16-12-2009, 18:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.06.08
הודעות: 1,118
|
|
מיני סופגניות.
ממתכון שמצאתי באינטנרט.
יצא נחמד, לא יותר מזה. השמרים לא היו טריים מספיק והבצק לא תפח כמו שרציתי. אבל התוצאה עדיין טעימה מאוד
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 כפית מלח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 גרם שמרים טריים (קובייה או שקית)
240 מ"ל (1 כוס) חלב קר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
1 כפית ברנדי
90 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
1. שמים קמח, מלח, סוכר ושמרים לחים בקערת מיקסר. מערבלים קלות בעזרת וו לישה.
2. מוסיפים חלב, ביצים, תמציות וברנדי ולשים כ-3 דקות במהירות נמוכה. מגבירים את מהירות המיקסר ולשים למשך 3 דקות נוספות. מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
3. יוצרים מהבצק כדורים במשקל של כ-30 גרם (בגודל של כדור פינג פונג) ומניחים על מגש מרוח במעט שמן במרווחים של 5-4 ס"מ. מכסים את התבנית בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לתפוח למשך שעתיים עד להכפלת הנפח.
4. מחממים שמן קנולה בסיר על להבה בינונית (טמפ' של 170 מעלות).
5. מטגנים את הסופגניות 3-2 דקות מכל צד עד קבלת גוון חום זהבהב. חשוב לשמור על להבה בינונית, כדי לא לשרוף אותן. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י The girl next door בתאריך 16-12-2009 בשעה 18:49.
|