כשהייתי בסדיר היו כאלו (תחילת ה90)
היו חביבות הג'ובניקים - בגלל המשקל
ושנואות הלוחמים - הגלל המעצורים
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי op9090 שמתחילה ב "הינו חותכים אותן ומכינים תפס..."
באמת נראה כמו המחסניות הפולימריות של פעם. גם כחדשות הן לא היו משהו, ואחרי קצת שחיקה הן היו מגיעות למצב שמכה חזקה בתחתית המחסנית משגרת לחלל האוויר את רוב הכדורים, ללא כל מעורבות של נשק.... ואחר כך היית צריך לאסוף אותם מהרצפה ולהכניס חזרה למחסנית (עד הפעם הבאה) קיימות היום מחסניות פולימריות טובות הרבה יותר (יש לי שתיים שירו עד היום אלפי כדורים מ - M16 ומיקרו תבור, ללא אף מעצור). לא ידוע לי אם הן נכנסו לשימוש בצה"ל.
כמו שנאמר גרועות כמחסנית , מעולות כבסיס לתפס מחסנית .
ככל שיותר כאלו יהפכו לתפסים כך יפחתו מעצורים לחיילינו לכן ברשותכם הוראות הכנה :
1.קח לך מחסית פולימרית .
2.הוצא את הקפיץ ואת החלק שדוחף את הכדורים.
3.סמן בטיפקס את צורת החיתוך כדי שלא תתבלבל בהמשך , לימניים ,
פס אחד בצד שמאל מתחת לבליטה (למתקשים יש בליטה שמגיעה בדיוק לבית המחסנית כשהמחסנית בפנים ).
פס שני ושלישי בצד הקידמי והאחורי , באותו גובה של הפס הראשון .
פס רביעי וחמישי מחברים את השני והשלישי לתחתית המחסנית , מבלי לגעת בצידה הימני .
פס אחרון כמובן בתחתית מחבר את החמישי והשישי.
4. נו מה לא ברור? תחתכו לפי הסימון .
5.חיתכו חתיכת פלציב או קרטון בגודל של החתיכה שנשארה מהבליטה עד התחתית.
6.הצמידו מחסנית טובה אל המחסנית הפולימרית כשבניהן הפלציב , והצמידו עם איזולירבד חבלה כתום (בשביל שלא תחשבו בטעות להיכנס עם זה לעזה)
7.מלאו 29 כדורים במחסנית הטובה.
8. תנו בהוקרה לקצינת קליעה/חבר ג'ובניק/נגד חביב , ותלכו אתם עם צולבת, מה אתם ג'ובניקים ?
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
היה גם ניסיון קצרצר ולא טוב לייצר מחסניות דומות לגליל/גלילון. הן היו איומות. אפילו כשהחזקת אחת ביד, והוצאת כדור - הקפיץ החורק והחלוש לא היה מסוגל להתרומם. שלא לדבר על כך שדי היה בנפילה על הרצפה - והן היו נסדקות. למיטב זכרוני הן הופצו ונעלמו סביב 1990-1991.
ראיתי אחת כזאת שאיזולירבנד בלבד משאיר אותה בצורה שדומה למחסנית בשנת 2005, עזוב נפילה על הרצפה, פליק עם האצבע גרם לפליטת חצי מהכדורים וליצרת מעגל של לעג מסביב.
המחסניות גליל היו מאד מבוקשות אצל הצד"לניקים לטובת הכנת "מחסנית צד"ל": מחסנית שחתכו פס לכל האורך שלה כך שאפשר לראות את הכדוריםם "רצים" ונגמרים בזמן הירי.
ממחסניות M16 הכנו "מחסנית טרמפים": מחסנית קצרה של שניים שלושה כדורים שמוסתרת כולה בתוך בית המחסנית.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
מחסניות טרמפים נפוצו אחרי חטיפות סספורטס וסעדון וחזרו קצת אחרי חטיפת וקסמן.
