לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > הסטוריה ותיעוד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-10-2008, 18:49
  נתב שטח נתב שטח אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.09.07
הודעות: 201
חפציבה חדרה - האם ההתיישבות התחילה מצפון לנחל חדרה?

רציתי לשתף אתכם בתהייה. ידוע כי חוות חפציבה בחדרה שוכנת מאז תחילתה מדרום לנחל חדרה.
אבל הנה במספר רב של מפות מהעשור השני והשלישי של המאה העשרים חפציבה נמצאת מצפון לנחל חדרה.

אני מצרף להדגמה 2 מפות - האחת משנת 1921 של ישעיהו פרס והשנייה צילום של מפה משנת 1917 או 1918. בידי מפה נוספת עם המיקום מצפון לנחל.

עולה השאלה אם זו טעות חוזרת במפות על בסיס סימון שגוי אחד, או שהיה משהו מצפון לנחל שהונצח במפות.
ממערב לכביש 2 מצפון לנחל חדרה היה יישוב ערבי גדול "ערב אל מפג'ר" שפונה בסוף שנות השבעים עקב הקמת תחנת הכוח אורות רבין. האדמות מצפון לנחל היו שייכות לפיק"א (היום בזיכיון לקרן קיסריה).
במרכז המבקרים של חפציבה ביקרתי, והיסטוריית המקום המתועדת מדרום לנחל ידועה לי היטב. זה מוביל כמובן לכך שהסימון שגוי.

אבל אולי לא ?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 17-10-2008, 10:45
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
דבר נביא הזעם:
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "וגם בית המשאבות על שפת נחל חדרה שידע ימים טובים יותר:"

(אין לי מושג איך נקלעתי השבוע לרובריקה הזו, של מי שיש לו ביקורת קטלנית על כל דבר. ואפילו זכיתי להקרא פשיסטן בשל כך. אני כל כך לא כזה)

אני ממש כועס על מה שקרה בחוות חפציבה.

ביקרתי שם לראשונה ב-78', עם חבר שלמד אז ארכיטקטורה בטכניון. חנינו לצד כביש החוף, ועלינו בגבעת החול. המקום היה קסום לחלוטין, אפילו מרטיט בחלוציות שלו. המבנים העדינים שהלכו והתפוררו, בית המנהל שהיה מוקף עמודים דקים ועדינים, ומרפסת סביבו, נשקפת לכל עבר. זה היה ארצישראליות עלומה, אבודה ויפהפיה. אחד הפרקים הפחות מודגשים בהסטוריה שאנחנו מספרים - זה של היוזמה הפרטית בתקופת העליות הראשונות.

החווה נדמתה לי כבית אחוזה בדרום ארה"ב, עם בתי הפועלים הצנועים לאורך הדרך נעולה לגבעה - ושם, על הגבעה, הוילה המפוארת (אך צנועה, למרות הסתירה) של המנהל.

חזרתי לשם שוב במהלך השנים, וחזיתי בהתפוררותה המואצת. חלקים שלמים של בנינים נעלמו, המרפסת הנהדרת של בית המנהל אבדה גם היא. אבל מה שנותר - היה עדיין קסום. עדין. שברירי.

ראו תמונה שצולמה לפני כ-10 שנים:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ואז הגיעו החשמלאים. הסיפור ששמעתי הוא שחח"י אולצה לרכוש את כל האדמות סביב אורות רבין, כדי למנוע שם התיישבות, והחברה להגנת הטבע הכריחו אותם לשחזר ולשקם את החווה.

הכריחו לשקם, אבל לא הצליחו לייצר מנגנון שיבחן את איכות השיקום. וחח"י כמו חח"י - הכל בגדול, בכוחנות, בגסות, בדורסנות. רק שיפי הנפש יפסיקו לבלבל את המוח, נבצע את מה שנדרש מאתנו (שיקום) ונזוז הלאה. וכך הם שיקמו את המקום הקסום ההוא: עמודי חשמל כתמיכה למרפסת, טיח גס וחרוץ במקום הקירות העדינים של בתי הפועלים, דרך אקרשטיין היכן שהיה שביל חול בתולי, תריסים גסים היכן שהיתה עבודת עץ עדינה.

הנה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
לא יפה. לא נכון. לא שימור. אין לי שום כוונה להתפעל מ"מפעלות השימור" של חברת החשמל, ומוזיאון השאיבה שלהם. כפו את זה עליהם, והם במודע ובכוונה עשו כל טעות אפשרית בדרך. ואחר כך הם מציגים את עצמם כתומכי שימור, ומבקשים שנודה להם....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 17-10-2008, 12:33
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
רק תשומת לב לפרטים, זה הכל
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי spritz שמתחילה ב "איך אתה היית רוצה לראות את..."

שהרעפים תהיינה רעפי מרסיי עדינות, ולא יציקות בטון של אקרשטיין (נדמה לי. אם אני טועה - אני מתנצל. אבל זה בהחלט נראה כאקרשטיינים).
שאם הם הרגישו חובה לסלול שביל, במקום להשאיר את החול, שיעשו זאת בחומר פשוט וצנוע, ולא שוב בלבני אקרשטיין אדומות אה-לה-פריז.
שלא יכסו את המבנים בשכבת טיח עבה ויחרצו בה חריצים "יענו" אבן, שנראים יותר כמו בלוקים מבטון. גם אם יש סימנים לכך שזה היה העיצוב המקורי - עדיין ניתן לעשות זאת בעדינות רבה יותר, ולהשאיר "כיסים" של אבן הכורכר המקורית, גלויה לעין.
שימצאו נגר שיעשה תריסים עדינים, ומנטשאלאך (אם זה מתאים. אני מניח שכן) - ולא מוצרי מדף תעשייתיים, מעץ אמריקאי.
שינסו לשחזר את העמודים המקוריים של בית המנהל, ולא ישתמשו בשיירי קורות עץ גסות שהיו להם במחסנים.
שיסיימו את גג הרעפים כפי שהיה מקובל - עם ארגז רוח עדין, או סיומת אחרת, ולא שוב עם קורות גסות. גם כאן אני לא בטוח - בתמונות מלפני עשור אין סימן לארגזי רוח, אבל ברוב המבנים שאני מכיר מהתקופה, כן היו. אולי היו ונלקחו. מחקר הסטורי לא היה מזיק.
ובעיקר - שיהיו רגישים ל"רוח" המקום. אם היתה כזו, ואני טוען שהיתה, היא איננה. משום מה זה לא המקרה בהמון מקומות אחרים, מאותה תקופה, ששוחזרו אחרת - במקווה, בראשון, בזכרון, בראש פינה, אפילו ביסוד המעלה, רחובות ועוד. שלא לדבר על המון התיישבויות חקלאיות ששוחזרו נהדר - בבן שמן, חולדה, כנרת, דגניה, מרחביה ועוד. ו - אחוזת דוברובין עם כל הקסם שלה, וקלמניה הנפלאה, אחיות לחפציבה ששומרו נהדר והן לגמרי מלאות קסם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:43

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר