18-10-2009, 03:43
|
|
|
חבר מתאריך: 07.01.07
|
|
לימודים - מסלול חיים ובקשה לקצת טיפים ומידע :)
אכן בסופו של דבר אחרי הרבה סיבות וחארי הרבה הרהורים אני הולך ללמוד באוינברסיטה טיכנו-מילאנו באיטליה מדעי המחשב.
למשלי הרב מצאתי "חברה" שנקרא קמפוס לימודים- חו"ל, שמטרת לשלוח תלמידים ישראלים לאוניברסיטות מחוץ לארץ, כגון איטליה\רומניה\אוסטרליה ועוד ועוד, ואני בחרתי באיטליה המקום שהכי טוב בלימודי מדעי המחשב, וגם כן הטוב יחסית ב"מחירים - מחיה ושכר לימוד".
לטובתי אני לוקח קורס של ששה חודשים של אטלקית וגם כן קורס מתמטיקה ברמת 4 יח"ל (על מנת לשפר את עצמי והלשים את מה שהחסרתי בתיכון).
הכול טוב הכול יפה, ההורים עוזרים וגם אני (יש אפשרות לעבוד שם בשכר של כ20 שעות בשבוע אגיע ל500E שזה חצי השכר החודשי).
מה שקצת מטריד אותי הוא הלימודים עצמם, אכן למדתי מדעי מחשב בתיכון (עד רמת 5 יח"ל) ועוד 5 יח"ל פרויקט רשתות ותקשורת שכולל אסמבלר.
אז להגיד שיש לי נסיון אכן יש לי (C#). אבל כול זה כפי ששמעתי מלמדים אותו תוך חודש-חודשיים בלימודי האוניברסיטה ( 5יח"ל C#).
אז מה אחר כך? מה סגנון הלימוד? לכתוב תכניות?בינה מלאכותית? C#? JAVA?
ואיך מגישים עבודות? קבוצות ?בנפרד? כמה זמן צריך להשקיע??
ואם בכלל זה רק בנוגע למדעי המחשב, האם אלמד מתמטיקה בצורה ממשית? באיזה רמה מדובר?
כול זה אין לי כמעט ידע, אכן זה נשמע קצת פתטי שאני עומד ללמוד מקצוע שאני לא יודע באמת מה אלמד שם (בתכלס). פשוט אשמח למענה של מישהו שלמד מדעי מחשב או מכיר בתחום (אף על פי שזה עלול להיות שונה ממרצה למרה ואניבורסיטה אבל זה יתן לי תמונה כללית לפחות).
לסוף אומר לכם שלא תמליצו לי לקרוע את התחת בפסיכומטרי ולשפר כמה יחידות בגרות וללמוד כאן, את ההחלטה שלי עשיתי ואני משלים עם עצמי, יתר על כך שלפי דברי "קמפוס לימודים" הם שולחים תלמידים שהתעודות שלהן מכובדות.
תודה לכול למי שהגיע עד כאן סליחה על החפירה וההקדמה, ותודה לעונים.
שיהיה לכולם יום \ערב מצויין.
|