הצורך בהן עלה לאור הנסיעה הנרחבת מאד של חיילים בטרמפים והדרישה החד משמעית של הנהגים "חייל! תוציא מחסנית!"
גדר ההפרדה, הפקודה שאוסרת על חיילים לנסוע בטרמפים והנסיעה חינם בתחבורה ציבורית (פעם חיילים שילמו על הנסיעה. מחיר מלא, בהמשך קיבלו סיבסוד רק לקווים הבין עירוניים אח"כ עם כרטיסיות, כשמי שאיבד כרטיסיה שילם את כל המחיר, ורק מסוף שנות ה90 נוסעים בחינם) העלימה אותן כמעט לגמרי.
אני יכול להעיד על מה שאני מכיר.
בשנות ה80 היו נסיעות מוזלות עם הצגת תעודות.
אני לא זוכר אם זה היה לכל אורך שנות ה80 (ותחילת ה90), או רק בחלקן, אבל את הכרטיסים היה צריך לשמור ולהזדכות מול השלמיה ביחידה. בשלמיה היו מקבלים כסף מזומן תמורת הכרטיסים או הפקדה למשכורת.
בכל מקרה היה עידוד לנסוע בטרמפים.
במסדר יציאה החיילים קיבלו הוראות לנסיעה בטרמפים.
לרכב צבאי הייתה חובה לעצור בטרמפיאדות.
נוהג ברכב צבאי שלא עצר בטרמפיאדה היה יכול לקבל דוח של מ.צ. אם לא היה לו תירוץ מבצעי רציני.
בטרמפיאדות מרכזיות עמדות שוטרים צבאיים שדאגו לסדר עליה לטרמפים (קודם חיילות ואז לפי דרגות. חובה להצדיע לקצין שעוצר).
בסוף שנות ה80 - תחילת שנות ה90 הופיעו הכרטיסיות הצבאיות. עם הכרטיסיה ותעודת החוגר יכולת לנסוע באוטובוס.
הכרטיסיה הייתה אישית. אוי לו לחייל שניסה לנקב על חבר ששכח את הכרטיסיה (היו מגוון שיטות לרמות, להעביר דרך החלון וכו'. מי שנתפס נענש קשות).
בהתחלה היו כרטיסיות רק לחברת אגד ורק לקווים הבין-עירוניים. אם לקחת אוטובוס של אגד מתל אביב לחיפה וירדת בצומת אולגה (פעם הייתה שם צומת) כדי לנסוע לעפולה מהתחנה המרכזית בחדרה היית צריך לשלם על נסיעה בקו הפנימי של אגד מגבעת אולגה לתוך חדרה מחיר מלא או ללכת ברגל.
בהמשך נוספו כרטיסיות של אגד עירוני. של חברת האוטובוסים של באר-שבע. של קווי השטחים של דן ולבסוף גם לקווים העירוניים של דן.
נדמה לי שבין 93 ל95 חיילות קיבלו נסיעה חינם על מדים עם הצגת תעודת חוגר (אחרי הרבה מקרי אונס של חיילות, גם ע"י קציני שלקחו אותן טרמפים).
ב96 (?) גם חיילים זכו.
ב99 קיבלו חיילים בשל"ת (כן, גם הסדרניקים את הזכות) ומתישהו גם המשרתים בשירות הלאומי זכו להשוואת תנאים.
אני לא יודע מה קורה היום. אבל "בתקופתי" עם הכרטיסיות והכרטיסים המוזלים שהזדכנו עליהם אצל השַלָם רק "כרטיס נסיעה בערבה" הקנה את הזכות לנסיעה בקווי אגד לאילת במחיר מוזל.
כדי לזכות בכרטיס היית צריך ללקק לרס"ר המחנה ולשליש שימלאו טפסים ולחכות שהטפסים ילכו ויחזרו.
