22-10-2009, 00:23
|
|
|
חבר מתאריך: 07.01.07
|
|
מזכיר לי את השירים שפעם כתבת ופעם אהבתי (בזמן האחרון ואני לא רוצה לבאס :\ אבל השירים הישנים שלך נעמים ויפים יותר בעיני), ולעניננו:
השיר יפה מתאור בצורה זורמת, חריזה מוצלחת אבל קצת בעיתית (לא מצד אומנתי אולי כן?) אלא מצד ניגון המילים,
כפי שראיתי כול שני\שלושה בתים הם בעלי חריזה מסוימת של אות בסוף,התחלנו עם :
....ם
....ם
....ל
....ל
....ל
....ם
....ם
....ש
....ש
....ש
(בית המעבר, או בשמו האומנתי, תפארת ההיחלצות,אכן לע עברת לנושא אחר אבל למצב אחר אולי)
....ש
(היה עדיף ובית זה היה קצת יותר ארוך במילים, ואי עמוק יותר, כי בקריאה ראשונה (ואני לא יודע אם זה רק אני) הוא קצת לא בולט וזה לדעתי גורע מהאיכות של תפארת ההיחלצות).
כמובן שעכשיו הייתי חייב להתעורר, אי אפשר לחלום לנצח
שוטף את הפנים כדי לשטוף את ההרגשה של העולם המזויף
שותה, מתלבש, מתארגן, בודק שלא שחכתי כלום
ואז צועד אל הדלת ויוצא אל אותו עולם אטום.
(אני מבין מה ניסת לעשות פה וזה יצא יפה (ואולי רק אני הבחנתי) אבל החריזה בבתים הראשונים הם "מ" והם מדברים על העולם שמשתנה, ואז כאשר מגיע הסוף הכול מתהפך ולכן שמת את שני הביתים (הכמעט אחרונים, או בוא נגיד הנוגעים להשתנות של העולם) בסיומת "מ", דבר לדעתי שראוי לשבח )
אבל בית 12 ו13 קצת חלשים ובמיוחד 13,השתמשת בשני מאפינים ספרותים, חריזה פנימית (אף על פי שהבית לא מחולק) וגם כן חזרה, והשימוש הוא לא נכון ולדעתי לא ממש מחמיא לשיר. למה? בוא נגיד שהחזרה צריכה להיות בבית נפרד למשל זה היה צריך להראות ככה:
שוטף את הפנים,
שוטף את ההרגשה של העולם המזויף.
בצורה כזאת לא נוצר חרוז פנימי (שאין צורך בו) וגם כן את מישם את האמצעי האומנתי בצורה נכונה (אם אני לא טועה )
....ם
....ה
(קצת צולע אבל בגלל שזה לקראת הסוף וזה נותן סוף פתוח, אז ה"ה" היא בעלת קול של המשכיות של הד, שזה די מתאים לאווירה ).
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
בכמה מילים שיר מצויין, רואים שהוא מושקע, רואים שיש מחשבה יפה מאחוריו, צריך לעבוד קצת על הדברים הטכנים ( אולי הדוגמא שהבאתי או מה שציינתי עלול להרוס קצת את השיר אבל אפשר למצוא דרך לעשות אותו אפילו יותר יפה, כי את הדברים שציינתי הם קצת מפריעים בזרימה של הקריאה).
חרוז טוב (הורעיון עם החזרה על ה"מ" משובח ) ומקווה לראות עוד מהשירים ה"ישנים" שלך
כי אותם אני מחבב יותר.
שיהיה לך יום נעים,
ושירה פורה חיחי,
שלך אמיל.
|