17-10-2009, 15:14
|
|
|
חבר מתאריך: 02.11.01
|
|
שים לב רק ששאלות לא תמיד רק מערימות קשיים, כמו שעלול להראות לך במבט ראשון.
זה דבר מאד טבעי וצפוי להסתקרן, ואולי אפילו להיות מוטרד משאלות מסויימות (מתי הבין שהוא הומו? יש לו חבר?). כשהוא יצא בפניך מהארון הוא בעצם חשף בפניך שיש דברים משמעותיים בחיים שלו שהוא הסתיר מפניך עד עכשיו, ועכשיו הוא סומך עליך מספיק כדי לחשוף אותם (חוויות, התנסויות, מקומות בהם הוא היה, דייטים וכ'ו). אם אתה נמנע מלשאול, הוא עלול לחשוב שאתה מעדיף לא לדעת על הדברים האלו.
ואז יהיה קשה לשני הצדדים להעלות את הנושא: להומו יהיה קשה להעלות את זה למשל כי "אולי הסטרייט לא רוצה לשמוע על זה", ולסטרייט... בדיוק מהסיבה שכתבת.
אל תחשוש להעלות את הנושא. תמיד אפשר לסייג ב"אם אתה מרגיש לא בנוח לענות לי עכשיו, אני אבין". אם הוא חבר כזה טוב, יתכן שהוא היה מעדיף אולי שכן תשאל אותו דברים שיטרידו או יסקרנו כשיעלו (או מטרידים או מסקרנים כרגע). בין היתר כדי שיוכל להסביר ואולי לתקן הנחות מוטעות, וכדי שאתה לא תרגיש מוטרד מהדברים (אם הוא חבר טוב, אמור להיות אכפת לו אם אתה מוטרד מהם, לא?). אבל לא פחות מזה, פשוט כדי לספק את הסקרנות. להכיר את העולם של אדם קרוב אליך.
ואני אוסיף משהו שאני לא יודע עד כמה הוא רלוונטי לקשר ביניכם, אבל נראה לי חשוב מספיק כדי להגיד בכל זאת:
אני מבין שגישה של "זה עניינו ועניינו בלבד" נובעת ממקום של רצון לעזור (או לפחות לא להקשות), אבל אני חושב שהיא גישה מוטעית. המיניות היא דבר שמוחצן כלפי חוץ כמעט בכל מקום. אם זה בתרבות (שירים, סרטים, טלויזיה וכ'ו - כמה יש שבהם לא מוזכרת משפחה או אהבה כלשהי?), בהתנהגות ברחוב (החזקת ידיים, מבטים בין בני זוג וכ'ו) ואפילו בפריטי לבוש לפעמים (ואני לא מתכוון לביגוד בעל אופי בוטה, אלא לדברים כמו טבעת נישואין). כשמדובר על נטיה מינית או זהות מגדרית להטב"ית, זה מאד בולט לאנשים, כי זה לא "מה שאנחנו רגילים אליו". אבל המיניות זה דבר שאנחנו, כבני אדם, נוהגים לשתף ולדבר עליו באופן די חופשי (ברוב המגזרים, בכל אופן).
ואם אתם חברים טובים מאד, ברמה שאתה משתף אותו למשל בנושאים שקשורים לזוגיות שלך (חברה אהבה וכ'ו), אז צפוי, ואולי גם רצוי, שתהיה איזשהי סימטריה כאן. בתור חבר טוב, דברים משמעותיים כ"כ שעוברים עליו, כמו דברים אחרים משמעותיים שעוברים עליו ועליך שעליהם אתם מדברים, בהחלט יכולים להיות עניינך.
ואם זה לא ברור לו שהוא צריך להרגיש חופשי לספר על דברים שעוברים עליו, כי אתה כן רוצה ולא חושש לשמוע, לפעמים צריך להגיד את זה במפורש.
|