26-06-2009, 12:57
|
|
|
חבר מתאריך: 26.07.05
|
|
אוקיי, אני מרגישה צשאולי חלק מהאנשים שהגיבו פה לא לגמרי יודעים, אז יש לי צורך להביע גם את דעתי... בהנחה שזה עדיין רלוונטי.
אני עברתי את אותו מסלול בדיוק. ניגשתי למבחנים בשביל להיות כותבת לומדה, וקיבלתי הודעה שהתקבלתי לתכנות. בגלל שאף פעם לא התעסקתי במחשבים לפני זה, שירות של 6 שנים ממש הרתיע אותי והחלטתי לבקש בכל זאת להיות כותבת לומדה. אז קודם כל, אם את מחליטה את זה - שתדעי שזה לא תמיד כזה פשוט. אני באופן אישי הייתי צריכה להפעיל קצת פרוטקציות בשביל שיאפשרו לי לעבור - בהתחלה אמרו לי שאם אני רוצה לחתום וויתור על קורס תכנות אני צריכה לחתום וויתור על כל אשכול מקצועות המחשב.
בקשר לקורס תכנות - תוכניתנים בצבא יוצאים לאזרחות עם מקצוע. התפקיד הזה ייתן לך המון באזרחות, אבל השאלה היא אם זה מה שאת רוצה לעשות בחיים. וכן, לא חסרות בנות בקורס תכנות.
בקשר למנהלת רשת מחשבים - מי אמר שזה יותר טוב מכותבת לומדה? בקשר לאזרחות אני לא יודעת, יכול להיות שזה ייתן לך יותר, אבל בצבא אני יודעת בוודאות שקורס כותב לומדה הוא מעל קורס ניהול רשת מחשוב. חוץ מזה, כותבת לומדה הוא תפקיד שדורש מיונים, ומנהלת רשת מחשוב הוא תפקיד כלל צה"לי - תסיקי בעצמך את המסקנות לגבי החברה והרמה של האנשים שמגיעים. לא שאני מזלזלת, הרבה מהחברות שלי בטירונות היו מנהלות רשת מחשוב, אבל בכלל צה"לי את לא יכולה לדעת על מה תפלי.
בקשר לתפקיד כותבת לומדה עצמו - לא יודעת על סמך מה מי שאמר שזו דרך סבירה להעביר את השירות ולא יותר מזה מדבר, אבל אני לא מסכימה. באופן אישי, התקופה של הקורס הייתה אחת התקופות הכי טובות בחיים שלי. הוא קשה, הוא מאתגר. אבל הוא כיפי. החברה מעולה, והסיפוק שאת מקבלת בסוף, כשאת עומדת בטקס ברחבת ממר"ם ומקבלת את השרוך בורדו המהמם והנחשק שלנו :], שווה את הכל. אלה היו חודשיים מדהימים, באמת, ואני יכולה להגיד לך שאין כמעט אף אחת מהקורס שלנו שלא הייתה מתה לחזור לקורס עכשיו - ורק זה מבחינתי שווה את כל השירות. אחרי הקורס, זה כבר תלוי בשיבוץ שתקבלי ובאיך שתאהבי את המקצוע. יש אצלנו בנות שמאוד מרוצות בסדיר, ויש כאלה שממש לא. וגם מתוך אלה שלא מרוצות, הרבה מהן זה בגלל האנשים ולא בגלל התפקיד - וזה משהו שיכול להיות לך בכל תפקיד ובכל מקום. גם אם תלכי לקורס תכנות את עלולה לקבל שיבוץ שלא תאהבי, ואז יש לך 6 שנים להעביר שם, ולא שנתיים. באופן אישי, אני מאוד אוהבת את התפקיד, ואני ממש שמחה שהגעתי אליו בסופו של דבר, ולשנייה לא התחרטתי שוויתרתי על תכנות... וזה למרות שאני מאוד לא מרוצה מהשיבוץ שלי.
בכל אופן, אני מרגישה שחפרתי מספיק חחח, בקיצור, אני כותבת לומדה מרוצה (וגאה!), ובעיניי הבחירה בתפקיד הזה הייתה הבחירה הנכונה... אם יהיו לך שאלות בנוגע לתפקיד עצמו או משהו, את מוזמנת. :]
|