יצא לי לשרת בצוקי עובדה וסיירים תקופה לא ארוכה שהייתה אמורה להתארך ליותר מחצי שנה.
בתקופה הזו נסעתי יותר מתשע פעמים באוטובוס על "חשבון הברון" בלי כרטיס מוזל.
כל נסיעה עלתה באזור ה50 ש"ח בלי אפשרות להזדכות על הנסיעות הללו (כולל נסיעות הזויות באוטובוס חצות לאילת ומיד בחזרה לסיירים) יש לי עדיין חלק מהכרטיסים אם מישהו בצה"ל מעוניין לזכות אותי עליהם
אתה זוכר שהיה שלם בצה"ל? פעם בחודש היה פותח שולחן, פורס עליו שמיכת צמר ומניח את קופסת הברזל הכבדה.
כל חייל היה ניגש בקריאת שמו ומקבל את משכורתו במזומן.
בימי שישי אם אושרו היציאות היה מחלק שוברי נסיעה.
כי פלוגת צנחנים שלא יצאה 9 שבועות בגלל כוננוות מגיעה לטרימפיאדה וצריכה להמתין עד שקצין משטרה צבאית "מסריח אפטר שייב" יעלה לפניה. לא יקום ולא יהיה.
אז אצלנו כשהיגיעו לטרמפיאדה הסתדרו לפי מרחק מהבית, (קצין נסע אחרי חייל ) קודם הרחוקים ואח"כ הקרובים. והמ"צ נדרשו לא להפריע, ופרט לפעם אחת בירושליים - הם הבינו מהר מאד שהחלוקה הקרבית היא הנכונה ולא התערבו. כשחייל שלא שייך לפלוגה הגיע למקום הוא שובץ בתור על פי יעד נסיעתו.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "מה זה "היו עוד קודם"? מתי זה..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
ב99 קיבלו חיילים בשל"ת (כן, גם הסדרניקים) את הזכות
אני הייתי בשל"ת מ6.1998 ועד 4.1999, ומ8.2000 עד 6.2002. בתקופה הזאת לא יכולתי לנסוע חינם באגד בינעירוני, רק במחיר מוזל ואחרי הצגת תעודת של"ת וניקוב כרטיס שהייתי צריך לרכוש מראש (אצלנו בישיבה היו חבר'ה שהחזיקו מלאי כרטיסים למכירה כדי שלא נצטרך להגיע לתחנות מרכזיות ולקנות שם). בדן הייתי צריך לשלם מחיר מלא.
ברכבת ישראל דווקא נסעתי בחינם.
נערך לאחרונה ע"י a_tell בתאריך 08-02-2010 בשעה 19:54.
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
לי דווקא זכורות כרטיסיות משירותי הסדיר, היינו 1997-2000.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "מה זה "היו עוד קודם"? מתי זה..."
כן זכור לי שבשלב מסויים חיילות נסעו בחינם עם חוגר, אבל לא זכור לי אם זה היה מתחילת השירות או לא.
שירתתי באותה תקופה, ואכן היו כרטיסיות (שהיית עולה עליהן מת"ש אם היית מאבד אותן, ומחליף כרטיסיות שנגמרו בשלישות, שם תמיד נתנו לך כרטיסיות שכבר חצי מהן היה מנוקב..)
חיילות נסעו עם חוגר בחינם, וחייל שנגמרה לו הכרטיסיה יכל להציג חוגר (על מדים בלבד) ולנסוע במחיר מסובסד של 7 ומשהו שקל לכל היעדים פרט לאילת.
בצפון, חיילות נסעו במחיר סמלי של שקל וחיילים במחיר מסובסד של 7 שקל וקצת גם בחברת ג'י-בי טורס הערבית...
