23-09-2009, 10:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אחד_שבא_והולך
שמע, אתה לא יודע על מה אתה מדבר. ניראה לך שאנחנו יכולים לעצור מכל פלסטיני לקחת מחצבה, לשים בה פצמר/רקטה, ולעצור אותו מלירות? איפה אתה חי לעזעזל?! אתה מדבר כל כך בבטחון, אבל אתה פשוט מדבר שטויות. וזה מתחיל לעצבן אותי לאט לאט.
אפשר אולי לנטרל יותר את הארגון ע"י חיסול בכיריו, אבל אין לך מושג מה יגיע אחריהם (ע"ע ערפאת/שיח יאסין). זה ספקולציות הרבה יותר מסובכות ממה שאתה חושב (ע"ע הכתבה שהייתה לפני שבועיים של רונן ברגמן ב 7 ימים על חיסולו של מווסוי). וגם לא בטוח שחיסול בכיריו יעזור לפרק את הארגון. יש דרכים הרבה יותר יעילות לפרק את החמאס (לעצור לגמרי את הברחות הנשק לרצועה, לעצור את הזרמת הכספים אליו - דרכים כאלה שיחנקו אותו ולא יאפשרו לו להמשיך לפעול כמו שהוא רגיל).
לפרק את חמאס לגמרי זה תהליך הרבה יותר גדול ממה שאתה חושב. אתה רוצה לפרק אותו? אז בוא נפרק גם את האח"ס במצרים וירדן, כי הרי החמאס קם על פיהם, וגם את הגאפ , ואת כל שאר הארגונים הפלסטינים שיושבים בלבנון. כי זה מאוד אפשרי, כי הרי זה שטויות לחסל כל בנאדם ובנאדם. בעצם צהל הוא ארגון חסר תועלת אם הוא לא עושה את זה.
אני לא יודע איפה אתה חי, אני לא יודע מה האכילו אותך, אבל אתה מדבר שטויות בכמויות.
ואם כבר מדברים על תפיסה, שלי די מגובשת. את החמאס אי אפשר לעקור מהשורש. אבל מה שכן אפשר להגיע למצב שהם כבר יוותרו מעצמם. לייאש אותם. אם היינו ממשיכים בעופרת יצוקה ונכסים לתוך העיר עזה, ואם בכלל יעד המבצע היה לפרק את חמאס מנשקו, ולהוריד את מורל פעיליו, הכל היה ניראה אחרת. גם ככה בקרבות שהיו, רוב החמאסיניקים בקושי נלחמו, הם ברחו כמו ילדות קטנות. לא היה להם בקושי את האומץ לבוא ולהלחם פנים מול פנים עם החבר'ה שלנו. צפינו את זה כמובן, שהם יירצו שנכנס פנימה כי ככה יהיה להם יותר נוח, בתוך המרחב העירתי בעזה, אזור שמלא מטענים והמון כאב ראש לכוחותינו.
|
בוודאי שניתן לעצור אותם - פשוט צריך לרכז מאמצים ולעשות זאת. הרי פצמ"ר/רקטה צריך לירות מטווח מסויים, כך שאם תרכז כוחות מודיעין ברצועה שנוצרת בטווח הזה, רוב הסיכויים שתתפוס את רוב המשגרים או את כולם בזמן הירי. אם תהיה פחות סלקטיבי בחיסול האיום, הם יתחילו לחשוב פעמיים ויותר לפני שישגרו, וגם התושבים בסביבה שלהם יפעילו עליהם לחץ שלא לירות.
כמובן שאני לא מדבר על ירדן ועל מצרים - אלה הן מדינות ריבוניות, ואנחנו לא יכולים סתם כך להכנס אליהן ולעשות מה שאנחנו רוצים. בנוגע ללבנון - לאט לאט, גם לשם נחזור (ואל תגיד לי שלא, כי אז אני סתם אחשוב שאתה תלוש מהמציאות).
אגב, אני איתך בדיעה שהיינו צריכים לגמור עם חמאס בעופרת יצוקה וחבל שלא עשינו את זה, כי שוב זה ברור לכל שתהיה עופרת יצוקה 2 מתישהוא, אז כרגע מה שניתן לעשות זה לדלל לבנתיים את שורות החמאס כך שבסיבוב הבא יהיו להם הרבה פחות כוחות מנוסים, ולנו עבודה קלה יותר. בד בבד, צריך לחנוק אותו פיננסית (כלומר בין היתר לסכל הברחות דרך המנהרות - הדרך העיקרית להברחה ושנשלטת ע"י חמאס - כולל להשמיד את המנהרות) ולעשות מאמץ וללכוד את הבכירים שלו, שאולי יהיו קלף מיקוח טוב מתישהוא.
במקום לטפל בארגון הזה בכפפות של משי, כמו שאנחנו עושים כיום, הגיע הזמן להתחיל ולמחוץ אותו - זה לא יתכן שארגון קטן שמונה קצת יותר מעשרת אלפים איש (כשחלקם בקושי יודעים להחזיק נשק) נשאר בחתיכה אחת (פחות או יותר) כ"כ הרבה זמן. אנחנו גדולים מהם פי כמה וכמה, והגיע הזמן שכבר נכניס אותם לפרופורציות הנכונות ונמגר את הארגון הזה.
יבוא במקומו מישהו? אם הוא לא יתאים לנו, נפרק גם אותו. בוודאי, כל זה יקח זמן אז כדאי שנתחיל לזוז לדעתי - אם אנחנו מתכוונים להיות פה עדיין בעוד 100 שנה (אני לפחות מתכוון) אז כדאי מאוד ואפילו הכרחי שנתנהג כאילו אנחנו רוצים להיות פה.
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
|
|