29-06-2010, 20:28
|
|
|
חבר מתאריך: 31.05.09
|
|
כמו שאני רואה את זה עדיין אף אחד לא זיהה לך את סוג התחמושת שבשרשיר (כלומר מעבר לזה שזה ,5.56 מה שכבר ידענו). הנושא מסקרן אותי וחקרתי מעט באינטרנט - אני מזהיר מראש שאני לא מומחה בשום צורה לתחמושת.
השימוש בחומר האוטם האדום (מה שרועי357 ו- b.a כינו "שרלוק") נפוץ בעיקר ברוסיה (ואולי גם במזרח אירופה) - כל הכדורים שראיתי בחיפוש באינטרנט שבהם ישנה אטימה כזו על שפת התרמיל הם מתוצרת מזרחית.
עניין מוזר בנוסף הוא הסימון הירוק בראש הקליע - לכאורה סימון ירוק אמור לייצג "תחמושת ירוקה" רגילה (m855). ואולם, מהתמונות שהבאת קל לראות את ההבדל בין סימון הקליע לסימון על התחמושת הירוקה ה"סטנדרטית" שלידו - הגוון יותר כהה והצבע מכסה חלק קטן יותר מן הקליע.
אם נסתכל על התמונה שהבאת של הכדורים המפורקים (ובאמת שלא היית צריך לעשות את זה), אפשר לראות שהמבנה של הקליע ה"חשוד" דומה יותר למבנה של הקליע הנותב ולא של הקליע הירוק שלידו. בפרט הוא נראה מוארך יותר מהקליע הירוק ואין לו "זנב סירה" - וזאת בדומה לנותב.
בדיקה נוספת באינטרנט העלתה שבשירות הצבא הרוסי הסימון לקליע נותב הוא באמצעות צבע ירוק, ובכלל כדורים נותבים רוסיים דומים למדי לכדור "החשוד".
לפני שאני אמשיך אני אשוב ואסייג שאני לא מבין בתחמושת, כל מה שכתבתי פה זה מתוך חיפושים באינטרנט, ואני מקווה שאני לא מדבר שטויות. אבל המסקנה המתבקשת היא שהכדורים ה"חשודים" הם בכלל נותבים בסימון מזרחי, שאיכשהו הגיעו לשרשיר שלך. זה גם הופך את המיקום שלהם ברצף בסוף השרשיר להגיוני (בעיני - אבל אני לא נגביסט).
מקווה שעזרתי לך, זו דעתי. אולי מישהו מהמומחים ירים את הכפפה וינסה לאשר או להפריך אותה.
|