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "כשהתגייסתי בנובמבר 2000 חתמתי בשבטה על כרטיסיית אגד"
בנסיעה הראשונה שלי כחייל לבקו"ם בסוף נובמבר 2001 היו חיילים שעדין הראו כרטיסיה לנהג האוטובוס, לי אישית כמגוייס טרי לא נתנו כרטיסיה ולא זכור לי ששילמתי על נסיעה, שבוע אחרי זה שיצאתי הביתה נעלמו הכרטיסיות לגמרי.
יצא לי לראות שבוע שעבר שעבר נגד שמן באוטובוס שהסתובב עם נשק + תוספות, כגון קת עם מסילות ועוד כמה דברים שאפילו ללוחמים אין... והייתה לו גם מחסנית כזו. עכשיו הבנתי מה זה.
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי zragon13 שמתחילה ב "They must have been used only..."
this galil is very old. still with the yadit nasia. the 50 rounds mag was rare also in my time but i do not remember where i got it s..
anyway i hear there is a new and better galil now.
i do not understand why tsahal doesnt use them.
נערך לאחרונה ע"י מרקויס בתאריך 08-02-2010 בשעה 12:32.
לפי מייקי הרטמן, ישנן שתי מחסניות פולימריות שונות בצה"ל (לא זוכר את הסימונים השונים ביניהן) אשר אחת מהן מדורגות (שוב, על ידו) כמקום 1 באיכות מבין ששת סוגי המחסניות (שוב, על פיו) השונות בצה"ל והסוג השני מדרוג על ידו במקום האחרון.
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי רועי 357 שמתחילה ב "הנה תמונה של המחסנית שיש..."
לא רק צולבת. אתה יכול לחבר כמה מחסניות שתרצה ברצף.
באחת ההדגמות שיחקתי עם המחסניות הללו וחיברתי 11 מחסניות. את המחסנית האמצעית הכנסתי לנשק וממש הצטערתי שלא צילמתי
היתה לי איתה התנסות כואבת באל"ל לפני שנתיים. לא מספיק שהיה גשם ובוץ (ערב שהסתיים בשלג), היו לי שישה מעצורי אי הזנה ברצף (לתוהים, אחרי הפעם השניה העברנו חוטר, בשלישית כבר היה ברור שזאת המחסנית. השיא של האל"ל היה תרמיל שטס לי אל תוך הצווארוןונדבק לעורף, אבל זה כבר סיפור אחר).
בקיצור, בחיים, אבל בחיים, אל תשתמש בה לפעילות כלשהי.
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "ובערך באותו עניין, מה ההבדל..."
לדעתי סוג המתכת,
מינסיון אישי הכסופות של COLT הכי מוצלחות ,אחריהם הזהובות של COLT ,ואז השחורות של COLT .
כל שאר החברות כמו D&H ועוד הרבה שאני לא זוכר למרות שמגיעות חדשות
לא שוות הרבה ונהרסות/נמעכות/ניסדקות מהר מאוד(עיניין של כמה חודשים).
פשוט מחסנית של COLT יקרה יותר...
זה למעשה מה שגזר את דינה להישאר תקועה לנצח באפוד ולחכות לימים טובים יותר..
אז אחרי ש"גולני" חשב שזה רעיון טוב להחזיר מחסנית שמציגה את מצב הכדורים ו"מתי נגמר" ורועי הזכיר את המחסנית הסופרת של CAA, נתנאל רוזמן מספר בגליון "במחנה" האחרון על כך המחסניות הללו נמאות בבחינה לקראת הצטיידות בצה"ל:
ניסוי כלים למחסנית שסופרת כדורים
נתנאל רוזמן, "במחנה" יום רביעי, א' באלול התש"ע, 11 באוגוסט 2010, 18:13
לוחם, כך תוכל לדעת שהגיע הזמן להחליף מחסנית - היא פשוט תציג את מספר הקליעים. בצה"ל בוחנים להכניס לשימוש מחסנית נוספת של חברת "סי איי איי טקטיקל", הנחשבת לעמידה במיוחד
בצה"ל שוקלים לרכוש אמצעי חדש למערך החי"ר: מחסנית שסופרת את הכדורים ומאפשרת לדעת מה מצב התחמושת בכל רגע נתון.
