים, סוכר וקינמון ומבשלים 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מוסיפים קורנפלור ומיץ לימון ומצננים.
מרססים עלה פילו בשמן ומקפלים לחצי.
לקבלת מאפה אישי גדול- מניחים במרכז המלבן מעט ממלית התפוחים ומקפלים את הדפנות בצורת מעטפה.
לקבלת מאפה אישי קטן- לפני המילוי חוצים את העלה המקופל לשני ריבועים שווים. ממלאים כל ריבוע בתפוחים ועוטפים בצורת מעטפה.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מניחים את המעטפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים בשמן ואופים עד להשחמה.
מגישים חם עם אבקת סוכר מלמעלה וכדור גלידה.
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י The girl next door בתאריך 16-12-2009 בשעה 19:05.
|