05-02-2019, 15:15
|
|
|
חבר מתאריך: 18.06.18
|
|
גש"פ 181 במלחמת יום הכיפורים
גש"פ 181 במלחמת יום הכיפורים
בין כוחות השריון שנלחמו ברמת הגולן במלחמת יום הכיפורים היה גדוד השריון הפיקודי 181. גדוד של טנקי שרמן בפיקודו של ראובן בן אלון.
בספרות וברחבי הרשת הגדוד כמעט ונעלם. המידע שהצלחתי ללקט הוא זה:
1. בספר "תולדות מלחמת יום הכיפורים" בהוצאת מערכות שכתה אלחנן אור עמוד 207, כתוב
"עד 7 באוקטובר בערב ריכז גש"פ 181 כ – 30 טנקים בבית המכס העליון, וכן סופחה אליו פלוגה מחטיבת גולני בזחל"מים. הגדוד הוכפף לאוגדה 36, ומבוקר ה – 8 באוקטובר החל לסרוק משני צידי הכביש המרכזי ("ציר יבשה"). לאחר 08:00 בא הגש"פ במגע עם 15 כלי רק"ם של האויב מרביתם נגמ"שים שהעמיקו לחדור עד "צקלג 48" באזור עין סמסם – צנובר וקרבו למחנה ירדן. האויב סולק, לאחר חילופי שנמשכו עד הצהרים, ובהם נפגעו כשליש מכליו. (של מי ?, של הסורים מה קרה ליתר? הערה שלי) הגש"פ מוקם אחר הצהרים לאבטחת נפח." סוף ציטוט.
בספר "הסורים על הגדרות" עמוד 186 התיאור דומה – המיקום: איזור מחנה קרן
2. באותו ספר – עמוד 216. "בתאריך 9.10 הנחיתו מסוקים סורים מצפון לנפח 75 חיילים. לוחמי סיירת מטכ"ל וחיילי חי"ר עם מספר טנקים מהגש"פ השמידו את הנוחתים"
3. בספר "הסורים על הגדרות" עמוד 191 בתיאור הקרב על עמק הבכא 9.10,
"שעה לאחר הגעתו של הכוח שבפיקודו של יוסי בן חנן (הערה שלי, בערך 110:30) הגיעה תגבורת נוספת, הכוח המכונה 'פצירה'. הייתה זאת פלוגת טנקים שנייה מסוג שרמן של גדוד השריון הפיקודי. (הערה שלי, "השנייה", היכן הראשונה ?) הפלוגה הופנתה לתפוס את גבעת הבוסטר. הכוח תודרך ע"י מג"ד 74 (נפשי) ועלה למשימתו.
4. בדף פייסבוק של "קבוצת חובבי היסטוריה,
מוזכר אחד המפקדים בגדוד – אבנר דיטל שנהרג בצומת רפיד בתאריך 22.10.
ז"א שהגדוד או חלקו הועבר לדרום רמת הגולן.
5. כמו כן, מצפון לתל סאקי יש אנדרטת זיכרון לגדוד[
האם יש למישהו מידע נוסף על הגדוד.
כמו כן, מה ידוע למי מכם על האירוע של ההיתקלות עם הסורים בתאריך 8.10 (סעיף 1)
נערך לאחרונה ע"י emr בתאריך 05-02-2019 בשעה 15:23.
|