14-12-2009, 18:55
|
|
|
חבר מתאריך: 09.09.06
|
|
ב"מ אל מול פרסומת
כמעט כל פעם שעולה כתבה על אמצעי/התקדמות/שינוי בחיל כלשהו עולה בפורום גל של אמירות שביסודן השורה התחתונה "למה לחשוף?".
מצד שני,היום כל חיל מנסה "לשווק" את עצמו כמה שיותר,לא רק בגלל מוראל התחלתי גבוה של המתגייסים אלה בגלל שיחידות רבות הן התנדבותיות.ולתקשורת,במיוחד לכתבות "חושפות" יש השפעה ישירה על כך.מספיק שאציין את הנהירה ההמונית לחטיבת הנח"ל,ובעיות הגיוס שאיתם התמודד חיל הים במשך שנה,וכל זה בגלל כתבה אחת ב"עובדה" (הכתבה המוכרת על מלחמת לבנון השניה,ו"ספינות העבדים").
אז השאלה שלי היא ביסודה "בעד או נגד" והנימוק בהתאם.
מבחינתי,לחשיפה יש יתרון גדול יותר.כאחד שמשרת בחיל "שקט" ששמר את רוב מעשיו לעצמו,בלב ים, ושעד לא מזמן חשבו רבים שהלוחמים היחידים בו זה שייטת 13,בזמן האחרון החיל מוצא את עצמו יותר ויותר בתקשורת (כולל כתבה על היחידה שלי,שחשפה פעולות "סודיות" לישראלים וידועות לכל השכנים שלנו) אני רואה בזה בעיקר השפעה חיובית.אפשר לראות את זה בכמות (ואיכות) המתגייסים ובמוראל ההתחלתי שלהם.
אני לא אומר שצריך לפרוס את כל הקלפים שלנו על השולחן למען עוד כמה מלש"בים שיציינו 5 בחיל זה או אחר,אבל בטחון מידע שלפעמים נגרם מפרנויה (כדוגמת הכתבה הנ"ל) גורם ליחידות רבות מוניטין שלא מגיע להם (לטוב ולרע).זאת כמובן אם יודעים לשמור את העניין בגובולות הטעם הטוב ולא להתדרדר להפקרות.
|