לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 29-08-2009, 21:36
צלמית המשתמש של ralf
  ralf ralf אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.08.08
הודעות: 1,478
ערב הסעודית מתכוונת לרכוש נשק רוסי בשווי של 2.4 מיליארד דולר

עסקת ענק מתגבשת בן ערב הסעודית ורוסיה לרכישת אמל"ח רוסי מתקדם, העסקה כוללת רכש של טנקים, נגמש"ים, מסוקי תקיפה והובלה ומערכות נ"מ.

מעניין מה יש לאמריקאים להגיד על זה...


Saudi Arabia in $2.4bn Russian arms deal



SAUDI Arabia is close to signing a $US2 billion ($2.39 billion) deal to buy Russian arms, a Russian defence industry source says.


"Work is nearly complete on a set of contracts on the delivery of Russian arms and military technology to Saudi Arabia, with a total value of around two billion dollars," the source told Interfax news agency.

"For many of these contracts, all the technical and financial details have practically been agreed, for others work is still ongoing," he added.

Riyadh may purchase up to 150 helicopters - 30 Mi-35 attack helicopters and up to 120 Mi-17 transport helicopters - more than 150 T-90S tanks, around 250 BMP-3 infantry fighting vehicles and "several dozen" air defence systems, the source said.

Contracts for the sale of the tanks and the helicopters "could be signed as soon as this year," he told Interfax.

Spokespersons for Rosoboronexport, Russia's state-owned arms export monopoly, and for the Federal Service for Military-Technical Cooperation, which oversees the arms trade, could not be reached for comment.

Saudi Arabia - a close US ally - has long bought most of its arms from the US and Western Europe, but in recent years has been in talks on buying military equipment from Russia.

Meanwhile Russia is keen to find new markets for its weapons exports, one of the few sectors of Russian manufacturing that has enjoyed international success.

In 2008 Moscow and Riyadh signed a military cooperaton treaty, and this year Saudi King Abdullah received a delegation that included a top Kremlin adviser and an official from Rosoboronexport.

[קישור]

נערך לאחרונה ע"י ralf בתאריך 29-08-2009 בשעה 21:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 29-08-2009, 23:23
  NaDaVl NaDaVl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.08.09
הודעות: 221
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "ערב הסעודית מתכוונת לרכוש נשק רוסי בשווי של 2.4 מיליארד דולר"

ישראל הולכת ומאבדת את היתרון הצבאי שלה במזרח התיכון..
הטעות הכי גדולה בנושא נעשתה בזמן אולמרט..
ב"תמורה" לעסקאות ענק של נשק אמריקאי מתקדם לסעודיה ומצרים.. הוא הסכים לפיצוי פעוט של מספר מיליארדים נוספים לסיוע - שזה אומנם משמעותי אבל ביחס לכמות ולאיכות הנשק שמכרו וימכרו לסעודים ולמיצרים.. זה כאפס..

חיל האוויר הסעודי למעשה קרוב מאוד בלעקוף את צה"ל באיכות מטוסי הקרב שלו.. למעשה לסעודים יש איכות גבוהה וכמות קטנה (בינתים).. בעוד שלמיצרים יש כמות גדולה עם איכות בינונית..

נכון שכרגע לא נשקף מהם איום.. ואף יש זהות אינטרסים בכמה נושאים..
אבל בסך הכל מדובר בשני דיקטטוריות, ודיקטטוריות גורלם הוא בליפול במוקדם או במאוחר.
במצרים למשל.. אלוהים יודע מה יקרה כאשר מובארק ימות..
ומדובר בצבא שמתאמן רבות על "מתאר ישראלי"..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 30-08-2009, 01:01
  Elad E Elad E אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 2,074
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "חשדנים כמו שסטלין לא היה מוכן..."

האמת שצ'רצ'יל חזה את המלחמה הקרה ודחף להתקדם בגרמניה כמה שיותר כדי להרחיק כמה שיותר את קו הגבול העתיד לחצוץ בין הסובייטים למערב אירופה.

בהתחשב בנאומי העבר של ליברמן לגבי מצרים ובמאמרים של יובל שטייניץ ובהתחשב בתמורות הפוליטיות הקיצוניות שחלות בפרקי זמן קצובים במערכת השלטון בישראל אני יכול להבין למה המצרים מודאגים (מנקודת המבט שלהם כמובן) ואני בטוח שתוצאות הבחירות האחרונות אצלנו גרמו להם להזיע קצת אפילו שברור לכל ישראלי שמלחמה יזומה מול מצרים במצב הקיים בכלל לא על הפרק, לא בקונצנזוס הציבורי/פוליטי/צבאי ולא בתכניות (גם ליברמן ושטייניץ ד"א לא דיברו על תקיפת מצרים אלא על הכנה לתרחיש עתידי בסבירות בינונית).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 29-08-2009, 23:50
  Elad E Elad E אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 2,074
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי NaDaVl שמתחילה ב "ישראל הולכת ומאבדת את היתרון..."

בגדול אתה צודק אבל אין מקום לפאניקה.

המצרים הרבה יותר מפוחדים מהדמוקרטיה שממזרח להם - שם כל שנתיים מתחלפת ממשלה ולך תדע מי יבוא מחר.

אני מאמין שמובארק מפחד דווקא מתרחיש הפוך שבו אחרי מותו מישהו בישראל מחליט שההסכמים הקיימים בטלים והמדינה שהוא טיפח מסוף שנות השבעים מוצאת את עצמה בלי חצי האי סיני ובלי גיבוי אמריקאי מה שכמובן יגרום לקריסת המשטר ולהגליית/תליית בנו-יורשו.

מה שכן, לא הייתי מזלזל באיכות דווקא, לפחות בים ובאוויר הם קיבלו מהאמריקאים ציוד מהשורה הראשונה (F16 בלוק 60/52 כמדומני ומשחתות אוליבר ה. פרי).


לגבי סעודיה, יש להם פער כמותי, אין להם נסיון מבצעי ואין להם יכולת לממש את הכוח הקרקעי שלהם אלא כחיל משלוח במסגרת מתקפה סורית (וכבר ראינו מה קורה לכוחות כאלו שמפקדת עליהם מסגרת זרה ונלחמים רחוק מהבית מלחמות של מישהו אחר).
חוץ מזה יש להם בעיה דמוגרפית, אני לא מומחה אבל אני בספק אם הם יכולים להעמיד צבא בקנ"מ של צה"ל הסדיר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 30-08-2009, 00:24
  NaDaVl NaDaVl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.08.09
הודעות: 221
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "בגדול אתה צודק אבל אין מקום..."

לא ממש..
הF-16 המיצרים למזלינו.. הם לא בלוק 52 ובטח לא 60 (רק לאיחוד האמירויות יש בלוק 60 - שהוא הכי מתקדם)
הכי הרבה שיש להם זה בלוק 40.. ובקשר לשאר.. הכי הרבה שהיה זה איזה דיווח שאולי בעתיד הם יקנו טייסת אחת של בלוק 52+ מטורקיה.. אבל לא ברור אם הדיווח נכון או לא ואם זה באמת יקרה..

ולפי תכנוניהם (בלי להתייחס לטייסת האחת הזו של F-16 52+).. אחרי שהאמריקאים סירבו למכור להם F-15E (בזכות לחץ ישראלי) למזלינו הם יעברו לקנות מטוסים סינים.. J-10.. שאומנם אני לא מכיר אותם אבל סביר להניח פחות מתקדמים ממה שיש לצה"ל כבר עכשיו..

ממש לא הגיוני התרחיש שציינת (שאחרי מותו של מובארק ישראל תבטל את ההסכם שלום) וממש לא הגיוני שמישהו שם יחשוב אותו.. כך ש.. =\...
מה שבאמת סביר להניח שיקרה זה שישראל תשקשק שתהיה איזה הפיכה במצרים.. או שבמקום להוריש את השלטון למישהו מהמשטר הם יעשו "בחירות דמוקרטיות" שיהיו באמת חופשיות ואז תהיה סכנה שאף האחים המוסלמים יעלו לשלטון..

מה שכן העלת את הנקודה של חיל הים המיצרי - וזה בהחלט איום משמעותי.. בתרחיש וירטואלי של מלחמה עם מצרים..
סביר להניח מאוד שהמיצרים מצליחים לחסום ימית את ישראל.. בים התיכון אולי ואולי לא.. אבל בים סוף בהחלט כמעט בטוח שכן.. (ומי יודע אז אולי הם ינחיתו חיילים באילת) ...
למיצרים יש יתרון כמותי גדול מאוד בים.. והאיכות לא רעה בכלל(כמו שאמרת הם קיבלו כמה פריגטות אמריקאיות מתקדמות)

מה שכן, יש לישראל שתי יתרונות אסטרטגים - א' הכוחות המיצרים הם בצד השני של התעלה - מה שאומר שבמקרה של מלחמה.. הכוחות הקרקעים שלהם הם כמו מטווח ברווזים לחיל האוויר לכל אורך הסיני (למרות שגם זה בסכנה.. כי היו דיווחים שהמיצרים הולכים לקנות את הS-300\400.. שאם הם יציבו אותו ממש ליד התעלה - הוא גם יכסה את רובו ככולו של סיני)

וב' האמריקאים יתמכו תמיכת אקטיבית מסיבית במקרה של מלחמה כזו.. ואולי אף ילחמו בה.. כי הרי זו תהיה הפלת ההסכם שהם עצמם תיווכו..וסביר להניח שבזמן ההסכם סיכמנו עם האמריקאים מה הם יעשו בתרחיש כזה..
וזה מעבר ליתרונות הרגילים צבאית של ישראל...


עם סעודיה... הפער הכמותי שלהם כבר לא כזה גדול.. והוא מפוצה על ידי האיכות.. יש להם כבר כ150... F-15 וF-15E (כ70 הם F-15E) בנוסף לזה עוד איזה 100 טורנדו (אני לא מכיר את המטוס אז לא יודע כמה זה שווה)
ובנוסף לזה הם הולכים לקבל בקרוב עוד 72 יורו פייטר..
מלחמה סדירה עם כוחות קרקעים או לא.. תרחיש של מלחמה חיל האוויר שלהם הוא בהחלט איום רציני... מדובר במטוסים מתקדמים מאוד..

בכל מקרה כתבתי פה הרבה אז יכול להיות שיבינו אותי לא נכון - אבל כמובן אני מסייג עצמי שוב.. הכל פה דיבורים לתרחיש היפותטי.. שיש סיכויים נמוכים ביותר שהוא יקרה.. אבל הבעיה היא שעדיין יש סיכוי כזה.

נערך לאחרונה ע"י NaDaVl בתאריך 30-08-2009 בשעה 00:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 30-08-2009, 07:39
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "ערב הסעודית מתכוונת לרכוש נשק רוסי בשווי של 2.4 מיליארד דולר"

ציטוט:
מעניין מה יש לאמריקאים להגיד על זה

בטוח שארה"ב לא תאהב את זה אבל מכיוון שסעודיה היא ספקית הנפט (הדם של הכלכלה המודרנית) העיקרית של ארה"ב ומהווה את אחד היעדים הגדולים ביותר לסחר חוץ של ארה"ב כנראה שהם מרגישים שהם יכולים להעביר את זה.
אם אני לא טועה סעודיה גם משתתפת במימון של שהיית כוחות אמריקאים על אדמתה לאחר שהזמינה אותם אחרי הפלישה לכויית, כיום סעודיה מהווה בסיס מרכזי באזור לאמריקאים לניהול פעילות בעירק וגם באפגניסטן.
בקיצור, במערכת היחסים בין ארה"ב לסעודיה, סעודיה מחזיקה את רוב הקלפים מכיוון שהיא לא מקבלת מארה"ב סיוע ומוכרת לה את רוב הנפט שהכלכלה האמריקאית צורכת.

באשר לפערי איכות.
על פי תפיסת ישראל חלק ניכר מהיתרון האיכותי מבוסס על פיתוח מקומי של מערכות שונות של המטוסים וחימוש ולא רק התבססות על הפלטפורמה עצמה.
קשה לקבוע שהיתרון האיכותי נשחק, האם רכישת מטוסי סוחוי או מיג מתקדמים זה תסריט יותר טוב?
קשה לקבוע משום שאת ה f 16 חיל האוויר מכיר על בוריו בעוד שהוא עצמו מפעיל מטוסים עם מערכות ייחודיות, לא ניתן לומר זאת באופן גורף על מטוסים מזרחיים.
יש לציין שחלק ניכר ממטוסיה הקרב של מדינת ישראל עברו השבחות לאורך השנים לטכנולוגיה מתקדמת במטרה להביא אותם לרמה טכנולוגית זהה למטוסי הקרב החדישים שהחיל מפעיל מה שלא קיים בהיקף נרחב כ"כ במצרים וסעודיה.

סעודיה אכן רוכשת נשק מתקדם מאוד אבל היא מוגבלת בכמות משום שהאוכלוסיה המקומית קטנה מאוד, מה גם שהצבא מוכב מיוצאי שבטים הנאמנים למשפחת המלוכה בלבד ובמקרה של הפיכה ישנו ספק גדול מאוד אם הצבא ישתף פעולה.

מצרים היא הנעלם הגדול בכל הסיפור הזה, כפי שנכתב פה מצרים אכן חוששת מישראל הן בגלל כח הצבאי והן בגלל הנטיה ימינה של כל המערכת הפוליטית הישראלית אבל מצרים בעצמה נמצאת בעיצומו של קרב בלימה כנגד האופוזיציה האיסלאמית שרק מתחזקת מבחירות לבחירות למרות ההגבלות הקשות המוטלות עליה ועל חבריה.
אחרי לכתו של מובארק האב החשש הוא שלא יהיה מנהיג שיוכל לרכז את השלטון בידיו ועל כן החשש מהתדררות בעתיד של יחסי ישראל מצרים הוא חשש מוצדק אבל לא מהמשטר הנוכחי במצרים.
ישנם תסריטים רבים למה שיקרה אחרי לכתו של מובארק האב.

בכל מקרה חיל האוויר הנצרי אכן שידרג את המטוסים שלו אבל כפי שנכתב פה אין לו F16 מעל בלוק 40 ולאחרונה יש הרבה מאוד חדשות על מו"מ והתעניינות לרכש ברוביה וסין בכמויות גדולות של אמל"ח עיקרי.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 30-08-2009, 17:21
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "[QUOTE]מעניין מה יש לאמריקאים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה

סעודיה אכן רוכשת נשק מתקדם מאוד אבל היא מוגבלת בכמות משום שהאוכלוסיה המקומית קטנה מאוד, מה גם שהצבא מוכב מיוצאי שבטים הנאמנים למשפחת המלוכה בלבד ובמקרה של הפיכה ישנו ספק גדול מאוד אם הצבא ישתף פעולה.


אוכלוסיה מקומית קטנה? אולי ביחס לגודל השטח, אבל לא בצורה אבסולוטית.
הצבא אמנם התבסס בהקמתו על מיליציית "האחים" של סעוד, ושגם כיום השבטים הללו מעמידים אחוזי גיוס גבוהים יחסית לאוכלוסיה הכללית, אבל כל אחד יכול להתגייס לצבא סעודיה כיום.
למעשה יש שם כ"כ הרבה זרים שהתגייסו לצבא, שהבדיחה מספרת שההמנון הלא רשמי של צבא סעודיה הוא בכלל Onward christian soldiers...


ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה

מצרים היא הנעלם הגדול בכל הסיפור הזה, כפי שנכתב פה מצרים אכן חוששת מישראל הן בגלל כח הצבאי והן בגלל הנטיה ימינה של כל המערכת הפוליטית הישראלית אבל מצרים בעצמה נמצאת בעיצומו של קרב בלימה כנגד האופוזיציה האיסלאמית שרק מתחזקת מבחירות לבחירות למרות ההגבלות הקשות המוטלות עליה ועל חבריה.

ובגלל זה אני חושב שגם אחנו צריכים לחשובעליהם באותה צורה.
כבר אמרתי פעם, ואני חוזר ואומר - Ceterum censeo Egyptinem esse delendam
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 30-08-2009, 20:51
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
לא אותה יישות
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי levikon שמתחילה ב "מצריים כיישות מוגדרת ונפרדת..."

מצרים של היום היא לא אותה יישות כמו מצרים העתיקה וגם לא כמו גלגולים אחרים של מצרים, לא מבחינת שפה, תרבות, דת, מנהגים, מדינית -למעשה כלום.
מעבר לשם "מצרים" מה הקשר בין מצרים של היום למצרים העתיקה?
רק עתיקות שמצרים של היום מנצלת למטרות תיירות ומוניטין.
זה כמו לומר שהאיטלקים של היום הם למעשה רומאים.
מצרים זה אולי יותר "מותג" היסטורי שתקף לשטח מסוים בדיוק כמו ארץ ישראל עבורנו.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)


נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 30-08-2009 בשעה 21:07.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 30-08-2009, 21:21
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי levikon שמתחילה ב "אבל זאת כל הנקודה. מצרים במשך..."

אבל הנקודה היא שבכל פעם מנהיגים אחרים "יצקו" לתוך מצרים מהות אחרת, מבחינה מדינית זו היתה יישות אחרת לחלוטין עם מדיניות שונה.

כל מה שנשאר זה רק השם ושם זו לא יישות, התווית היא כלי שכל פעם מחדש יצקו לתוכו מהות שחלקן היו שונות מאוד אחת מהשניה, מבחינה מדינית לא היתה כל המשכיות וזה כאילו שכל פעם היתה מעבר לתעלת סואץ מדינה אחרת.
ועל כן אני לא חושב שמצרים התקיימה כיישות מדינית ( או כל סוג אחר של יישות) לאורך הדורות

דווקא על עם ישראל ניתן לומר שיש לו המשכיות תרבותית, דתית ואג'נדה שכן נשמרה לאורך הדורות-זה משהו שלא ניתן לומר על מצרים.

הבעיה בכל הסיפור הזה היא שיש סבירות (לא נמוכה לדעתי) שהגלגול הבא של מצרים במתכונתה המודרנית יהיה תיאוקרטיה
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)


נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 30-08-2009 בשעה 21:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 30-08-2009, 21:37
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי levikon שמתחילה ב "מציע לך לקרוא קצת על..."

עם ישראל לא שמר על דתו, שפתו, מאפייני תרבות לאורך השנים? ארמית ועברית הרבה יותר קרובות משפת הפרעונים וערבית.
עם ישראל לא דבק ב"בשנה הבאה בירושלים הבנויה"? "אם אשכח ירושלים.." ועוד הצהרות על הקשר והזיקה לא"י כולל קיום קהילות יהודיות בא"י לאורך הדורות ממניעים אידיאולוגיים?
ברור שלא כל חלקי העם היהודי דבקו בעקרונות אלו מסיבות דתיות או אידיאולוגיות אבל הגרעין של האמונה היהודית כן דבק בעקרונות אלו.

ההתייחסות למצרים כישות היא התייחסות למותג/מונח מצרים. ולא למשטרים שונים לחלוטין ששלטו בה, מבינה עובדתית מצרים כמדינה לא התקיימה לאורך כל הדורות

אתה מתייחס למונח מצריים אבל מונח זה לא יישות, אני מתייחס ליישות המדינית שאיתה אתה מדבר ואלוי אף נלחם-זה מה שבעייני החשוב-לא השם בלבד.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 31-08-2009, 12:23
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "עם ישראל לא שמר על דתו, שפתו,..."

כבודו יסלח לי, אבל אני לא יכול להבליג על זה יותר (מתייחס גם לאלעד אי ועוד).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
עם ישראל לא שמר על דתו, שפתו, מאפייני תרבות לאורך השנים? ארמית ועברית הרבה יותר קרובות משפת הפרעונים וערבית.

לא הוא לא.
אין קשר מהותי בין הדת של אברהם, הדת של תקופת אוהל מועד, הדת של בר כוכבא, הדת של התנאים והיהדות של ימינו. ישנם מאפיינים דתיים זהים בין אמונות אלו, מאחר שכל אחת מהן היא פיתוח של הקודמת לה, אבל השוני בניהן מהותי, ודי לציין את התפילה כיום בניגוד להקרבת קורבנות.
יותר מזה - אם תפגוש יהודי מכל אחת מתקופות אלו - לא תמצא מאפיין תרבותי אחד שזהה לתרבות השלטת בקרב יהודים כיום (אף קבוצה, מהחילוניים ועד נטורי קרתא, לא שמרה על המאפיינים התרבותיים).
באשר למאפיינים לשוניים - הלשון העברית אבדה כמעט לחלוטין. היא הומצאה מחדש עם הציונות, על מנת ליצור קשר מלאכותי בין העבר להווה, על מנת ליצור עבר "יש מאין" לערב הרב של בני דת משה בעולם, שבזמנו - רב המבדיל בניהם על המשותף.


ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
עם ישראל לא דבק ב"בשנה הבאה בירושלים הבנויה"? "אם אשכח ירושלים.." ועוד הצהרות על הקשר והזיקה לא"י כולל קיום קהילות יהודיות בא"י לאורך הדורות ממניעים אידיאולוגיים?
ברור שלא כל חלקי העם היהודי דבקו בעקרונות אלו מסיבות דתיות או אידיאולוגיות אבל הגרעין של האמונה היהודית כן דבק בעקרונות אלו.

לא, הוא לא.
רובם הגדול של שבטי ישראל גלהולא שמר על קשר עם דת אבותיו. לעומתם אחרים, זרים, אימצו דת זו והתחילו לחפשאת קשריהם לירושלים.
הסיבה היחידה שהם חפרו את המשפטים הללו מתהומות הנשיה הייתה הרדיפות ושנאת הדת שהייתה נפוצה באירופה. וגם אז חלקם הגדול העדיף להגר למקומות אחרים.
לא שום קשר "היסטורי"-מיתולוגי.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
ההתייחסות למצרים כישות היא התייחסות למותג/מונח מצרים. ולא למשטרים שונים לחלוטין ששלטו בה, מבינה עובדתית מצרים כמדינה לא התקיימה לאורך כל הדורות

אתה מתייחס למונח מצריים אבל מונח זה לא יישות, אני מתייחס ליישות המדינית שאיתה אתה מדבר ואלוי אף נלחם-זה מה שבעייני החשוב-לא השם בלבד.


מסכים עקרונית.
למעשה מצרים העותומנית שונה מזו של מוחמד על,ו שתיהן שונות בצורה מהותית ממצרים הנאצריסטית.
לעניות דעתי, נאצר שינה בצורה מהותית את פניה ועקרונותיה של מצרים, בדיוק כמו שאירן של המהפכה היא לא אותה אירן של השאח.
אבל עדיין - מדובר בלאום עם קשר ישיר ללאום של עידן מוחמד עלי, דת כמעט זהה, לשון כמעט זהה ומוצא אתני זהה.
האחדות בין המצרים בתקופת מוחמד עלי, התקופה העותמנית, או אפילו לעידן השושלת הפטמידית לאלו של היום גדולה בצורה מהותית מזו שבין הישראלים של היום, לישראלים מהתקופה המקבילה - ולו רק מהסיבה שהאחרונים לא היו קיימים.

כך שבשורה התחתונה, צודק מי שטוען שהם נמצאים פה הרבה לפנינו, למרות שאין זהות בין החברה המצרית לאורך הדורות.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 31-08-2009, 12:56
  NaDaVl NaDaVl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.08.09
הודעות: 221
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "כבודו יסלח לי, אבל אני לא..."

פשוט לא נכון..
כל המרכיבים הבסיסים, בטח מתקופת בר כוכבא.. וגם עוד מלפני.. נשמרו וקיימים גם היום ביהדות.

ברור שבין חילוני או נטור קרתא (בעיקר נטור קרתא) היום אין יותר מדי דמיון תרבותי ליהודי מלפני 2000 שנה.. לרוב האנשים אין כמעט דמיון תרבותי לסבא שלהם.. נו ו? הזמן עובר.. יש התפתחות..
יהודי היום זה גילגול של מאות שנים בקרב מדינות זרות של היהודי מתקופת בר כוכבא.. בנוסף לגילגול של עוד איזה דור-שתים-שלוש בחזרה בישראל עם שאר הגילגולים של היהודים מתקופת בר כוכבא אחרי מאות שנים במדינות זרות..

כך גם עם העיברית - שהתגלגלה לה למצב בו היא היום.

הדבר שבאמת צורם שאתה כותב פה כאילו הם היהודים הם בעצם זרים שהתגיירו, בעוד שהטענה הזו נשמעה, והופרכה..
עד לפני כמה שנים היית יכול לטעון זאת והיה מתגלגל פה וויכוח היסטורי..
אבל עכשיו זה פשוט - היו כמה וכמה מחקרים גנטים בנושא שכולם הצביעו על דבר אחד - קשר גנטי חזק בין היהודים מכל הגלויות (במחקר שאני ספיציפית קראתי נחקר על אשכנזים,ספרדים, ועיראקים) ושיש להם אב קדמון משותף מאזור צפון עיראק (מישהו אמר אברהם אבינו?).
אישית אני לא דתי, ולכן אני תופס את התנ"ך כסיפור היסטורי שנכתב לפני מאות שנים רבות ולכן הוספו אליו סיפורים מיתולוגים.. ואם זה מדויק או לא - עדיין יש ראייה ברורה לכך שהעם היהודי כיום הוא צאצא לעם היהודי של לפני 2000 שנה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 31-08-2009, 14:32
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי NaDaVl שמתחילה ב "פשוט לא נכון.. כל המרכיבים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NaDaVl
פשוט לא נכון..
כל המרכיבים הבסיסים, בטח מתקופת בר כוכבא.. וגם עוד מלפני.. נשמרו וקיימים גם היום ביהדות.

להזכירך, בתקופת בר כוכבא (החשמונאים) לא היו לא גמרא, ולא משנה ולא שולחן ערוך - שלא לדבר על תפילות.
לעומת זאת כן היו שם הקרבת קורבנות וגיור בכפיה.
אז איך בדיוק אתה רואה זהות בין שתי דתות אלו?
ד"א - על אילו "מרכיבים בסיסיים" אתה מדבר?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NaDaVl
ברור שבין חילוני או נטור קרתא (בעיקר נטור קרתא) היום אין יותר מדי דמיון תרבותי ליהודי מלפני 2000 שנה.. לרוב האנשים אין כמעט דמיון תרבותי לסבא שלהם.. נו ו? הזמן עובר.. יש התפתחות..

הזמן עובר, יש התפתחות, והדת משתנה ע"מ להתאים למציאות או נכחדת.
במקרה הזה הזרמים שהשתנו והתרחקו מהמקור שרד, והמקור נכחד.
זה קרה כששבטו של אברהם בנה את אוהל מועד, קרה שנית כשהקימו את בית המקדש, שלישית, בחורבנו, רביעית בתקופת בית המקדש השני, חמישית בהמצאת היהדות הרבנית, ושוב ושוב עם כתיבת הגמרא, המשנה, שולחן ערוך עד שהגענו לזרמים השונים שיש הקיימים כיום, בניהם כמו שציינת לא ניתן לראות את הדימיון.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NaDaVl
יהודי היום זה גילגול של מאות שנים בקרב מדינות זרות של היהודי מתקופת בר כוכבא.. בנוסף לגילגול של עוד איזה דור-שתים-שלוש בחזרה בישראל עם שאר הגילגולים של היהודים מתקופת בר כוכבא אחרי מאות שנים במדינות זרות..

וגלגולים אלו שינו אותה מקצה לקצה, עד שמדובר כמעט לחלוטין בדת שונה, עם מספר מאפיינים דומים, הזהים לאלו הנמצאים באיסלם, בנצרות ובדתות נוספות.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NaDaVl
כך גם עם העיברית - שהתגלגלה לה למצב בו היא היום..
העברית הייתה אות מתה, בדיוק כמו הלטינית של היום.
באותה מידה אתה יכול לטעון שלאזרחי ארגנטינה, הונדורס ומאלטה זיקה לרומא העתיקה, בגלל שהם משתמשים בלטינית לצורך טקסי הדת שלהם.
כמובן שאין קשר המשכיות לשונית בין קבוצות אלו, אלא רק קשר של היסטוריה דתית.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NaDaVl
הדבר שבאמת צורם שאתה כותב פה כאילו הם היהודים הם בעצם זרים שהתגיירו, בעוד שהטענה הזו נשמעה, והופרכה..
עד לפני כמה שנים היית יכול לטעון זאת והיה מתגלגל פה וויכוח היסטורי..
אבל עכשיו זה פשוט - היו כמה וכמה מחקרים גנטים בנושא שכולם הצביעו על דבר אחד - קשר גנטי חזק בין היהודים מכל הגלויות (במחקר שאני ספיציפית קראתי נחקר על אשכנזים,ספרדים, ועיראקים) ושיש להם אב קדמון משותף מאזור צפון עיראק (מישהו אמר אברהם אבינו?).
אישית אני לא דתי, ולכן אני תופס את התנ"ך כסיפור היסטורי שנכתב לפני מאות שנים רבות ולכן הוספו אליו סיפורים מיתולוגים.. ואם זה מדויק או לא - עדיין יש ראייה ברורה לכך שהעם היהודי כיום הוא צאצא לעם היהודי של לפני 2000 שנה.

אותו אב קדמון של כלל היהודיםף ע"פ אותם סמנים גנטיים, הוא האב הקדמון גם של הערבים, הפרסים, כורדים, חלק מהטורקמנים וחצי מהקווקז.
יותר מזה - יש מחקר קלאסי בתחום:
Almut Nebel, Dvora Filon, Bernd Brinkmann, Partha P. Majumder, Marina Faerman, and Ariella Oppenheim, "The Y Chromosome Pool of Jews as Part of the Genetic Landscape of the Middle East," American Journal of Human Genetics 2001 November; 69(5): 1095–1112.
שמוכיח את הברור מאליו - לאחר מאות שנים של קיום כקהילות דת מבודדות, ליהודים ממוצא ספציפי יש יותר קשר גנטי ללא-יהודים מאותו מוצא, מאשר ליהודים ממוצא אחר.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 31-08-2009, 16:13
  NaDaVl NaDaVl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.08.09
הודעות: 221
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=NaDaVl] פשוט לא..."

אין לי עניין להתחיל להתווכח פה בקשר לשאר..

אבל דבר אחד שהוא פשוט סילוף..

"אותו אב קדמון של כלל היהודיםף ע"פ אותם סמנים גנטיים, הוא האב הקדמון גם של הערבים, הפרסים, כורדים, חלק מהטורקמנים וחצי מהקווקז.
יותר מזה - יש מחקר קלאסי בתחום:
Almut Nebel, Dvora Filon, Bernd Brinkmann, Partha P. Majumder, Marina Faerman, and Ariella Oppenheim, "The Y Chromosome Pool of Jews as Part of the Genetic Landscape of the Middle East," American Journal of Human Genetics 2001 November; 69(5): 1095–1112.
שמוכיח את הברור מאליו - לאחר מאות שנים של קיום כקהילות דת מבודדות, ליהודים ממוצא ספציפי יש יותר קשר גנטי ללא-יהודים מאותו מוצא, מאשר ליהודים ממוצא אחר."

----------- המחקר מוכיח בדיוק ההפך, אתה מוזמן לקרוא אותו באמת..
המחקר מראה(מוכיח) שיש קשר גנטי צמוד מבין היהודים מכל הגלויות, בין יהודים כורדים וספרדים בצורה מוחלטת. ועם רובם המוחץ של היהודים האשכנזים (פחות מ13 אחוז שיש להם צבירת גנים ממקור מזרח אירופאי, טיבעי אחרי כל כך הרבה זמן - אבל הרוב המוחץ עם קשר הדוק ליהודים הכורדים והספרדים) - והמחקר אמר בפירוש שלמרות היותם של היהודים בקהילות שונות בגלות, הקשר הגנטי בין היהודים נשמר הדוק, עם שום קשר גנטי לקהילה המארחת.
"However, although Ashkenazi Jews were found to differ slightly from Sephardic and Kurdish Jews, it is noteworthy that there is, overall, a high degree of genetic affinity among the three Jewish communities. Moreover, neither Ashkenazi nor Sephardic Jews cluster adjacent to their former host populations"

כל מה שהמחקר מציין, זה שליהודים יש קשר יותר קרוב לטורקים הארמנים והכורדים מאשר לערבים - אבל זה לא אומר שהאב הקדמון היהודי הוא זה של הטורקים הארמנים והכורדים (!)
", Jews were found to be more closely related to groups in the north of the Fertile Crescent (Kurds, Turks, and Armenians) than to their Arab neighbors"

והכל מהמאמר שאתה דיברת עליו - ואמרת שיש לו מסקנות הפוכות מהמסקנות האמיתיות שיש בו........

http://www.pubmedcentral.nih.gov/ar...i?artid=1274378
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 31-08-2009, 20:01
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי NaDaVl שמתחילה ב "אין לי עניין להתחיל להתווכח..."

אם אתה כבר מצטט, צטט את כל הנאמר, לא רק את מה שמתאים לך.
זו הסיבה שנתתי הפניה מלאה למאמר ולא רק ציטטתי מספר שורות, אבל אני רואה שאחרים פה לקחו אותך ברצינות.

במיוחד בשביל מי שלא מבין את כל המלל שהם שופכים שם, הם צרפו עץ גנאולוגי שמפרט את תוצאות המחקר:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כמו שאתה רואה, יהדות כורדיסטן דומה יותר לאוכלוסיית כורדיסטן מאשר ליתר היהודים הספרדים (יהדות סוריה-עירק ויהדות צפון אפריקה).
הם מסבירים את העובדה שיהדות אשכנז דומה יותר לכורדים בשתי תיאוריות:
  1. כורדים, גנטית, דומים יותר לאירופאים מאשר לתושבי המזה"ת (ע"פ מחקרים שבדקו דנ"א אימהי).
  2. לכורדים מוצא משותף עם עמי הקווקז, כולל הכוזרים שהתגיירו והתבוללו עם יהדות אשכנז.
מוסר השכל - אל תרפרף על המאמר עד שתמצא משפט שמתאים לך ותעתיק אותו. קרא עד הסוף.
הם אמנם ציינו את הדיקות הקשר בין האוכלוסיות היהודיות, רק שאחר כך הם התייחסו לכך שאותה קבוצה גנטית כוללת גם את הכורדים המוסלמים, טורקמנים וחלקים מצפון הקווקז...
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #42  
ישן 31-08-2009, 21:32
  NaDaVl NaDaVl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.08.09
הודעות: 221
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "אם אתה כבר מצטט, צטט את כל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
אם אתה כבר מצטט, צטט את כל הנאמר, לא רק את מה שמתאים לך.
זו הסיבה שנתתי הפניה מלאה למאמר ולא רק ציטטתי מספר שורות, אבל אני רואה שאחרים פה לקחו אותך ברצינות

כמו שאתה רואה, יהדות כורדיסטן דומה יותר לאוכלוסיית כורדיסטן מאשר ליתר היהודים הספרדים (יהדות סוריה-עירק ויהדות צפון אפריקה).
הם מסבירים את העובדה שיהדות אשכנז דומה יותר לכורדים בשתי תיאוריות:
  1. כורדים, גנטית, דומים יותר לאירופאים מאשר לתושבי המזה"ת (ע"פ מחקרים שבדקו דנ"א אימהי).
  2. לכורדים מוצא משותף עם עמי הקווקז, כולל הכוזרים שהתגיירו והתבוללו עם יהדות אשכנז.
מוסר השכל - אל תרפרף על המאמר עד שתמצא משפט שמתאים לך ותעתיק אותו. קרא עד הסוף.
הם אמנם ציינו את הדיקות הקשר בין האוכלוסיות היהודיות, רק שאחר כך הם התייחסו לכך שאותה קבוצה גנטית כוללת גם את הכורדים המוסלמים, טורקמנים וחלקים מצפון הקווקז...


לא ברור למה הם התכוונו בעץ הזה.. הם אומרים במחקר עצמו דברים שונים בתכלית.. ובין תבנית עץ לא ברורה, לבין המחקר המנומק והמפורט בעצמו הרי ברור שיש לפנות למאמר עצמו.. מה גם שהיו ראיונות עם החוקרים שנשמעו בעבר, ואני יכול לחפש קישור לכך.. שאומרים שזו בדיוק כוונתם.. ופשוט שיש קשר לעם היהודי, עם העמים הללו (כורדים טורקים ארמנים) מה שמצביע על מוצאו של העם היהודי מצפון עיראק ..
בכל מקרה אתה שוב ושוב אומר דברים שהם פשוט ההפך ממה שנכתב במאמר כל מה שהוספת בהודעתך זה פשוט היפוך של המחקר
לא היהודים הכורדים או האשכנזים או הספרדים קרובים למוסלמים הכורדים בצורה משמעותית. ("צבירה גנטית מתחת לרמה המתגלה")
"Genetically, Kurdish Jews are not closer to Muslim Kurds than are Sephardim or Ashkenazim, suggesting that reciprocal male gene flow between Jews in Kurdistan and their Muslim host population was below the detectable level."

אני לא מחפש שום משפט - אלה השורות הראשונות שנכתבו תחת הכותרת היהודים הכורדים - ולא נכתב בשום מקום אחר שום דבר שסותר זאת.
ושוב ושוב במאמר נכתב על קשר הדוק בין היהודים הספרדים, לאשכנזים לספרדים.
עם הטורקים, עם הארמנים, ועם הכורדים פשוט יש קשר כזה או אחר.. שמראה שמקור העם היהודי, המתבטא בשלושת הקהילות האלה.. הוא באזור צפון עיראק.. שם אולי היה אב קדמון עוד יותר.. שזה מסתדר היטב עם המסורת היהודית, של אברהם אבינו.. שחיי באזור צפון עיראק..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 31-08-2009, 13:08
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,378
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "כבודו יסלח לי, אבל אני לא..."

ציטוט:
אין קשר מהותי בין הדת של אברהם, הדת של תקופת אוהל מועד, הדת של בר כוכבא, הדת של התנאים והיהדות של ימינו. ישנם מאפיינים דתיים זהים בין אמונות אלו, מאחר שכל אחת מהן היא פיתוח של הקודמת לה, אבל השוני בניהן מהותי, ודי לציין את התפילה כיום בניגוד להקרבת קורבנות.

חז"ל היו סלחנים יותר ממך כלפי השינויים בתורה ובדת עם השנים; ידוע המדרש בו משה מועבר ע"י הקב"ה לבית מדרשו של ר' עקיבא, ונדהם לגלות כי זה מגלה תילי תילים של הלכות מכל אות בתורת משה. כלומר, חידוש התורה ופיתוחה זוכים להערכה ולא לבוז על ש-"הקשר המהותי נותק". היהדות יודעת להכיל את השוני הזה בין הדורות ועדיין לראות המשכיות. יהודי דתי מבקש בתפילה שזכותם של אברהם, יצחק ויעקב תעמוד לו, למרות שהוא יודע שהפולחן שלהם היה שונה- כחילוני, לא הייתי חולם להתווכח איתו ולומר לו שהוא לא יכול להיתלות באבות מיתולוגיים שהקשר בינו לבינם מפוקפק והשוני מהותי. בעיניו הוא מיידי וחזק, וזה מה שחשוב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 31-08-2009, 15:32
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "אתה מוכן לציין דברים מהותיים שהשתנו ביהדות פרט למצוות הקשורות למקדש?"

כל מה שכתוב בשולחן ערוך והגמרא לא מספיק?

הפסיקות הללו (והמשנה) מהוות את הבסיס לפסיקות הרבנים היום הרבה יותר מאשר מה שנכתב לפני הגלות.

ד"א - להוציא את המצוות הקשורות למקדש מההשוואה זו חוכמה קטנה. כל ההיררכיה הדתית של כהנים ולויים, כל מבנה הטקסים והחגים, למעשה חלק גדול מאוד מאפייני הדת כפי שהייתה בזמנו..
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #52  
ישן 31-08-2009, 18:51
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "אז נסכים שאנחנו לא מסכמים. אבל...אתה עדיין טועה."

בוגר מאוד.

יודע מה? בוא נלך לפי שיטתך.
ההבדלים בין היהדות של ימינו לנצרות הקתולית דומים פחות או יותר להבדלים בין היהדות של ימינו ליהדות של בית המקדש.
אם לטענתך אין הבדל מהותי בין היהדות של ימינו ליהדות של בית המקדש, אז אתה גם לא תמצא הבדל מהותי בין היהדות של ימינו לנצרות הקתולית.

אם בענייך באמת אין הבדל בין השניים, והנצרות הקתולית והיהדות דומות עד כדי זהות האחת לשניה, אז אני אוכל להסכים איתך על כך שאנחנו לא מסכימים.

קשה לך עם זה?
בוא נקל עלייך.
תעזוב את הנוצרים - האם הקראים, שהתפצלו מהיהדות רק במאה השמינית, הם יהודים?

כי אם ההבדלים שציינתי לא נחשבים כהבדלים בענייך, אז קל וחומר שההבדלים בין היהדות הרבנית לקראים אינם הבדלים כלל וכלל.

אלא אם כן אתה לא באמת חושב שההבדלים לא משמעותיים...
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 31-08-2009, 20:15
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "תראה עם הצהרות כאלה אני לא יכול להתוכח"

קרא את תשובתי מה 31-08-2009, 20:01 לאותו בחור שזרק הערות חפוזות לאוויר, ושקול מחדש את עמדתך.

היהדות של בר כוכבא התקיימה במאה השניה לספירה, ומאז חלו ביהדות שינויים מהותיים רבים (מהרס בית המקדש, דרך קודקסים חדשים של חוקים).
הקראים התפצלו מהיהדות במאה השמינית לספירה, ומאז השינויים שעברה היו במקביל לשינויים ביהדות המזה"ת.
אם אתה חושב שההבדלים בין היהדות הרבנית לזו של בר-כוכבא זניחים, קל וחומר שגם ההבדלים בין הקראים ליהדות הרבנית זניחים, ולכן גם הם יהודים.

או שמידת הזניחות של ההבדלים גדלה בהשוואות שנוחות לך, אבל קטנה באלו שלא?
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #56  
ישן 01-09-2009, 13:27
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "למה להחפז?"

  1. אני יכול להביא את הקראים כדוגמא, בכיוון שלמרות הדמיון הרב בין הקראים לזרמי היהדות כיום, ע"פ שולחן ערוך והרמ"א - אסור להתחתן איתם. הם לא קרובים מספיק ליהדות.
  2. "יהדות רבנית" מהווה את הכינוי הנפוץ ביותר לזרמים המרכזיים ביהדות מתקופת חורבן ביהמ"ק השני ועד ימינו. בתקופת הפיצול מהקראים הביטוי הזה היה גם בשימוש פנימי נפוץ, אבל מאז שהוציאו אותם מקהל ישראל, כל זרמי היהדות היו חלק מהיהדות הרבנית.
  3. לך וקרא בעצמך את המאמר, תבין איך הם הישוו בין הקבוצות, תבדוק את התןצאןת (עובדות) שהם קיבלו, ורק אז תקרא את הדיון (הדעות של כותבי המאמר). חשבתי לענות לו שוב, אבל לקחת שורות בודדות מסעיף הדיון במאמר ולהוציא אותם מהקשרן זה קל. אני אצטרך לתרגם את כל המאמר ולפרש אותו בשביל להוציא את האבן הזו מהבאר.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #58  
ישן 31-08-2009, 13:41
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "כבודו יסלח לי, אבל אני לא..."

אף קבוצה אתנית לא תשמור על כל מאפייניה בדיוק כפי שהיו בטחו בטח שלא לאורך אלפי שנים, ברור שיש שינויים אבל מספר מאפיינים מרכזיים שכן נשארו.
מערכת אמונות דתיות מתפתחת כמו כל דבר אחר בחיים.


ציטוט:
הלשון העברית אבדה כמעט לחלוטין. היא הומצאה מחדש עםהציונות, על מנת ליצור קשר מלאכותי בין העבר להווה, על מנת ליצור עבר "יש מאין" לערב הרב של בני דת משה בעולם, שבזמנו - רב המבדיל בניהם על המשותף


השפה אשר דוברה בא"י כן נשמרה אם כי בשינויים (ארמית-עברית) לאורך השנים, השפה העברית היתה בשימוש רצוף כשפת קודש אולם לא כשפה יומיומית אשר אכן חודשה עם הציונות, אולם העברית לא נעלמה מעולם והסיבה שניתן היה לחדשה הוא השימוש הרצוף בה כשפת קודש.
אני לא חולק על הסיבות לחידוש הלשון העברית, סתם היא לא היתה מתחדשת.

ציטוט:
אין קשר מהותי בין הדת של אברהם
-
נתחיל עם זה שקיים ספק גדול באשר לקיומו שלא לדבר על תיארוך תקופת חייו, בכל מקרה סיפור אברהם הוא סיפור יסוד בדת אבל הדת עצמה לא הייתה קיימת אז בשום צורה ואין כל התייחסות לקיומה של דת כז ואלא לתפיסה עקרונית של אל אחד.

טווח הזמנים שאתה מתיחס אליו גדול בהרבה מטווח הזמן שאני מדבר עליו-מהגלות לימנו כדוגמא לשמירה על מאפייני תרבות דת ושפה.



ציטוט:
הסיבה היחידה שהם חפרו את המשפטים הללו מתהומות הנשיה הייתה הרדיפות ושנאת הדת שהייתה נפוצה באירופה. וגם אז חלקם הגדול העדיף להגר למקומות אחרים


גם אם זה נכון זה עדיין לא מסביר מדוע נחפרו המשפטים הספציים הללו שכן מבטאים זיקה לארץ בעת מצוקה בארצות מושבם, גםכשאתה מעלה כאלו משפטים יש סיבה לעובדה שאלו המשפטים שהועלו, ומהיכן נחפרו המשפטים האלו? ממקורות מסוימים מלכתחילה, זאת בנוסף למכלול מנהגים גדול מאוד הקשור לא"י וירושלים כגון פניה לי'ם בעת תפילה ועוד.
נושא ההגירה לא רלוונטי להמשכיות האמונה הדתית ומושפע ממכלול גורמים שונים.

מה גם שהקביעה החד משמעית שלך באשר לסיבות של השימוש במשפטים אלו רחוקה מלהיות ההסבר היחיד למכלול מנהגים זה שמקיף את כל הדת היהודית.

בסופו של דבר אני נתתי דוגמא לעם שהצליח לשמור על מאפיינים מרכזיים מגלותו עד לימנו בניגוד לתרבות שאמורה להתקיים במצרים ולא שמרה על מאפיניה ועל כן לא ניתן להתייחס אליה כיישות אחת. אני לא מסכים ששם מקביל ליישות שאתה יכול לקיים עמה מגעים ועל כן כל התייחסות לשם בלבד היא חסרת משמעות מעשית מהבחינה המדינית בטחונית שבה דנו מלכתחילה.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)


נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 31-08-2009 בשעה 13:45.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #59  
ישן 31-08-2009, 15:22
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "[right][color=black]אף קבוצה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
אף קבוצה אתנית לא תשמור על כל מאפייניה בדיוק כפי שהיו בטחו בטח שלא לאורך אלפי שנים, ברור שיש שינויים אבל מספר מאפיינים מרכזיים שכן נשארו.

נכון לחלוטין, בטח שלא בעידנים של הגירה.
תודה על הטיעון התומך.


ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
מערכת אמונות דתיות מתפתחת כמו כל דבר אחר בחיים.

שוב נכון, ובדיוק כמו שבן 60 לא יטען שגופו עדיין בן 18, לא יעלה על הדעת שמישהו יטען שהיהדות הרבנית דומה ליהדות החשמונאית.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
השפה אשר דוברה בא"י כן נשמרה אם כי בשינויים (ארמית-עברית) לאורך השנים, השפה העברית היתה בשימוש רצוף כשפת קודש אולם לא כשפה יומיומית אשר אכן חודשה עם הציונות, אולם העברית לא נעלמה מעולם והסיבה שניתן היה לחדשה הוא השימוש הרצוף בה כשפת קודש.
אני לא חולק על הסיבות לחידוש הלשון העברית, סתם היא לא היתה מתחדשת.

השפה העברית הייתה אות מתה בקרב מרבית היהודים ובקרב מרבית תושבי א"י.
בדיוק כמו שהעובדה שהונדורס כיום היא מדינה קתולית, לא אומרת שיש המשכיות של הלטינית כשפה לאורף הדורות, אלא שלכל היותר הלטינית היא שריד מיושן של היסטוריה דתית.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
- נתחיל עם זה שקיים ספק גדול באשר לקיומו שלא לדבר על תיארוך תקופת חייו, בכל מקרה סיפור אברהם הוא סיפור יסוד בדת אבל הדת עצמה לא הייתה קיימת אז בשום צורה ואין כל התייחסות לקיומה של דת כז ואלא לתפיסה עקרונית של אל אחד.

אברהם, יהיה אשר יהיה, כדמות מכוננת מומצאת או כראש שבט שחי והתהלך על האדמה, לא יכל להכיר את עיקרי הדת הבסיסיים, ע"פ המסמך היחיד המעיד על קיומו - התנ"ך.
לכן, איך שלא תהפוך בזה, אמונתו לא יכלה להיות זו של עיד אוהל מועד, שלא לדבר על האמונה היהודית של ימינו.
המונותאיזם ד"א היה קיים הרבה לפניו. דוגמא בוטה, שגם הייתה מוכרת לאברהם (אם אתה מקבל את התנ"ך כתיעוד היסטורי) היא הדת האטניסטית (Atenisem).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
טווח הזמנים שאתה מתיחס אליו גדול בהרבה מטווח הזמן שאני מדבר עליו-מהגלות לימנו כדוגמא לשמירה על מאפייני תרבות דת ושפה.

טוב ויפה, בוא נתייחס למסגרת הזמן שאתה מציג.
תשווה את היהדות של ימינו ליהדות שמתקיימת ללא גמרא, ללא משנה וללא שולחן ערוך.
לא קל? יש לי דרך קלה לעשות את ההשוואה, בתנאים המקלים על הטענה שלך.
השווה נא את הקראים שהתפצלו מהיהדות הרבנית בתקופה הרבה יותר מאוחרת.
היהדות הקראית כל כך שונה מהיהדות הרבנית כיום, עד שהם לא נחשבים ליהודים בכלל.
וזה נתק שהתרחש מאות לאחר נקודת הבוחן שלך.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
גם אם זה נכון זה עדיין לא מסביר מדוע נחפרו המשפטים הספציים הללו שכן מבטאים זיקה לארץ בעת מצוקה בארצות מושבם, גםכשאתה מעלה כאלו משפטים יש סיבה לעובדה שאלו המשפטים שהועלו, ומהיכן נחפרו המשפטים האלו? ממקורות מסוימים מלכתחילה, זאת בנוסף למכלול מנהגים גדול מאוד הקשור לא"י וירושלים כגון פניה לי'ם בעת תפילה ועוד.

המשפטים הספציפיים האלו נחפרו כי אנשים היו צריכים תקווה שמתישהוף איפשהו, יהיה להם טוב.
אז הם ניזכרו בסיפורים העתיקים, שהעלו אבק בבית סבא.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
מה גם שהקביעה החד משמעית שלך באשר לסיבות של השימוש במשפטים אלו רחוקה מלהיות ההסבר היחיד למכלול מנהגים זה שמקיף את כל הדת היהודית.

אני מעולם לא התיימרתי להביא הסבר למכלול המנהגים שמיוצגים ביהדות.
גם לא טענתי שאין מנהגים וטקסים הקיימים בכל גרסאות היהדות.
אני כן טוען שלאור העובדה ש"חוטי השני" הללו משותפים גם לעמים ולדתות אחרים, אין בכך שום ייחודיות, ולכן אין שימור של הדת, אלא שרשרת שינויים שהביאו ליצירת "שושלת" של דתות שכל אחת נולדה על ירכי קודמתה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
בסופו של דבר אני נתתי דוגמא לעם שהצליח לשמור על מאפיינים מרכזיים מגלותו עד לימנו בניגוד לתרבות שאמורה להתקיים במצרים ולא שמרה על מאפיניה ועל כן לא ניתן להתייחס אליה כיישות אחת. אני לא מסכים ששם מקביל ליישות שאתה יכול לקיים עמה מגעים ועל כן כל התייחסות לשם בלבד היא חסרת משמעות מעשית מהבחינה המדינית בטחונית שבה דנו מלכתחילה.

אילו דוגמאות יש לשמירת מאפיינים מרכזיים מאז הגלות ועד ימינו?
חידוש השפה הוא מלאכותי (ועל זה כבר הסכמת).
הדת שונה בתכלית השינוי (ראה טיעוני בהודעה זו).
ההרכב האתני חסר כל דימיון (ראה תגובתי מה 31-08-2009, 14:32 ).
הייחוד התרבותי לא קיים.

אז מה הטענה שלך בעצם?
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 31-08-2009, 16:14
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "סליחה!"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בגירה
חידוש השפה הוא מלאכותי (ועל זה כבר הסכמת).
חידוש השימוש בשפה, השפה הייתה קיימת כלשון קודש, ברורה ומובנת למלומדים שבין אבותנו.
התקשורת בין הקהילות הפזורות בגולה דרך כלל התבצעה בעברית, ראה איגרות הרמב"מץ
שנכתבו חלקם בערבית עברית (כתב ערבי) והשאר בעברית הווה אומר שגם הכותב וגם המכותב שלטו בשפה.

בדיוק כמו שקתולים שולטים בלטינית. קח קתולי אדוק ממאלי שדובר רק צרפתית, וקתולי אדוק מסין שדובר רק מנדרינית, הם יוכלו לתקשר.
האם זה אומר שיש המשכיות של השפה בין תקופת הרומאים לתושבי סין ומאלי כיום?
כמובן שלא.
חידוש השפה הוא מלאכותי, והוא נעשה ע"מ ליצור את הקישור ההיסטורי. לא ההפך.


ציטוט:
במקור נכתב על ידי בגירה
הדת שונה בתכלית השינוי (ראה טיעוני בהודעה זו).
פרט לחוקי המקדש כמעט ולא שונה דבר, כל קהילות ישראל עורכים תפילות בשינוי קל.

שולחן ערוך זה כלום? והתלמוד?
וד"א - כמו שאמרתי למעלה - חוקי המקדש היוו חלק גדול מאוד מהקודקס הדתי שייחד אותנו.
רובן של המצוות החברתיות היו קיימות עוד לפנינו, וקיימות בדתות אחרות כיום.

הרי מה מרכיב דת?
גורם/גורמים על טבעי/ים (אל או אלים), היררכיה מעמדית (מעמדות כוהנים/רבנים/נביאים), טקסים, חוקים דתיים וחוקים חברתיים.
הוצאת את האלמנט של המקדש מהיהדות - שינית את כולם פרט לחוקים החברתיים.
וכמו שכבר ציינתי, אלו לא כל כך מייחדים...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בגירה
ההרכב האתני חסר כל דימיון (ראה תגובתי מה 31-08-2009, 14:32 ).
על סמך מה קבעת את זה? בדיקת די אן איי מקיפה?

תגדיר "מקיפה".
זה שקיימים מספר סממנים גנטיים שניתן למצוא בצורה מובהקת אצל חלק קטן מהיהודים, ולא ניתן למצוא אותן בצורה מובהקת באוכלוסיות אחרות, אומר שיש בתוכנו קבוצה אתנית מובהקת (דוגמת "גן הכהנים"). פשוט רוב היהודים לא שייכים אליה.
מחקרים אחרים, כמו זה שהבאתי מקודם, מראים שאוכלוסיות יהודיות דומות יותר, מבחינה גנטית, לעם בקרבו הם חיו, מאשר ליהודים שחיו בקרב עמים שונים.
על סמך מחקרים כאלו "קבעתי"עובדה זו.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #62  
ישן 31-08-2009, 16:31
צלמית המשתמש של בגירה
  בגירה בגירה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.12.08
הודעות: 1,729
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=בגירה] חידוש השפה הוא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בגירה
חידוש השפה הוא מלאכותי (ועל זה כבר הסכמת).
חידוש השימוש בשפה, השפה הייתה קיימת כלשון קודש, ברורה ומובנת למלומדים שבין אבותנו.
התקשורת בין הקהילות הפזורות בגולה דרך כלל התבצעה בעברית, ראה איגרות הרמב"מץ
שנכתבו חלקם בערבית עברית (כתב ערבי) והשאר בעברית הווה אומר שגם הכותב וגם המכותב שלטו בשפה.



בדיוק כמו שקתולים שולטים בלטינית. קח קתולי אדוק ממאלי שדובר רק צרפתית, וקתולי אדוק מסין שדובר רק מנדרינית, הם יוכלו לתקשר.
האם זה אומר שיש המשכיות של השפה בין תקופת הרומאים לתושבי סין ומאלי כיום?
כן, לטינית זה לטינית.

כמובן שלא.
חידוש השפה הוא מלאכותי, והוא נעשה ע"מ ליצור את הקישור ההיסטורי. לא ההפך.
לא! הקשר ההיסטורי היה קיים מה שנשאר לחזור לשפת אבותנו בארץ ישראל, ההיפך מהגולה ושפתיה.



ציטוט:
במקור נכתב על ידי בגירה
הדת שונה בתכלית השינוי (ראה טיעוני בהודעה זו).
פרט לחוקי המקדש כמעט ולא שונה דבר, כל קהילות ישראל עורכים תפילות בשינוי קל.



שולחן ערוך זה כלום? והתלמוד?
וד"א - כמו שאמרתי למעלה - חוקי המקדש היוו חלק גדול מאוד מהקודקס הדתי שייחד אותנו.
רובן של המצוות החברתיות היו קיימות עוד לפנינו, וקיימות בדתות אחרות כיום.
מעניין גם מילה? ציצית? תפילין? כשרות? שבת? ראה זה פלא הן נשתמרו דרך הגמרא ושולחן ערוך!

הרי מה מרכיב דת?
גורם/גורמים על טבעי/ים (אל או אלים), היררכיה מעמדית (מעמדות כוהנים/רבנים/נביאים), טקסים, חוקים דתיים וחוקים חברתיים.
הוצאת את האלמנט של המקדש מהיהדות - שינית את כולם פרט לחוקים החברתיים.
וכמו שכבר ציינתי, אלו לא כל כך מייחדים...
אתה יכול להביא כדוגמא חוק הקשור שהיה כל כך בסיסי שבלעדיו אין קשר ליהדות ההיא?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בגירה
ההרכב האתני חסר כל דימיון (ראה תגובתי מה 31-08-2009, 14:32 ).
על סמך מה קבעת את זה? בדיקת די אן איי מקיפה?



תגדיר "מקיפה".
זה שקיימים מספר סממנים גנטיים שניתן למצוא בצורה מובהקת אצל חלק קטן מהיהודים, ולא ניתן למצוא אותן בצורה מובהקת באוכלוסיות אחרות, אומר שיש בתוכנו קבוצה אתנית מובהקת (דוגמת "גן הכהנים"). פשוט רוב היהודים לא שייכים אליה.
מחקרים אחרים, כמו זה שהבאתי מקודם, מראים שאוכלוסיות יהודיות דומות יותר, מבחינה גנטית, לעם בקרבו הם חיו, מאשר ליהודים שחיו בקרב עמים שונים.
על סמך מחקרים כאלו "קבעתי"עובדה זו.
אנא ממך הפנה אותי למחקר כזה?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #63  
ישן 31-08-2009, 17:37
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "[indent]ציטוט: במקור נכתב על..."

בגירה, הלשון העברית הומצאה מחדש בשביל לייצר הקשר כזה.

הרצל עצמו ב"מדינת היהודים" שולל מכל וכל את השימוש בעברית כשפת דיבור, מבלי להעלות אפילו טיעון אחד לזכותה.



ובקשר למצוות שציינת, ניתן להדגים את הנושא בצורה נהדרת על התפילין.

אני מניח שככולנו אתה רואה בהנחת תפילין יומית דבר שמהווה סממן של היהדות.איך היית מתייחס לאדם שלא מניח תפילין בכלל/מניח תפילין פסולים בכוונה/הולך איתן כל היום/שם אותן רק כשהוא יוצא לקרב?


בתפילין שנמצאו בקומראן היו גם פרשייה חמישית, זו של עשרת הדברות. המשנה פוסלת את המנהג הזה בצורה מפורשת וברורה, ומתייחסת אליו כחמור יותר מאי הנחת תפילין.

בתקופת התנאים נדירים היו אלו שבכלל הניחו תפילין, ואילו על יוחנן בן זכאי נאמר שהיה הולך עם התפילין כל היום, וחייליו של בר כוכבא יצאו איתם למלחמה.



כל המנהגים הללו מסביב לתפילין בזמנו היו מקובלים, היום יראו מאוד לא מקובלים בלשון המעטה.



דוגמא פחות טובה תהיה מצוות הציצית, שהיום כל החולצות בארוני אין להן 4 כנפות (וסביר להניח שגם בארונך), ולכן אדם מאותה תקופה לא יבין את "ההמצאה המודרנית" של טלית קטן.



רוצה דוגמא לחוק בסיסי ביהדות העתיקה שלא קיים כיום בכלל?

בוא נתחיל מהקרבת קורבנות שהייתה נדבך מרכזי ביהדות,מעמד וסמכויות הכהן הגדול, הכהנים והלויים, שלושת הרגלים...ואלו רק השלושה הראשונים שעלו לי לראש.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #64  
ישן 31-08-2009, 17:56
צלמית המשתמש של בגירה
  בגירה בגירה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.12.08
הודעות: 1,729
בדיוק, הבנת את העיקרון
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "בגירה, הלשון העברית הומצאה..."

והבהרת את זה יפה עם התפילין, היו כאלה שחשבו כך או אחרת ואז באה הגמרא ופסקה בדרך אחת.
המצווה כתובה כלשונה במישנה "וכתבתם לאות...." הגמרא פוסק איך הלכה למעשה תוך התדינות והסמכות על המקורות, לא בהכרח על הפסוק הנ"ל.

זוהי לא דת חדשה, אלא הבהרות לכלל איך לנהוג למען לא יחטא במצווה הכתובה כלשונה.

מסכת ביצה, ביצה שהוטלה בשבת טובה למאכל? אין מצווה כזו במישנה אבל יש את המן והמנה הכפולה בשישי זו מצווה, מכאן מקישים על אותה ביצה.

מצוות המקדש לא השפיעו יום יומית על הכלל אלה ברגלים, היום יום נשאר כמעט כפי שהיה
הנחת תפילין,תפילות שחרית מנחה וערבית, דיני כשרות, מילה ונשואין, קבורה, שמיטה וכו'.

איפה מחזיקי הדת כשצריך אותם?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #65  
ישן 31-08-2009, 18:38
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "בדיוק, הבנת את העיקרון"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בגירה

מצוות המקדש לא השפיעו יום יומית על הכלל אלה ברגלים, היום יום נשאר כמעט כפי שהיה
הנחת תפילין,תפילות שחרית מנחה וערבית, דיני כשרות, מילה ונשואין, קבורה, שמיטה וכו'.



דווקא אתה זה שנגע סוף סוף בנקודה.
תפילין - בתקופות שונות לא נהגו להניח תפילין, או שהניחו תפילין שהיום יוגדרו כפסולות, או לאירועים שהיום לא מקובלים (בעת קרב).
תפילות שחרית מנחה וערבית - לא היו קיימות לפני תקופת המשנה - הן נקבעו לפי מועדי הקרבת הקורבנות בבית המקדש.
דיני כשרות - אתה יודע כמה מחלוקות יש לגבי הגדרת "טריפה"? בתנ"ך מצויין רק סוג אחד - בהמה שנטרפה ע"י טורף ועדיין לא מתה (אך לא תשרוד). ע"פ הפרשנות כיום 8 סוגים נוספים, עם 70 תת סוגים בתוכם, הם גם טריפה. ואם כבר נכנסנו לעניין זה - מתי פעם שעברה שמעת על אדם שהוגדר כ"טריפה"? פעם ביהדות היה גם את זה.
מילה - המעשה עצמו זהה (פרט לוויכוח על הפריעה), אבל גם כיום ההבדל בין העדות השונות מהותי (שלום זכר בשבת? ברית יצחק ביום השישי? או "סתם" חגיגה בבית היולדת יום לפני המילה?). ד"א - המעשה עצמו זהה גם באיסלם ודתות פגאניות. הוא לא מייחד את היהודים. רק הטקס והתפילות מייחדים אותנו בתחום זה.
נישואין - פעם האירוסין היו שלב מהותי בפני עצמו, כיום הוא נעלם לחלוטין פרט לאיזכור קצר, ורק כדאי להזכיר את הדרך השלישית "לקדש" אישה (ביאה) , את מספר הנשים שגבר יכול לשאת ואת הדעות הדעות בתקופות השונות לגבי מנהגים אלו.

להמשיך?
כי כמו שאתה רואה, לאורך כל הדרך יש יותר הבדלים מאשר דמיון.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #67  
ישן 01-09-2009, 00:36
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.03.07
הודעות: 11,647
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=בגירה] מצוות המקדש לא..."

אתה טועה, תפילות היו קיימות כמעט בוודאות עוד מתקופת סוף בית שני, לא בנוסח אחיד כנראה, אבל היו קיימות.

לראיה, סיפור דניאל בגוב האריות מגיע בגלל זה שהוא נתפס 'מתפלל...כמו שהיה נוהג מילדותו' (תרגום מאוד חופשי ולא צמוד לטקסט, אבל זה הרעיון).דניאל היה מגולי ירושלים בחורבן בית ראשון.
בנוסף בתהילים יש התייחסות לעיתוי של שלוש תפילות ביום, בגמרא התייחסות מפורשת לקביעת מועדי התפילות על ידי האבות (אברהם תיקן שחרית, יצחק מנחה ויעקב ערבית, אם זכרוני אינו מטעני).
הטיעונים המחזקים בגמרא מן הסתם לא מתקבלים היום בשיח המקובל ("שנאמר....") או האקדמי.
נוסח התפילות התקבע והתפשט מתקופת הגאונים (הסידורים הראשונים הם תשובות של גאונים לשואלים במכתבים בנושא נוסח התפילה הנכון)..
_____________________________________
Nehemia Greshuni Photography NGPhoto.biz

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #68  
ישן 01-09-2009, 13:54
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "אתה טועה, תפילות היו קיימות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
אתה טועה, תפילות היו קיימות כמעט בוודאות עוד מתקופת סוף בית שני, לא בנוסח אחיד כנראה, אבל היו קיימות.

לראיה, סיפור דניאל בגוב האריות מגיע בגלל זה שהוא נתפס 'מתפלל...כמו שהיה נוהג מילדותו' (תרגום מאוד חופשי ולא צמוד לטקסט, אבל זה הרעיון).דניאל היה מגולי ירושלים בחורבן בית ראשון.
בנוסף בתהילים יש התייחסות לעיתוי של שלוש תפילות ביום, בגמרא התייחסות מפורשת לקביעת מועדי התפילות על ידי האבות (אברהם תיקן שחרית, יצחק מנחה ויעקב ערבית, אם זכרוני אינו מטעני).
הטיעונים המחזקים בגמרא מן הסתם לא מתקבלים היום בשיח המקובל ("שנאמר....") או האקדמי.
נוסח התפילות התקבע והתפשט מתקופת הגאונים (הסידורים הראשונים הם תשובות של גאונים לשואלים במכתבים בנושא נוסח התפילה הנכון)..

  1. תפילת יחיד תמיד הייתה, נגד זה לא טענתי. התפילות כפי שאנחנו מכירים אותם, התגבשו לאחר חורבן ביהמ"ק השני.
  2. אין לי בעיה לקבל את הגמרא כמקור לטיעונים, יש לי בעיה מהותית עם טיעונים כגון "'אברהם תקן תפלת שחרית שנאמר (בראשית יט כז) וישכם אברהם בבקר אל המקום אשר עמד שם [את פני ה’], ואין עמידה אלא תפלה, שנאמר (תהלים קו ל) ויעמד פינחס ויפלל"
    • זה שנכתב שפנחס עמד והתפלל, לא בהכרח אומר שעמידה משמעה תפילה. ע"ע כל אותם הפעמים שמוזכר בחומש שאדם עומד, שלא במובן תפילה.
    • גם אם עמידה משמעה תפילה, הרי נאמר כבר במקרים רבים, בצורה מפורשת שאנשים התפללו בחומש. מה מהות תפילתם? תפילת יחיד או תפילה מתוקנת? האם זה היה הנוהג, או יוצא הדופן (לאור העובדה שחשו צורך לציין תפילה זו, אבל לא ציינו תפילות קבועות כלשהן), מה תוכנה של אותה תפילה, והאם יש קשר בינה לתפילה הנהוגה מהמאה השניה ועד ימינו?
    • למרות כל קשיים אלו שהכתוב לא נותן עליהם את הדעת - אני מקבל את הגמרא כפסיקה. לא לעשות זאת ירחיק אותי מקהל ישראל יותר ממה שאני מוכן ללכת.
  3. לאור כל זאת - למרות שתוקנו התפילות ע"י האבות, ע"פ כל המקורות נעשו מנהג רווח מחייב רק לאחר חורבן ביהמ"ק השני, ומועדם הוא מועד הקרבת הקורבנות, מה שמהווה שוני מהותי בין הנהוג בתקופת ביהמ"ק השני. כך שכל דיון הצד הזה לא פוגע בטיעון שלי - אין זהות, יש שינוי והתפתחות.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #69  
ישן 01-09-2009, 14:07
צלמית המשתמש של בגירה
  בגירה בגירה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.12.08
הודעות: 1,729
עכשיו עברת לתחושת בטן
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=NehemiaG]אתה טועה,..."

  1. תפילת יחיד תמיד הייתה, נגד זה לא טענתי. התפילות כפי שאנחנו מכירים אותם, התגבשו לאחר חורבן ביהמ"ק השני. יש הוכחה בכתובים ואתה מסכים עם טיעון זה. נכון?
  2. אין לי בעיה לקבל את הגמרא כמקור לטיעונים למה לא כהוכחה?, יש לי בעיה מהותית עם טיעונים כגון "'אברהם תקן תפלת שחרית שנאמר (בראשית יט כז) וישכם אברהם בבקר אל המקום אשר עמד שם [את פני ה’], ואין עמידה אלא תפלה, שנאמר (תהלים קו ל) ויעמד פינחס ויפלל"
    • זה שנכתב שפנחס עמד והתפלל, לא בהכרח אומר שעמידה משמעה תפילה. ע"ע כל אותם הפעמים שמוזכר בחומש שאדם עומד, שלא במובן תפילה. זו תחושת בטן ללא אסמכתא מהמקורות או כל מקור אחר.
    • גם אם עמידה משמעה תפילה, הרי נאמר כבר במקרים רבים, בצורה מפורשת שאנשים התפללו בחומש. מה מהות תפילתם? תפילת יחיד או תפילה מתוקנת? האם זה היה הנוהג, או יוצא הדופן (לאור העובדה שחשו צורך לציין תפילה זו, אבל לא ציינו תפילות קבועות כלשהן), מה תוכנה של אותה תפילה, והאם יש קשר בינה לתפילה הנהוגה מהמאה השניה ועד ימינו? למה שלא תקבל את זה כעובדה מוגמרת, אם יש לך אסמכתא אחרת?
    • למרות כל קשיים אלו שהכתוב לא נותן עליהם את הדעת - אני מקבל את הגמרא כפסיקה. לא לעשות זאת ירחיק אותי מקהל ישראל יותר ממה שאני מוכן ללכת.
  3. לאור כל זאת - למרות שתוקנו התפילות ע"י האבות, ע"פ כל המקורות נעשו מנהג רווח מחייב רק לאחר חורבן ביהמ"ק השני, ומועדם הוא מועד הקרבת הקורבנות, מה שמהווה שוני מהותי בין הנהוג בתקופת ביהמ"ק השני. כך שכל דיון הצד הזה לא פוגע בטיעון שלי - אין זהות, יש שינוי והתפתחות. טיעון המבוסס על תחושות בטן הוא לא טיעון אלה התנצחות לשמה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #70  
ישן 01-09-2009, 14:43
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "עכשיו עברת לתחושת בטן"

אני לא אקבל כעובדה טענה שהסבירות שלה נמוכה מהסבירות של טענות אחרות, המסבירות את אותה תופעה.

קוראים לזה התער של אוקהם.

הטענה המופיעה באותו דף גמרא לא מחזיקה מיים כטענה לוגית.
היא מחזיקה רק כטענה אמונית.
רוצה להאמין? זכותך המלאה.

אם היה לך טיעון תקף כבר היית מציג אותו.
4-5 ההודעות האחרונות שלך לא מציגות שום טיעון, אלא רק מנסות לסובב את טענותי ולהגכיח אותן מבלי להפרות את הדיון.
תגיב כאוות נפשך, אני לא מגיב יותר לדבריך בנושא זה, עד שתביא טיעון לוגי תקף כלשהו.
טיעונים אמוניים יעילים רק כשכולם אומרים "נעשה ונשמע".
זה אחד הדברים האחרונים שמישהו ישמע מפי.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #72  
ישן 02-09-2009, 00:03
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 71 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "אני מבין שלהיפגע זה חלק מהטעונים שלך"

עובדה שאחד מסממני הדת היהודית הבולטים כיום הוא קיום שלוש תפילות מתוקנות, רצוי במסגרת מניין.
ע"פ כל העדויות שאני מכיר, אין שום אזכור לשלוש תפילות ביום, שכל אדם היה מחוייב בהן, לפני תקופת המשנה.
היו תפילות קודם לכן, ואפילו תפילות מתוקנות (כמו שמע ישראל), בבית המקדש עצמו בשעת הקרבת הקורבנות. תפילות היחיד והתפילות שידוע לנו עליהם, שונות בצורה מהותית מהתפילות הנהוגות כיום.
אין לנו שום תיעוד על נוסח תפילת האבות, מועדיהם ותיקונם. אם היה - חכמי המשנה לא היו דנים כ"כ הרבה באיזה נוסח לבחור.

אתה רוצה לטעון שתפילת אברהם דומה במתכונתה לתפילה כיום? תביא אילו שהם עדויות תומכות, ואני אהיה מוכן לשקול זאת.
אתה רוצה לטעון ש"תפילה היא תפילה" ולא משנה נוסחה ותיקונה? לגיטימי. אבל אז שוב אתה לא יכול להבדיל בין יהודי לנוצרי או למוסלמי - כולם מתפללים תפילה מתוקנת כזו או אחרת.

אני כבר לא בטוח אם אתה לא מבין פה משהו בסיסי, או שאתה פשוט מיתמם.
ע"מ להראות קיום של קבוצה, אתה צריך להוכיח אחדות בתוכה (אחרת היא קובץ פרטים לא מקושרים) ויחודיות כלפי סביבתה (אחרת לא מדובר בקבוצה, אלא בחלק קטן מקבוצה גדולה יותר).
ברגע שאתה מצמצם את ההגדרה מספיק ע"מ לייחד אותנו מהדתות האחרות - אתה מייחד אותנו גם מהיהדות העתיקה.
ברגע שאתה מרחיב את ההגדרה ע"מ ליצור אחדות בין היהדות המודרנית ליהדות העתיקה - אתה יוצר גם אחדות בנינו לבין הדתות האחרות.
אני עדיין לא מצאתי הגדרה ליהדות המודרנית, שתיצור אחדות בינה לבין היהדות העתיקה, ועדיין ייחוד מהדתות האחרות.

כשתמצא הגדרה כזו תחזור אלי - כי מה שאתה עושה עכיו זה לזגזג בין 2 גבולות הגזרה, ולחצות כל פעם גבול גזרה אחר.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #73  
ישן 02-09-2009, 06:48
צלמית המשתמש של בגירה
  בגירה בגירה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.12.08
הודעות: 1,729
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "עובדה שאחד מסממני הדת היהודית..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
עובדה שאחד מסממני הדת היהודית הבולטים כיום הוא קיום שלוש תפילות מתוקנות, רצוי במסגרת מניין.
ע"פ כל העדויות שאני מכיר, אין שום אזכור לשלוש תפילות ביום, שכל אדם היה מחוייב בהן, לפני תקופת המשנה.
היו תפילות קודם לכן, ואפילו תפילות מתוקנות (כמו שמע ישראל), בבית המקדש עצמו בשעת הקרבת הקורבנות. תפילות היחיד והתפילות שידוע לנו עליהם, שונות בצורה מהותית מהתפילות הנהוגות כיום.
אין לנו שום תיעוד על נוסח תפילת האבות, מועדיהם ותיקונם. אם היה - חכמי המשנה לא היו דנים כ"כ הרבה באיזה נוסח לבחור.
אתה ממשיך עם תחושות הבטן? אנסה להאיר את עינך, בכל בית כנסת של ימנו, הכלל לא מתבייש לתקן את החזן או את העולה לתורה. התיקונים יורדים גם לפרטים הקטנים של הגייה נכונה של כל מילה ומילה. זו הוכחה שהמסורת של תושב"ה ממשיכה להתקיים בעם ישראל.
ע"י שינון נכון ומדויק מעבירים את הידע מפה לאוזן, עובדה! עדות!

אתה רוצה לטעון שתפילת אברהם דומה במתכונתה לתפילה כיום? תביא אילו שהם עדויות תומכות, ואני אהיה מוכן לשקול זאת.
ראה למעלה.

אתה רוצה לטעון ש"תפילה היא תפילה" ולא משנה נוסחה ותיקונה? לגיטימי. אבל אז שוב אתה לא יכול להבדיל בין יהודי לנוצרי או למוסלמי - כולם מתפללים תפילה מתוקנת כזו או אחרת.
איזה מין הצהרה זו? תפילה היא תפילה, למה שתבדיל בין הדתות? המצוות הן שמפרידות.
זה כמו להשוות ספרים, מה ההבדל? אין! לשניהם כריכה ומודפסים שחור על לבן.

אני כבר לא בטוח אם אתה לא מבין פה משהו בסיסי, או שאתה פשוט מיתמם.
ע"מ להראות קיום של קבוצה, אתה צריך להוכיח אחדות בתוכה (אחרת היא קובץ פרטים לא מקושרים) ויחודיות כלפי סביבתה (אחרת לא מדובר בקבוצה, אלא בחלק קטן מקבוצה גדולה יותר).
ברגע שאתה מצמצם את ההגדרה מספיק ע"מ לייחד אותנו מהדתות האחרות - אתה מייחד אותנו גם מהיהדות העתיקה.
הגדר יהדות עתיקה, מה זה צדוקים, איסיאים, פרושים? הגדר יהדות מודרנית, רפורמים, אורתודוקסים, קונסרבטיבים.
המשותף לכולם הינה היהדות הבסיסית שעליה מוספים הפרשנויות\הלכות של פוסקים.

ברגע שאתה מרחיב את ההגדרה ע"מ ליצור אחדות בין היהדות המודרנית ליהדות העתיקה - אתה יוצר גם אחדות בנינו לבין הדתות האחרות.
בוא ותסביר לי איך? כי אני לא מבין.

אני עדיין לא מצאתי הגדרה ליהדות המודרנית, שתיצור אחדות בינה לבין היהדות העתיקה, ועדיין ייחוד מהדתות האחרות.
למה לחפש? אין. למה? כי זו אותה הדת! עם פרושים\הלכות נוספות .
לא דת חדשה הנולדת על ברכיים, לא יהדות מודרנית. ולא מה שתצהיר בהמשך בהתאם להצהרות ההזויות שהצהרת קודם.

כשתמצא הגדרה כזו תחזור אלי - כי מה שאתה עושה עכיו זה לזגזג בין 2 גבולות הגזרה, ולחצות כל פעם גבול גזרה אחר.
טוב..

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #75  
ישן 02-09-2009, 14:29
צלמית המשתמש של בגירה
  בגירה בגירה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.12.08
הודעות: 1,729
אויש!
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[font=Verdana]אתה סותר את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
אתה סותר את עצמך.
עצם העובדה שהיום יש לנו נוסח מתוקן כ"כ הדוק עד שמדקדקים בכל מילה בתפילות (וזה לא נכון ד"א - עובדה שיש סידורי תפילה שונים ע"פ עדות שונות), בעוד שידוע לנו שלפני תקופת המשנה תפילות אלו לא היו מתוקנות - זו הדגמה בוטה להבדלים מהותיים.
זו אחת ההצהרות הכי תמוהות שכתבת.



אבל בוא נלך בדרך שלך - מהם המאפיינים המבדילים בנינו לבין הדתות האחרות?
מה מייחד אותנו מהן?
אתה באמת מעוניין בתשובה? או שעונה בשאלה על שאלה ששאלתי אותך קודם?


בוא נפסיק הרי ברורה לך טעותך, ובתגובות לאחרים הינך מישר קו בדיוק למקום שאני מכוון.

נערך לאחרונה ע"י בגירה בתאריך 02-09-2009 בשעה 14:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #80  
ישן 31-08-2009, 16:10
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,055
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=צופה..."

אנחנו מסתובבים אחד סביב השני ולא ממש מבינים זה את זהשנינו מסכימים שיש שינויים בכל דבר עם השנים
אני בהחלט מסכים איתך ששינויים באמונה הדתית הם סיבה להישרדותה והתאמתה לזמנים שונים, אבל יש מוטיבים באמונה שהם בסיסיים ולא השתנו אלא נשתמרו אם השנים ומהווים בסיס רחב לאמונה היהודית של כל יהודי.


ציטוט:
השפה העברית הייתה אות מתה בקרב מרבית היהודים ובקרב מרבית תושבי א"י

העברית היתה אות מתה בקרב רוב היהודים החילוניים-לא בקרב הדתיים שהשתמשו בה יום יום, איך ניתן לומר על שפה שהיא מתה אם נעשה בה שימוש יום יומי ע"י חלק לא קטן מהעם?
גם כשהחיו את השפה העברית היה צריך להתבסס על שפה קיימת ומוכרת שחלק ניכר כבר מכיר אותה ושמוכרת גם ליהודים חילוניים גם אם הם לא שלטו בה..

ציטוט:
בדיוק כמו שהעובדה שהונדורס כיום היא מדינה קתולית, לא אומרת שיש המשכיות של הלטינית כשפה לאורף הדורות, אלא שלכל היותר הלטינית היא שריד מיושן של היסטוריה דתית

ההבדל הוא שהלטינית הונחלה לתרבות אחרת ע"י הספרדים שמאז חדלו להשתמש בה ואילו העברית נשמרה לאורך השנים וחלק גדול מאוד מהעם לא חדל להשתמש בה ביום יום.

ציטוט:
תשווה את היהדות של ימינו ליהדות שמתקיימת ללא גמרא, ללא משנה וללא שולחן ערוך.
לא קל? יש לי דרך קלה לעשות את ההשוואה, בתנאים המקלים על הטענה שלך.
השווה נא את הקראים שהתפצלו מהיהדות הרבנית בתקופה הרבה יותר מאוחרת.
היהדות הקראית כל כך שונה מהיהדות הרבנית כיום, עד שהם לא נחשבים ליהודים בכלל.
וזה נתק שהתרחש מאות לאחר נקודת הבוחן שלך.

אין עוררין על העובדה שהדת העברית/יהדות השתנו עם השנים עד לאגד הספרים שאנו מכירים כתנ"ך (הלא הסכמנו על כך).
הדיקדוק הוא על מנהגים ומצוות, אבל הסיפורים הבסיסיים, סיפורי התנ"ך אשר מהווים את הזיקה והקשר לחבל הארץ שבו הם התרחשו, מצוות הבסיס של היהדות (10 הדברות וכד') נשארו זהים ולא השתנו.
זה חוט השני שמקשר את העם אחד לשני ולארץ.
אם תתחיל לחפש בכל דת שוני במצוות ומנהגים תגלה שאתה לא מפסיק למצוא הבדלים, הקשר הרוחבי נעוץ באמונות המהוות בסיס לדת שמשותף לכולם.

ציטוט:
המשפטים הספציפיים האלו נחפרו כי אנשים היו צריכים תקווה שמתישהוף איפשהו, יהיה להם טוב.אז הם ניזכרו בסיפורים העתיקים, שהעלו אבק בבית סבא.

גם אם זה נכון זה עדיין לא מסביר מדוע ספציפית נזכרו בסיפורים אלו ומדוע סיפורים אלו המשיכו לרוץ בבית סבא-כלומר מדובר על מוטיב תרבותי/דתי שהמשיך להתקיים לאורך השנים מה שמסביר כיצד אותה אמרה/אמונה צמחה/נשתמרה בקהילות רבות בכל העולם.
אתה מסביר מה הסיבה לשימוש בסיפורים אבל לא מדוע דווקא סיפורים אלו ומוטיבים אלו נבחרו ובכך אתה מתעלם ממוטיב מרכזי.
ההסבר שלך פשוט מדי ומתעלם מהיבטים תרבותיים/דתיים רבים ולא מסביר את מכלול האמונות הקשורות בא"י ביהדות, היה רע, זה נכון אז למה לא צמח מוטיב אחר? למה דווקא א"י-משום שהיא ערך מרכזי ביהדות.

ציטוט:
אני כן טוען שלאור העובדה ש"חוטי השני" הללו משותפים גם לעמים ולדתות אחרים, אין בכך שום ייחודיות, ולכן אין שימור של הדת, אלא שרשרת שינויים שהביאו ליצירת "שושלת" של דתות שכל אחת נולדה על ירכי קודמתה.

כן יש חוטי שני משותפים, אבל ביהדות יש מספר מוטיבית מרכזיים משותפים לכל הקהילות היהודיות בעולם לאורך השנים והזיקה לא"י היא אחת המרכזיות שבהם בעוד שבמצרים ספק גדול מאוד אם תמצא קבוצה אתנית (אולי נוצרים קופטים אבל גם הם לא קשורים לפרעונים) שבמכלול האמונות הדתיות שלה יש קשר למצרים- ערב הסעודית היא ארץ הקודש של האסלם ואלי עולים לרגל ובה מסופרים רוב סיפורי האסלם.
איזה קשר דתי/ערכי יש למצרי מוסלמי למצרים? כמובן שיש קשר לאומי כיום וקשר לאדמה כתושב מקומי אבל זו לה ההמשכיות שאנחנו מנסים להשוות אליה בדיון הזה.

הטענה שלי היא שלא ניתן לדעתי לסתור את הטענה שבדת היהודית כפי שנתקבעה בשנים שלאחר הגלות לא"י ולשיבה אליה יש מוטיב מרכזי שמבוסס על קשר דתי לארץ עקב אירועי התנ"ך המתועדים בה ומהווים מכנה משותף רחב בדת גם בתקופה שלפני התורה כפי שאנו מכירים אותה כיום.
היא מהווה את הבסיס למנהגים הרבים כ"כ בנושא הזיקה והשיבה לא"י שצמחו ונשתמרו בכל הקהילות היהודיות לאורך השנים.
זה משהו שלא קיים בתרבות המצרית (להבדיל מהאיסלמית) לאורך השנים, שלא לדבר על תחלופת דתות באזור ועל כן מצרים אינה יישות אחת ששימרה מוטיבים שונים בתרבותה ואילו העם היהודי כן הצליח לשמר מוטיבים רבים ללא שינוי לאורך השנים.

הפעם נסכים שלא להסכים על חלק מהנושאים.

יש לי מה לכתוב בנושא הזה אבל זה לא הפורום המתאים לדיונים כאלו וכל פוסט הוא באורך של אנציקלופדיה, עוד מעט יבואו המנהלים ויסגרו לנו את ה"מסיבה" הזו.
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)


נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 31-08-2009 בשעה 16:12.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #81  
ישן 31-08-2009, 17:58
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "אנחנו מסתובבים אחד סביב השני..."

יש יותר מרק "משהו" במסקנה שלך, אז אני אקצר (בניגוד לאופי שלי).
  1. העברית הייתה בשימוש פחות בהרבה בהיקף ודומה בתדירות לזו של הלטינית כיום. הלטינית לכל שימוש מעשי היא שפה מתה, שאף אחד לא משתמש בה מחוץ לתחומי המחקר וקיום מצוות הדת של חלק קטן מהנוצרים. הנוצרים באיטליה עדיין משתמשים בה לצרכים אלו - ועדיין לטינית היא לא שפתם. הם דוברי איטלקית.
  2. אותם אתוסים מאחדים שקיימים ביהדות העתיקה וקיימים גם היום (סיפורי התנ"ך) נמצאים גם באיסלם ובנצרות. גם את היחס לא"י אתה מוצא שם (פחות באיסלם). משמע אם אתה דבק בטענה שאלו המאפיינים ששומרים את היהדות מאוחדת לאורך הדורות, גם הנצרות ובמידה מופחתת האיסלם הם חלק מאותה "יהדות".
  3. המאפיינים של הדת ששרדו את השינויים הללו, היו אלו שלא הפריעו לה להמשיך להתקיים. זו הסיבה שהם שרדו. זו גם הסיבה שהם שרדו גם בדתות אחרות באותה מידה, למרות השינויים הגדולים שעברו גם עליהן.
  4. בהקשר לקשר הדתי של המצרי למצריים - קשר דתי הוא רק מאפיין אחד בקשר ההיסטורי/לאומי, שהפך כאן משום מה למרכזי. את ההיסטוריה של המצרים כלאום לדעתי אי אפשר לקחת לפני תקופת מוחמד עלי. מה שמפריע לי זה הניסיון המלאכותי למתוח את זו שלנו לימי בר כוכבא, דוד נמלך ואברהם אבינו.
  5. בקשר לשפה, בהנחה שאתה כן מגדיר את הלטינית כשפה קיימת, ולא כשריד נכחד, נוכל להסכים שלא להסכים. בקשר למוטיבים שמייחדים אותנו, זה עניין של לוגיקה פשוטה. אם המאפיינים היחידים שמצאנו קיימים גם בדתות אחרות, יש פה בעיה עקרונית.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #82  
ישן 31-08-2009, 14:57
  Elad E Elad E אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 2,074
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "כבודו יסלח לי, אבל אני לא..."

בהתאם לאופנות הפוסט מודרניסטיות והפוסט ציוניות מחקת בשניה כל קשר בין היהודים כיום לעם ישראל המקראי.
מלבד יהודים פוסט ציונים היחידים שמבקשים להפריד את עם ישראל המודרני מהיהדות הם עמי ערב שטוענים שהפלסטינאים, עם דמיוני שהומצא לפני פחות מ-50 שנה, הם צאצאיהם של הפלשתים...

גם אם אורחות הדת השתנו וגם אם יהודים רבים התבוללו וגרים רבים התגיירו לא ניתן להתכחש למנהגים שכן נשמרו ולשפה שנשמרה, אמנם כשפת קודש ולא כשפת חול אבל כן נשמרה (עובדה שהזרם האורתודוכסי מסרב להשתמש בעברית ביומיום).

המצרים המודרנים לא קשורים גנטית, תרבותית או דתית למצרים של תקופת הפרעונים.
היהודים המודרניים כן שומרים על מנהגים שמקורם במנהגים מתקופת המקרא או בגלות.
אפילו חילונים גמורים (כמוני) מציינים את יציאת מצרים ואת ראש השנה ויודעים האם הם נמנים על שבטי ישראל, על הלוויים או על הכהנים, אני לא מכיר מקבילה לכך בדתות אחרות.

במידה ואתה חושב שבדתות אחרות לא חלו תמורות ולא קיימים הרבה יותר זרמים רעיוניים מאשר ביהדות טעות בידך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #83  
ישן 31-08-2009, 15:55
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "בהתאם לאופנות הפוסט..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
בהתאם לאופנות הפוסט מודרניסטיות והפוסט ציוניות מחקת בשניה כל קשר בין היהודים כיום לעם ישראל המקראי.

אותי אתה מאשים בפוסט ציונות?
זה שמצטט פה את הרצל ע"מ להזכיר לכם מה באו אבותינו להקים פה?
אם אני פוסט ציוני, 90% מהמדינה זכאים לכינוי זה.
אני ציוני שמכיר מספיק היסטוריה בשביל להבחין מה היה, ומה נאמר שהיה ע"מ ליצור תעמולה.
נוח לך עם תעמולה שסותרת את העובדות?
זכותך.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
מלבד יהודים פוסט ציונים היחידים שמבקשים להפריד את עם ישראל המודרני מהיהדות הם עמי ערב שטוענים שהפלסטינאים, עם דמיוני שהומצא לפני פחות מ-50 שנה, הם צאצאיהם של הפלשתים...

זה שאין שום קשר היסטורי בין הפלסטינאים לפלישתים, ולכך שיש עדויות מוצקות שבתקופה העותמנית ישבו פה מאות אלפים בודדים של ילידים ערבים, ושהם היו חסרי כל שאיפות לאומיות עד שנות החמישים של המאה הקודמת, אין לו דבר וחצי דבר להיסטוריוגרפיה ולמיתולוגיה שאנחנו עשינו עם הקשר שלנו לבר כוכבא, החשמונאים ודוד המלך.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
גם אם אורחות הדת השתנו וגם אם יהודים רבים התבוללו וגרים רבים התגיירו לא ניתן להתכחש למנהגים שכן נשמרו ולשפה שנשמרה, אמנם כשפת קודש ולא כשפת חול אבל כן נשמרה (עובדה שהזרם האורתודוכסי מסרב להשתמש בעברית ביומיום).

....
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
היהודים המודרניים כן שומרים על מנהגים שמקורם במנהגים מתקופת המקרא או בגלות.
אפילו חילונים גמורים (כמוני) מציינים את יציאת מצרים ואת ראש השנה ויודעים האם הם נמנים על שבטי ישראל, על הלוויים או על הכהנים, אני לא מכיר מקבילה לכך בדתות אחרות.

לא טענתי שאין מנהגים שכן נשמרו. אבל השוני בין היהדות של ימינו לאותה יהדות עתיקה גדול עשרות מונים על הדומה.
ובאשר לשפה - לא הייתה המשכיות, בדיוק כמו בדוגמא של הלטינית שכבר נתתי.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
המצרים המודרנים לא קשורים גנטית, תרבותית או דתית למצרים של תקופת הפרעונים.

אף פעם לא טענתי אחרת. אם שמת לב, השוותי את המצרים לתקופה של מוחמד עלי, לא למצרים הנוצרית, הרומאית או ההלניסטית.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
במידה ואתה חושב שבדתות אחרות לא חלו תמורות ולא קיימים הרבה יותר זרמים רעיוניים מאשר ביהדות טעות בידך.

בדת הזרתוסטראית קיים במידה פחותה בהרבה למיטב ידיעתי, וכן אצל המנדעים וחלק מהכנסיות המזרחיות בנצרות, ששמרו על מנהגים וחוקים קדומים, בעוד יתר הנצרות המשיכה להתפתח (הכנסיה האשורית כדוגמא).

יש כאלו שמתקדמים עם המציאות, ויש כאלו שעומדים במקום.
היהדות ידעה הרבה שינויים, וידעה להתקדם עם הזמן, ואני מכיר בזה ומכבד את זה, כך שמדובר בדת שונה מאוד ממקורה.
מה שחורה לי זה הניסיון לכפות על היהדות גישה מונוליטית, של קפיאה על השמרים, במקום להמשיך ולפתח אותה. ה"כיבוס" הזה של ההיסטוריה כאילו כל התמורות הללו הן עניין של מה בכך, תוך התעלמות מהתרומה המכרעת שלהן לשרידות הדת שלנו - זה מה שמקומם אותי ביהדות הרבנית כיום.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #84  
ישן 31-08-2009, 17:06
  Elad E Elad E אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 2,074
בתגובה להודעה מספר 83 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=Elad E] בהתאם לאופנות..."

אני מסכים לחלוטין עם האבחנה שלך ועם דעתך לגבי כפיית קפאון מחשבתי בדת (אם כי יש זרם כזה בכל דעת) ואני חושב שאחת הסיבות שהדת היהודית הצליחה לשרוד דרך ארוכה כל כך היא דווקא בזכות הגמישות המחשבתית ובחינתה של האמת (הדתית) לפי רוח התקופה.
ד"א, למען ההגינות אציין שאני חילוני גמור.

בכל מקרה, לא טענתי ולא חשבתי שאתה פוסט ציוני אבל תגובתך, זו שהחלה את מסכת הויכוחים פה, מתאימה מאוד לקו סיפורי הפנטזיה שהפוסט ציונות המציאה ומפיצה דוגמת הנסיונות לשכנע שבעזה מתחוללת שואה או הנסיון לצייר את הפלסטינאים כילידים הנגזלים שהקונקוויסיטדורס הציונים נישלו מאדמותיהם בעזרת מקלות רעם ומרכבות ברזל שהביאו איתם מאירופה.

דווקא בגלל שאתה לא שייך לזרם הזה התפלאתי על מנת הפוסט מודרנה שנשפכה פה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #86  
ישן 31-08-2009, 22:39
  Elad E Elad E אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 2,074
בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "גם שעון מקולקל מורה על השעה..."

לא מסכים. אין לי שום ספק בצדקת הדרך ובזכותו של העם היהודי על הארץ הזאת וברגע שמישהו כמו הפוסט ציונים משכתב את ההיסטוריה שאני מכיר (מודה שאני סובייקטיבי, מי שלא הוא שקרן) ועוד בצורה כל כך צינית ובהקשר פוליטי ברור אני לא יכול להאמין לאף מילה שיוצאת מפיו מבלי לחשוד במניעים ובסבטקסט שמסתתר באמירה.

תראה את המוסלמים, הם דוחים על הסף כל מה שנתפס כאמת של העולם המערבי ומצטיינים בשכתוב ההיסטוריה (שואה - לא היה מבחינתם, מגדלי התאומים - מזימה של המוסד ומשפחת בוש, המבצע בעזה - כמו השואה שכאמור בכלל לא התרחשה לפיהם).
נכון, יש שיקולים של הגיון והוכחה מעל לספק הסביר, בנתיים שום דבר מהקשקושים שלהם לא סיפקו הוכחה כזאת, אבל בוא נאמר שגם אם אתקל במאמר שיספק הסברים הגיוניים אטיל בו ספק רב וכנראה שאבחר לא להאמין לו בשל המגמתיות המאפיינת את הזרמים האלו ובשל האמונות שלי. הנה, לפחות אני מוכן להודות בניגוד לפוסט ציונים שפגשתי עד היום שהיו מאוד אגרסיביים, לא מוכנים להסביר את מניעיהם והשקפת עולמם מעבר להצגת אקסיומות סיסמתיות ומתעלמים מכל טיעון הגיוני שסותר את יסודות אמונתם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #88  
ישן 01-09-2009, 01:10
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.03.07
הודעות: 11,647
בוא ננסה ליישר קו:
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "כבודו יסלח לי, אבל אני לא..."

נראה לי שעל הדברים שאכתוב כאן יהיו מעט חולקים:
א. ברור שהיהדות כדת ממש מקורה במנהגים שהחלו עוד בימי אברהם והמיסוד הראשוני הוא בפועל ממתן תורה, והשנים המכוננות במדבר.
ב. ברור מאוד שהקשר בין התורה שבעל-פה (שהיא כמעט 99% מההלכה דהיום, המשנה והתלמוד) לבין התורה שבכתב (נלך על פרשנות שמתייחסת לכל התנ"ך) הוא די רופף.
המדרש שהוא כאן על משה שרואה את רבי עקיבא מלמד תורה שמשה בכלל לא מכיר, הוא עם נקודה קשה ביותר - רבי עקיבא אומר שזאת "תורה למשה מסיני", ומשה לא מכיר את זה!
ג. התורה שבעל פה היא למעשה הפרשנות והכללים שניתנו לחוקי היסוד שנכתבו בתורה. היתה תקופה ארוכה מאוד שבמהלכה לכל קבוצה היתה "הלכה" שונה מהותית. בתקופת חורבן בית שני זה הגיע למצב שבו נאלצו למסד את נושא התושב"ע וההלכה, והזרם המרכזי השליט בכח את מרותו על הכתות השונות ככל יכולתו. הזרם המרכזי כמובן "ניצח" ורואים שהיום ההלכה היא דומה מאוד אליו (פיתוח מתקדם, יש לומר).
ד. היהדות מכירה בכך שהיא משתנה ומתגמשת במידות מסויימות. הכללים הפשוטים הם כאלה:
1. הבסיס לא משתנה, נקודה. חלופות זמניות כגון מזבחים פרטיים או ציבוריים, או תפילות כנגד קורבנות, הן זמניות ולא מצב רצוי, והן קיימות עקב חוסר יכולת לבצע את הבסיס.
2. הכיוון הוא כמעט תמיד להחמרה. נושא הבשר וחלב הוא דוגמה שמבהירה את זה עד הסוף (נקודות: אכילת חלב אחרי בשר, אכילת עוף בחלב, אכילת עטינים עם חלב. אורך השעות שמפרידות ועוד ועוד).
.3 ברוב המקרים לא יחלקו על פסיקות קודמות, ויישתדלו להתבסס עליהן.

לכן ניתן לומר שמה שננהג בתקופות מסויימות על פניו לא קשור למה שקורה כיום, אבל מעקב אחר השתלשלות האירועים יראה את המקורות הקדומים. ויראה שהיו עוד מנהגים, בדיוק כמו שכיום יש לפחות ארבעה זרמים בולטים עם מנהגים שונים וגישות שונות בעליל....כשהבסיס מחבר היטב ביניהם.

------------

את נושא העברית כיסיתם די יפה. העברית היתה שפה מתה כשפה מדוברת מרכזית במרבית העולם היהודי, כמו כל שפה של מיעוט שהתערבב עם עמים אחרים. היא שרדה יפה כשפה כתובה (יותר מהרבה שפות עתיקות ומפוארות... כתבו בה והתכתבו בה בדברי קודש עוד מתקופת הגאונים שדיברו ארמית בכלל... ועדיין כתבו הרבה בעברית), וברור שגם דיברו אותה (תפילות, קריאה בתורה וכדומה). אבל כשלא התפללו דיברו ביידיש ולדינו ורוסית וספרדית ועוד ועוד.

------------

וכהערת שוליים:
אני לא הייתי נצמד לדוגמאות מתקופת בר כוכבא או תקופות אחרות, לפחות לא יותר מדי. אמרו על גיבורי בר כוכבא מספיק דברים חסרי היגיון כדי שאתייחס גם לשאר הדברים בזהירות. אגב, בעבר הרחוק נהגו החכמים ללכת רוב אם לא כל היום עטורים בתפילין.
בנוסף, כל נסיון לומר שמה שהיה בתקופה מסויימת הוא הנכון והצודק, יהיה נסיון נואל. מדי פעם מעלה כאן עבדול אלהזרד ידידינו טענות על מה שהיה בבני עקיבא של לפני מאה שנה ולמה זה רע עכשיו לרבנים... זה לא לעניין. הדוסיות עולה, הדוסיות יורדת, הדוסיות משתנה.. יש חופש פולחן .
_____________________________________
Nehemia Greshuni Photography NGPhoto.biz

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #89  
ישן 01-09-2009, 14:32
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "בוא ננסה ליישר קו:"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
נראה לי שעל הדברים שאכתוב כאן יהיו מעט חולקים:

יכול להיות, בואו נראה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
א. ברור שהיהדות כדת ממש מקורה במנהגים שהחלו עוד בימי אברהם והמיסוד הראשוני הוא בפועל ממתן תורה, והשנים המכוננות במדבר.
ב. ברור מאוד שהקשר בין התורה שבעל-פה (שהיא כמעט 99% מההלכה דהיום, המשנה והתלמוד) לבין התורה שבכתב (נלך על פרשנות שמתייחסת לכל התנ"ך) הוא די רופף.
המדרש שהוא כאן על משה שרואה את רבי עקיבא מלמד תורה שמשה בכלל לא מכיר, הוא עם נקודה קשה ביותר - רבי עקיבא אומר שזאת "תורה למשה מסיני", ומשה לא מכיר את זה!
ג. התורה שבעל פה היא למעשה הפרשנות והכללים שניתנו לחוקי היסוד שנכתבו בתורה. היתה תקופה ארוכה מאוד שבמהלכה לכל קבוצה היתה "הלכה" שונה מהותית. בתקופת חורבן בית שני זה הגיע למצב שבו נאלצו למסד את נושא התושב"ע וההלכה, והזרם המרכזי השליט בכח את מרותו על הכתות השונות ככל יכולתו. הזרם המרכזי כמובן "ניצח" ורואים שהיום ההלכה היא דומה מאוד אליו (פיתוח מתקדם, יש לומר).

