אתמול , במהלך טיול-ג'יפים שעשינו בהתנדבות לקבוצת-נוער , "גילינו" בשטח תותח...
הזיהוי היה קל יחסית : הוביצר רוסי 122 מ"מ M-1938 (הנקרא גם M-30) , הידוע בסלנג הצה"לי כ- "122 קצר" , ואשר שימש/משמש -באזורנו- את צבאות סוריה ומצרים .
עד כאן הכל טוב ויפה , אבל... מישהו כאן אולי יודע בוודאות מה התותח הזה מחפש שם ?!
הניחושים בין החבר'ה התפרעו בין "מטרה לחיל האוויר" לבין "אנדרטה" , וגם ההגיון שלי מוביל אותי לכיוון אנדרטה , למרות שאין כל שלט הנצחה (שייתכן ונגנב משך הזמן...) .
אשמח לקבל כאן "פתרון בית ספר" ולהעבירו לשאר הג'יפאים שהיו בטיול... ת ו ד ה !
"מטרה לאימונים" זה גם אחד הניחושים שעלו בינינו בקבוצה , אך התותח אינו ממוקם (למיטב ידיעתנו...) בשטח-אש מוכרז , ולכן אני מחפש תשובה יותר וודאית ו/או בדוקה...
אגב , מאיזה אתר המפה ?
באתרי המפות שאנחנו -הג'יפאים- נעזרים בהם ("נוויגייד 3" ו- "עמוד ענן" המבוססים על מפות סמ"ש רשמיות) , התותח אינו מסומן...
לפני שנים רבות היה באזור בסיס של סיירת אחת שבסיסה כבר מזמן נדד למקום אחר. סיפורים על המסגרת שהייתה שם היו למכביר, עד שיום אחד הגיעו אירגונים ירוקים והודיעו כי במקום אתר עתיקות ואפילו מצאו תקציב לחפירה ארכיאולוגית מצומצמת והצבא הזיז משם את היחידה.
אני מכיר כמה סיפורים מאותה תקופה על "התותח" שהיה נקודת ציון בשטח לפעילויות החילים
העליתי את האשכול מהאוב מסיבה טובה : יש פתרון לתעלומה...
מי שהיה פעם ע' מד"ר ב-906 פרס בזמנו 3 סוללות-תותחים לטובת אימוני פשיטה . הסוללות נפרסו בכרם מהר"ל , בשטח האש של אלונה-עמיקם ובערבה בין נחל סיף לכביש מעלה העקרבים .
והעולם קטן : אותו אדם הוא כיום חבר שלי מחבורת הג'יפאים (חבורת "אשקפה") , והנושא עלה בעקבות תמונה שצילם אחד מחברינו בשבת האחרונה...
לדעתי יש עוד תותחים זרוקים בשטח.
לדוגמא : אם זכרוני אינו מטעה אותי יש אחד באזור קריית שמונה ממש מעל העיר בתוך היער קרוב ליציאה לכוון מטולה . קשור בשרשרת למרצדס ישנה.