20-10-2009, 12:14
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.09
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי RonenPlechnin שמתחילה ב "מבצע עופרת יצוקה, צה"ל וטענות דו"ח גולדסטון"
אין לי מושג מי אתה ומה אתה, והנקודה העיקרית היא שזה לא משנה כהוא זה. השאלות שלך ענייניות, חלק מהתשובות שקיבלת - לא. לא עסק של אף אחד כאן אם התגייסת או לא, אם אתה גר בחו"ל או בהתנחלות, אם אתה נציג של האו"מ, גולדסטון בכבודו ובעצמו, או פעיל בנוער הגבעות. כל זה לא רלבנטי לשאלות שלך כלל. מה שכן, ברור שהרבה מושג אין לך, וגם זה בסדר, כי מכאן מתחילים ללמוד.
לגופן של שאלות - תשובות חד משמעיות לרובן גם לא תקבל, ואת הסיבות כבר מנו לפניי. כל שאני יכול לומר הוא, בהקשר הדו"ח שעליו אתה שואל, הוא שבמלחמה כמו במלחמה נהרגים חפים מפשע ונעשים מעשים בלתי מוסריים. זה טבעה של מלחמה, ולא משנה איזו או היכן או מתי. השאלה היחידה היא צמצום הנזק, קודם כל בפועל ואח"כ הסברתית.
לי אין ספק שגולדסטון לקח את הדו"ח רחוק מדי, מחד, ושמדינת ישראל כשלה לחלוטין בהבנתה כיצד יש להסביר את עצמה לעולם (או לחילופין בניהול המלחמה). כמו שביטיס הצביע קודם לכן, מה שכן ניתן לבחון בהקשר של הדו"ח, הוא כיצד המבצע בראי נפגעים אזרחיים מהצד השני עומד אל מול פעולות מלחמתיות אחרות בעולם (מה שמסבך זאת הוא ההבדלים העצומים בין פעולות שונות, אבל נניח לזה לרגע). דוגמא אחת היא כמובן עיראק. שם, מאז 2003, נהרגו, בהערכות המינימליסטיות ביותר, לפחות כ 100,000 אזרחים. יש ארגונים שמדברים על למעלה ממיליון(!). האמת כנראה יותר לכיוון התחתון, אבל שים לב למספרים. דוגמא אחרת, בפעולה הרוסית בגרוזיה נהרגו, ככה"נ, אזרחים במספר קרוב לזה שנהרגו בו בעופרת יצוקה (לפי דיווחי צה"ל). ההבדל הוא שהם נהרגו בתוך 5 ימים, בעוד עופרת יצוקה התנהלה במשך פי 4 יותר זמן. הבדל נוסף הוא שבגרוזיה נהרגו יותר אזרחים מאשר חיילים.
בקיצור, כן, נהרגו הרבה אזרחים, וכן זה עצוב מאוד, אבל לא, זה לא היה יוצא דופן כפעולה צבאית, ואפילו אפשר לדבר על הפעולה כמתונה במובן הזה. כן יוצא דופן שמדינה אפשרה 8 שנים בערך של ירי עליה לפני שעשתה פעולה צבאית מסיבית יותר. אגב, גם לא יוצא דופן שכותבים דו"ח חביב על קונפליקט, אלא שתשומת הלב העולמית לעימות שבאופן יחסי היה מאוד מוגבל בזמן ובאבדות (באופן יחסי!), ותשומת הלב העולמית לדו"ח הזה חורגות לגמרי ממה שלרוב מתרחש בעולם. עצוב, אבל ככה זה.
|