07-05-2006, 21:26
|
|
|
חבר מתאריך: 04.05.06
|
|
קיבל אלוף משנה
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Asaf X שמתחילה ב "הוא קיבל איזשהו קרדיט אחרי המלחמה על כל הדברים שציינת?"
אני לא ממש מתמצא בנבכי חיל האויר וזה לא ממש מעניין אותי, מעבר למידת הנימוס. כך שאני לא יכול לספר לך איך ומה בדיוק היו הבעות ההערכה כלפיו. מה שכן מעניין אותי, זה איך אנשים ויחידות שרדו את סיר הלחץ המטורף הזה, כשאנשים נפלו על ימין ועל שמאל ומידת האמון בפיקוד, על פי עדויות שונות, ידעה ימים יפים יותר. לפי זה אני שופט, כמיטב יכולתי, ואני מקווה שאין לך כלום נגד דעתי האישית.
עם זאת, אני יכול להעיד, שיצא לי לראות כמה אנשי צוות אויר ותיקים וככל הנראה בעלי רזומה מכובד, מכנים אותו (שלא בפניו) "מורנו ורבנו" ומביעים כלפיו הערכה רבה. אז אני מניח שזה, יחד עם העובדה שהטייסת שלו ספגה אבדות כבדות והוסיפה להילחם ברמה גבוהה (שוב, לפי עדויות של יודעי דבר. אני לא ממש בעניינים) ועובדת היותו מדריך בכיר (מדריך מדריכים) בבית הספר לטיסה לפני ואחרי המלחמה (לאחר שסיים קדנציה מלאה כמפקד טייסת קרב) - אומר משהו בכל זאת. ממה שיצא לי לראות באופן אישי, מדובר באחד האנשים האיכותיים, האמיצים והחושבים ביותר שהיכרתי, עם מידה רבה מאוד של ביקורת, אך מבלי שהדבר יפגע במחוייבויותיו כמפקד וכלוחם. מצד שני ייתכן שאני לא אובייקטיבי.
הוא עדיין חי היום - בכלל לא כ"כ מבוגר (ששים ומשהו) - עד 120 (שכל את אחיו הצעיר במלחמה).
אליהו
|