04-10-2009, 20:06
|
|
|
חבר מתאריך: 01.09.08
|
|
יש המון בעיות הלכתיות עם גיוס אישה לצבא (מדים, שמירה עם גברים וכד'). יתרה על כך, ידוע כי התרומה הנשית בשירות הלאומי גדולה מהתרומה בצבא, ברוב המוחלט של המקרים.
הרי לא חסר ג'ובניקים. תמיד יש, תמיד יהיו. אז עדיף שירות ערכי ומעשי יותר (מעבר ללהגיש קפה, לנהוג או להיות איזומזכירהרפואית או קצינת ת"ש משועממת).
אני חושבת שתרמתי המון בשירות הלאומי שלי. המון. ואין שום רע בכך שהצהרתי מטעמי דת. להפך, יכולתי גם לא לשרת ש"ל, אבל בגלל הערכיות והחשיבות - התנדבתי.
ויודע מה ההבדל ביני לבינך? אני לא צריכה צבא בשביל לתרום ואני לא תורמת רק שנתיים או שלש. אני תורמת הרבה יותר, מקטנות, כי כך חונכתי. רוב המתייפייפים החילוניים שמשרתים (חלקם הלא קטן משתמט) מטיפים לכולם על צבא. אבל צבא זה רק פרק קטן מהחיים. עד הצבא ומאחרי הצבא המצב החברתי\קהילתי\צבאי נגמרו הבעיות? פטרתם עצמכם מעול?
אני לא פציפיסטית ולא מתייפייפת. אני בחורה מאמינה והדרך שבחרתי לא פוגעת באף אחד - אם כבר - רק תורמת. כנ"ל לגביי אלינור.
ובנאור, הדברים שאתה אומר בד"כ חסרי שחר ונשענים על תיאוריות אתאיסטיות שבנית לעצמך. זה מצחיק שכל דיון שאתה נמצא בו, או רובם, אתה הופך לסדרת דרמת פשע. אני לא יודעת מי חינך אותך לשנאת האדם הזו ומאיפה באות כל ההשערות וההכללות המוזרות שאתה מוציא לאוויר העולם.
את דברי הכפירה ואנטי-דת שלך כולנו מכירים. חבל שאין לך מה לחדש.