30-11-2009, 00:54
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סלעי
אם אני לא טועה, מדובר בגרסא של ה J 10, לא בפלטפורמה חדשה לגמרי כמו שמפנטזים בכל מיני אתרים.
|
דובר ספציפית על מטוס קרב "חמקן" חדש דור 4 סיני (כלומר דור 5) שיעלה על F-22 בביצועים ויכנס לשירות מבצעי בעוד 8-10 שנים. אב טיפוס צפוי להמריא בעוד כשנה. (אני מצטט מהזיכרון.) כלומר לא מדובר ב-J-10B אלא מטוס חדש לגמרי.
ציטוט:
קוראי הרוסית שביננו אולי יוכלו למצוא התייחסויות ספציפיות (ולהעשיר גם את היתר) לחששות רוסיים מהעתקה של טכנולוגיות רוסיות על ידי הסינים (שעושים זאת כל הזמן כמובן) בהקשר הזה ועל כן אי מכירה על טכנולוגיות מפיתוחים רוסיים מקבילים.
|
J-11B הוא העתק של Su-27MK, אם אינני טועה, ששולבה בו אוויוניקה סינית. יש גם מעצץ סיני לפתח מקביל של Su-33, שספרות עליו נרכשה באוקראינה. אבל טכנולוגיות חדשות (כמו מטוס קרב דור 5, למשל) הסינים לא יקבלו, והם גם לא רוצים לרכוש אותן, אלא רוצים לפתח אותן בעצמם (לפעמים עם העזרה מחו"ל, כמו במקרה של J-10 ו-L-15) . בתחילת דרכו של PAK-FA הרוסים הציעו לסינים השתתפות בפרויקט, אבל הם סירבו. ואחרי כניסת ההודים לפרויקט, ברור שהם גם לא יקבלו גישה למטוס החדש או לטכנולוגיות שלו. כנרא שכבר אז הייתה להם תוכנית לאומית לבניית מטוס דור 5.