04-12-2009, 15:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.12.06
|
|
החברים שלך במודיעין לא עושים את אותו הצבא כמו הקרביים. הם באים לעבוד, בדר"כ עבודה משרדית פשוטה, אם יש להם מזל/פרוטקציות/כישורים טובים אז הם יקבלו גם תפקיד שמצריך טיפה חשיבה (למרות שבדר"כ אלה הקצינים הבכירים שצריכים לחשוב, ולא החיילים הפשוטים). אין בזה שום דבר רע, ה-3 שנים עוברות, אתה מכיר חברים חדשים וסה"כ נחמד לך.
ואני לא אעיד על כל הקרביים אלא רק על עצמי. בהתחלה הרגשתי שאני הבן אדם שהכי לא מוכן להיות לוחם, בסה"כ הייתי ילד של אמא שלא יודע להסתדר לבד, שגרה משעממת, עם 2-3 חברים וחסר בטחון עם בנות, שתמיד עושה מה שאומרים לו. כשהבנתי שאין לי סיכוי לצאת לג'וב אז שוב - עשיתי מה שאמרו לי בצבא והתגייסתי לקרבי, בסטינגר (יחידה רגלית שנותנת חיפוי לכוחות שריון וחי"ר מפני אויב אוירי, חלק ממערך הנ"מ).
אני לא אגיד שהפכתי לבן אדם אחר, אבל הצבא בהחלט שינה אותי. למדתי איך להתנהג עם אנשים, למי להיות טוב ולמי לא, מתי להתווכח ומתי לשתוק ולהגיד "אתה צודק, מצטער, טעות שלי.". אני משרת בסה"כ שנה אבל עברתי הרבה בשירות שלי עד עכשיו, אתה לומד להעריך את החופש שלך, את המשפחה, את החברים הטובים, ואת ההנאות הקטנות של החיים. אחרי שלושה שבועות שכל מה שאתה עושה בהם זה שמירות, סיורים, מחסומים ומעצרים, כשבסופ"ש במקום לנוח אתה עושה את כל זה, אבל כפול, כי אנשים צריכים לצאת הבייתה ומישהו צריך לעשות את העבודה במקומם, אתה יוצא הבייתה ועולה על האוטובוס.
תאמין לי שההרגשה של לחזור הבייתה מהקרייה אחרי 8 שעות עבודה משרדית לא תהיה אפילו 1/100 מההרגשה הזאת.
אח"כ אתה הולך בעיר שלך עם המדים והנשק, מסתכלים עליך, אתה מבחינתך מרגיש אחריות לכל האנשים האלה... זה שירות שמקנה המון בגרות.
ברור שלהיות לוחם זה לא תענוג. יש רגעים משביזים, אחרי שאתה נותן הכול לצבא ולמדינה, טוחן את החיים שלך, ואז בא שוטר צבאי מסכן שרושם לך דו"ח על זה שאתה עם שתי אוזניות, והסמג"ד שופט אותך ואתה זוכה לסגור 35 יום בבסיס כי אתה לוחם, כשג'ובניק היה מקבל יום ריתוק וגם בו הוא היה יוצא הבייתה. ואתה אחרי שנתת הכול, סוגר 35 בגלל כזו שטות. דברים כאלה יכולים להשביז ממש.
בסופו של דבר זה תלוי בך. אני יודע שאני לוחם כי זה מקנה לי בגרות ומלמד אותי הרבה על עצמי ועל אחרים. מרגיל אותי למצבים קשים, עוזר לי לפתח ערכים, מחזק אותי, מחשל אותי.
אני יודע שלא אכיר שם את אהבת חיי, סביר להניח שבשלב מסויים אני אנתק קשר עם החברים בצבא, אף אחד לא יאהב אותי יותר אחרי הצבא כי שירתתי כלוחם ואף כוסית לא תצא איתי רק כי הייתי לוחם...
מקווה שעזרתי.
|