בחטיבה הטכנולוגית של זרוע היבשה בוחנים כעת שני מוצרים שפותחו בחברת "סי איי איי טקטיקל". הראשון שבהם, המחסנית הסופרת, מציג בקצה המחסנית את מספר הכדורים שנותרו ללוחם החי"ר. בנוסף, יוכל הלוחם לבחון את מלאי הקליעים שברשותו בעזרת הצבעים שיוצגו בקצה המחסנית: ירוק יסמן שיש מספיק תחמושת להמשך הלחימה. הצבע הצהוב יגדיר מצב ביניים, וכאשר בקצה המחסנית יוצג צבע אדום, על הלוחם יהיה להחליף את המחסנית כיוון שמלאי הקליעים שלו אוזל.
בחברת "סי איי איי טקטיקל", פיתחו בנוסף מחסנית עמידה שמותאמת לאם–16 ול"תבור". האמצעי החדש חסין מפני נפילות ושחיקה, לעומת מחסניות האלומיניום המוכרות כיום במערך הלוחם.
עם תום בחינת האמצעים בצה"ל, יחליטו בחטיבה הטכנולוגית האם להצטייד במוצרים החדשים של החברה. לפי המסתמן כעת, במידה ואכן יירכשו מוצרי חברת "סי איי איי טקטיקל", המחסנית העמידה תהפוך למחסנית הרשמית של צה"ל, בעוד המחסנית הסופרת תהיה נחלתם של החי"רניקים בלבד.
"מדובר בפיתוח מציל חיים. בשעת לחימה החייל לעתים לא מספיק לחשוב כמה כדורים נותרו לו, וזה עלול להביא לאסון", הצהיר סמנכ"ל השיווק והמכירות בחברת "סי איי איי טקטיקל". "המחסנית המיוחדת, בדומה לפיתוחים נוספים של החברה, נותנת מענה לדרישות ביטחוניות שהגיעו לחברה מהשטח".
חברת "סי איי איי" מייצרת למעלה מ–300 אביזרי נשק במיוחד למערך הלוחם. בין היתר, מפתחת החברה ידית הסתערות מתקפלת שהופכת לדורגל, וקת מיוחדת שמאפשרת לאחסן סוללות. בנוסף, מכרה החברה לצה"ל וליחידות מיוחדות שונות אלפי מתאמים להרכבת כוונות.
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי אומי 5 שמתחילה ב "מעניין כמה מטומטמים ישפצרו..."
שיביאו מחסניות נורמאליות, דבר ראשון. אחרי זה נדבר על כן מונה, לא מונה.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "שיביאו מחסניות נורמאליות, דבר..."
מחסנית סופרת זה צעצוע נחמד, אבל צריך לחבר את מצב המחסנית לכוונת כך ששלשת הצבעים יראו דרכה, אם ניתן יהיה לעשות זאת זה יעשה את ההבדל. כרגע לדעתי, אם החייל צריך לחפש את הצבע או המספרים זה לא אפשרי בזמן קרב. מה שהחייל צריך לעשות זה לטעון במחסנית 4 כדורים רגיל 2 נותב והשאר רגיל, וכאשר יראה את הנותבים הוא יפעל בהתאם למצב להחלפת מחסנית.
בשלב זה החיילים ישמחו לקבל מחסנית עמידה ויעילה. יש לזכור שרבע (למעלה מ-200) מהתקלות של הM-4 במבחן הגדול שצבא ארה"ב עשה היו קשורות למחסניות.
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי אומי 5 שמתחילה ב "מעניין כמה מטומטמים ישפצרו..."
צולבת היא פק"ל בסיסי לחיילים רבים.
משום מה נראה שמי שפיתח את המחסנית הזו לא חשב על פתרון מתאים לצולבת
(אלא אם כן יש מחבר שקוף שיכול להפוך צמד מחסניות כאלה לצולבת בלי לאבד את המידע)
יש לי את המחסנית הסופרת כבר מספר חודשים, באמת ממש טובה, מצד שני המחסנית של מאגפול עושה רושם יותר טוב ואמין וגם נראה כאילו המחסנית הסופרת היא חיקוי של מאגפול
כשהייתי בשנה השלישית של הסדיר חייל שלי, שאביו גר בארה"ב, נסע לביקור למשך שבועיים. הוא חזר עם "מתנה" - שתי מחסניות 5 כדורים שסבא שלו נתן לו במתנה. אחת נשארה אצלו ואחת הוא נתן לי - המחסנית עצמה נכנסה לתוך בית המחסנית כך שבכלל לא נראתה מבחוץ, והתחבר אליה בעקב המחסנית סוג של תותב פלסטי שחור גדול שהיווה אינדיקטור שהמחסנית בפנים וגם הגן עליה בעת נפילה (כמו במחסניות של אקדח). השתמשתי בה עד השחרור, ובטקס הירושה העברתי אותה הלאה.
מחסנית BETA C
מחסנית מאוד גדולה ומסורבלת, שגם דורשת פאוץ' ייעודי לווסט של הלוחם כדי לאכלס אותה. כמעט ואינה בשימוש, למעט מספר קטן של לוחמים ביחידות מיוחדות של צבא ארה"ב שמשתמשים בהן. בקרוב אביא תמונות מהשטח.
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "היא מסוכנת מאוד מעצם הגדרתה."
אצלי המחסנית היתה קבוע בפנים, כל מי שראה אותי חשב שיש לי
1. חוסם בית מחסנית נגד לכלוך, או
2. מופזית שבורה
התותב תמיד סימן לי שהמחסנית בפנים, ומבחינתי זה היה סוג של "תעודת ביטוח". להזכירנו: התקופה ההיא היתה די דומה לתקופת 2001-2002 של גלי הפיגועים, והתחושה ברחוב היתה של "בטוח יהיה פיגוע, השאלה רק מתי ואיפה". שנה לפני כן (96) הייתי בכלל מסתובב עם מחסנית בהכנס, ולא ממש עניין אותי הערות של שוטרים צבאיים...
עוד פרט מעניין: לאחר התייעצות עם מדריכי ולוחמי ימ"ס עזה, טענתי את המחסנית בכדורי פלסטיק - לדברי מדריך ושניים או שלושה לוחמים, בטווח קצר הוא הורג אך מתפרק ואין הרבה סיכוי שיצא מהגוף וימשיך הלאה לקורבן תמים. עד היום אין לי מושג אם מה שאז נשמע שיא ההיגיון אכן עומד במבחן המציאות - ובכל מקרה זה נושא לאשכול נפרד.
התותב מעקר את הבעיה באופן חלקי.
המחסנית מסוכנת לכל מי שלא ממלא את הוראות הבטיחות הבסיסיות, ממש כמו בדיון הפריקה - יש כאן פוטנציאל מסוכן (למיטב ידיעתי לפחות חייל אחד נהרג ככה).
C-MAG שימשה אותי קצרות למשימה ספציפית ומגעילה.
לא שימושי, לא יעיל, כבד עם תחמושת בתוכו, כבד כשהוא ריק מתחמושת ולא נכנס לשום מקום.
הנשק הופך לכבד ורחב ושוקע יותר מתמיד.
ישנה הנחייה של הצבא האמריקאי שאוסר על חיילים שמתגייסים להביא מחסניות של 100 כדור מהבית מכיוון שמצאו אותם לא אמינות. המחסנית היחידה שלאשמעתי/קראתי שהיו איתה בעיות זו המחסנית של ה-"אולטימקס"-100