עד כאן - מסכים עם כל מילה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
ד. היהדות מכירה בכך שהיא משתנה ומתגמשת במידות מסויימות. הכללים הפשוטים הם כאלה:
1. הבסיס לא משתנה, נקודה. חלופות זמניות כגון מזבחים פרטיים או ציבוריים, או תפילות כנגד קורבנות, הן זמניות ולא מצב רצוי, והן קיימות עקב חוסר יכולת לבצע את הבסיס.
2. הכיוון הוא כמעט תמיד להחמרה. נושא הבשר וחלב הוא דוגמה שמבהירה את זה עד הסוף (נקודות: אכילת חלב אחרי בשר, אכילת עוף בחלב, אכילת עטינים עם חלב. אורך השעות שמפרידות ועוד ועוד).
.3 ברוב המקרים לא יחלקו על פסיקות קודמות, ויישתדלו להתבסס עליהן.

עם סעיף זה יש לי רק בעיה אחת - תגדיר מהו הבסיס.
אמונה באל אחד, כל יכול, בורא שמיים וארץ שאין בילתו? אם כך אז היהדות המודרנית והעתיקה דומות האחת לשניה באותה מידה שהן דומות לנצרות ולאיסלם.
כי אם תכניס הגדרות כמו סדר הקורבנות או אי אכילת ג'ירפות - היהדות המודרנית והיהדות העתיקה נבדלות האחת מהשניה בצורה מהותית.
מהם המאפיינים הזהים בין היהדות העתיקה לזו המודרנית, שעדיין מבדילים אותן מדתות אחרות?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
לכן ניתן לומר שמה שננהג בתקופות מסויימות על פניו לא קשור למה שקורה כיום, אבל מעקב אחר השתלשלות האירועים יראה את המקורות הקדומים. ויראה שהיו עוד מנהגים, בדיוק כמו שכיום יש לפחות ארבעה זרמים בולטים עם מנהגים שונים וגישות שונות בעליל....כשהבסיס מחבר היטב ביניהם.

שוב - מסכים לחלוטין. אין דימיון, ישנם המשכיות, התפתחות, שינוי, מנהגים ומסורות חדשים שנולדו על ירכי קודמיהם.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
את נושא העברית כיסיתם די יפה. העברית היתה שפה מתה כשפה מדוברת מרכזית במרבית העולם היהודי, כמו כל שפה של מיעוט שהתערבב עם עמים אחרים. היא שרדה יפה כשפה כתובה (יותר מהרבה שפות עתיקות ומפוארות... כתבו בה והתכתבו בה בדברי קודש עוד מתקופת הגאונים שדיברו ארמית בכלל... ועדיין כתבו הרבה בעברית), וברור שגם דיברו אותה (תפילות, קריאה בתורה וכדומה). אבל כשלא התפללו דיברו ביידיש ולדינו ורוסית וספרדית ועוד ועוד.

שוב מסכים.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
וכהערת שוליים:
אני לא הייתי נצמד לדוגמאות מתקופת בר כוכבא או תקופות אחרות, לפחות לא יותר מדי. אמרו על גיבורי בר כוכבא מספיק דברים חסרי היגיון כדי שאתייחס גם לשאר הדברים בזהירות. אגב, בעבר הרחוק נהגו החכמים ללכת רוב אם לא כל היום עטורים בתפילין.
בנוסף, כל נסיון לומר שמה שהיה בתקופה מסויימת הוא הנכון והצודק, יהיה נסיון נואל. מדי פעם מעלה כאן עבדול אלהזרד ידידינו טענות על מה שהיה בבני עקיבא של לפני מאה שנה ולמה זה רע עכשיו לרבנים... זה לא לעניין. הדוסיות עולה, הדוסיות יורדת, הדוסיות משתנה.. יש חופש פולחן .

מסכים לחלוטין.
יתר על כן - אני טוען שצריך להתייחס לתקופות אלו (ואלי אישית דווקא גדעון בן יואש ויהונתן החפי קורצים) כאתוס מכונן, מיתוס מאחד שנותן בסיס משותף.
אבל לא כבסיס היסטורי עובדתי - זה יהיה שקר בדיוק כמו הקישור בין הפלסטינאים לפלישתים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #90  
ישן 01-09-2009, 16:57
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.03.07
הודעות: 11,647
בתגובה להודעה מספר 89 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "[QUOTE=NehemiaG] נראה לי שעל..."

הבסיס הוא מצוות התורה שבחומש. יש הרי הסבר היסטורי הגיוני ובהיר למה נפסקה עבודת הקורבנות אחרי חורבן הבית (עקב הכלל שלא מתירים דבר שנאסר באופן גורף, אחרי הפסקת ההקרבה בבמות לא יכלו לחזור לזה), ולכן לא ניתן כמובן לקיים את מצוות רבות. דמיון לא מעניין את ההלכה המסורתית במרבית המקרים, אלא הקשר והרציפות. דמיון זאת שיטה לא תקפה ולכן כל נושא ה-"כמה דומה היהדות של היום לזאת של פעם" לא מעניין בכלל.

הקשר הבולט ביותר נשמר בתפילות, ע"ע נוסח הקורבנות בתפילות, האזכור החוזר ונשנה של הקרבנות הרלוונטיים לכל חג בתפילות. בעיני זאת שיטה גאונית לחלוטין לשמר "ידע הלכתי ומסורת" (תפילה היא צורך ממש למרבית העולם, אני מניח שלא תחלוק על העובדה הזאת, בלי קשר למה ובמי אנשים מאמינים). ברור שמתקני התפילה התכוונו שיחזרו להקריב קורבנות.

הכשרות התפתחה, מכיוון שההלכה היא די בינארית בסופו של דבר: מותר או אסור. מצבי הביניים מקבלים תשובה של כן או לא עם הערת צד שאומרת דברים כגון "לא ברור חד משמעית אז נאסור/נתיר בהתאם לכללים המקובלים" (ע"ע ההיתר לאכול תרנגול הודו למרות שאין עליו מסורת - הוחלט שהוא פשוט תרנגול גדול... או ההיתר של הרב אבי גיסר מעופרה לאכול במבה בפסח גם לשומרי קטניות כי לא נגזרה הגזירה על הבמבה..). ההקשר העיקרי הוא שלא תמצא לדעתי מקום שהתירו דבר שעל פי כללי הכשרות המקוריים מהחומש הוא אסור בבירור.

נושא הקידושין, אירוסין, נישואין וגם גירושין התפתח עקב צרכים קיימים. בעבר אכן הכל היה שונה מאוד (למעט הגירושין שמאותה סיבה בדיוק הוקשחו כמעט לחלוטין). מסיבות שונות (מניעת התבוללות, לדוגמה) נאסרו ושונו דברים נוספים - בעיקרו של דבר המון דברים "נגזרו על הציבור בידי מוביליו" כדי להגן ולשמר את המסורת והעם. גם כאן אני לא מכיר דברים שהותרו כיום ונאסרו בחומש.
קח את נושא הייבום והחליצה. ייבום הוא אסור בפועל, אך האלמנה מחוייבת לחלוץ (בטקס "משפיל לאישה" שבכלל נועד להיות משפיל ביותר לסרבן הייבום עצמו). אף אחד לא מתכוון להתיר נישואין ללא חליצה, כן מוכנים להשתמש ב-"טריקים מלוכלכים" (נישואין על תנאי שלא תתייבם), אבל נמנעים מלעשות זאת באופן גורף כדי למנוע פרצות גדר נוספות (אני מניח שהרבנות לא תשמח לחתן אותי אם אשתמש בכתובה שמותנית בכך שאישתי לעתיד תחזור בתשובה, לדוגמה).

בקיצור, אני חושב שכדאי שתחזור בך מהניסוח המקורי שלך בנושא זה:
"אין קשר מהותי בין הדת של אברהם, הדת של תקופת אוהל מועד, הדת של בר כוכבא, הדת של התנאים והיהדות של ימינו. ישנם מאפיינים דתיים זהים בין אמונות אלו, מאחר שכל אחת מהן היא פיתוח של הקודמת לה, אבל השוני בניהן מהותי, ודי לציין את התפילה כיום בניגוד להקרבת קורבנות"
קשר מהותי יש, הוכחתי זאת בסדרת טיעונים שנראה לי תקפים לוגית גם לדעתך.
זאת אותה הדת, פשוט מפותחת ומתקדמת (או אם תרצה "מסתגרת"). ברור שאם תיקח את משה, שמואל, שלמה, דניאל, זכריה, רבן גמליאל, אביי, רב האי גאון, הרמב"ם והרב שך, ותעמיד אותם למבחן ביהדות הלכתית "רבנית", אפילו הרמב"ם יוכה בהלם לגבי דברים רבים שהתשנו - הדבר שהכי נשמר לדעתי זה דיני ממון וחוזים.
ועדיין, אם תעמיד אותם בסדר הנכון אתה תוכל לראות מצויין את ההגיון השזור בשינויים בין כל תקופה, ואת הקשר ביניהם. אותה הגברת בשינוי אדרת.

אם תרצה, תוכל לדמות את זה לשינויים בעברית העתיקה ועד למודרנית. משה ואני נוכל לדבר באותה שפה הרבה יותר טוב מאשר אוסטרלי וסקסוני..
_____________________________________
Nehemia Greshuni Photography NGPhoto.biz

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #91  
ישן 02-09-2009, 00:29
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "הבסיס הוא מצוות התורה שבחומש...."

העמדות שלנו ממש דומות - לדעתי אנחנו מסתכלים על אותו קו משני צדדים שונים.

אין דימיון מהותי בין הדת של אברהם, דווד, חשמונאים/בר כוכבא וליהדות של ימינו.
יש קשר של המשכיות - כל גרסא נולדה על ירכי קודמתה, שמרה את החלקים שלא סיכנו את קיומה (כמו הכעסת השליט, דרך עידוד התבוללות ועד הידמות לגויים), והמשיכה להתפתח.
יש הרבה היגיון בשינויים שנעשו, והרבה חוכמה - אני לא מתכחש לזה.
אבל כמו שאתה אמרת - הרמב"ם בעצמו לא יכיר את מרבית ההלכות היום, שלא לדבר על רבי עקיבא ובטח אברהם עצמו. השוני הוא מהותי.

באשר לניסיון שלך להמשיל את השינויים להתפתחות השפה - אני חושב שזה משל גאוני.
בדיוק כמו שרומנית וספרדית שונות מאוד מלטינית - שתיהן שפות לאטיניות בצורה מובהקת.
כך גם היהדות המודרנית וכתות מקבילות (כמו הקראים) שונות מהיהדות העתיקה, למרות שהן נבעו ממנה בצורה מובהקת.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #92  
ישן 02-09-2009, 11:12
  צ'ומפי צ'ומפי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 1,241
דוגמא פשוטה לטעותך - שבת
בתגובה להודעה מספר 91 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "העמדות שלנו ממש דומות - לדעתי..."

אני מסכים איתך בכל לב כי אילו הרמב"ם היה רואה בספר בן זמננו כי אסור לנסוע ברכב בשבת - הוא לא היה מבין מה כתוב בספר ומהיכן הומצאה ההלכה הזו.

השבת היא דומא טובה לטעות שלך. היא מלמדת על עקרונות פסיקת ההלכה ועל האופן שבו דורשים חכמים, לפי התורה שבעל פה, את התורה שבכתב. היא גם תלמד אותך על ההתפתחות של פסיקת ההלכה, הקשורה בקשר ישיר עם המקור להלכה - התורה שבכתב.

בתקופת המדבר נצטווינו להקים את המשכן. יחד עם זאת, התורה ציוותה כי בשבת לא יעסקו במלאכת בנית המשכן. מכאן נלמדו 39 מלאכות אשר נאסר לעשות אותם בשבת (לט' אבות מלאכה) ובהם: חרישה, זריעה, בניה, הבערה, צידה, שחיטה, כתיבה, אריגה וכו'

התורה שבעל פה, אשר על פי המסורת ניתנה אף היא בהר סיני - מלמדת אותנו כי לכל אב מלאכה, יש תולדה. תולדה היא מעין המלאכה אף שהיא לא נאסרה בפרוש. לדוגמא: קצירה נאסרה במפורש אבל בצירה לא. אף על פי כן, בצירה או איסוף הפירות היא תולדה של קצירה, על כן גם היא אסורה מהתורה.

כל אחד ואחד מההלכות המופיעות בשולחן ערוך ביחס למותר והאסור בשבת, קשורות בקשר ישיר לאמור לעיל. התפתחות הדורות, הטכנולוגיה והאמצעים שבידי האדם הביאה להתפתחות הלכתית הקשורה בקשר ישיר למקור. האחרונים למדו מהראשונים, הראשונים מהסבוראים, הסבוראים מהאמוראים, האמוראים מהתנאים, התנאים מהזוגות, הזוגות מאנשי כנסת הגדולה ואנשי כנסת הגדולה מהנביאים, אשר למדו מהזקנים אשר למדו מיהושע שלמד ממשה רבנו שקיבל תורה בהר סיני.
אסור לרכב על סוס בשבת. את זה כבר נהגו התנאים. גם היום אסור לרכב על סוס בשבת. גם אסור לנסוע ברכב.
גם היום אסור לשחוט בהמה בשבת.
גם היום אסור לחרוש ולקצור בשבת. לא רק עם מגל, אלא גם עם קומביין. תסכים איתי כי רבי עקיבא לא ידע מה זה קומביין לכן הוא לא היה יכול להתייחס אליו במשנה.

כך גם ביחס לחגים. יום כיפור כתוב בתורה. גם העינויים שאנו מתענים ביו"כ כתובים בתורה.
בראש השנה תוקעים בשופר. כך כתוב בתורה.
בפסח אוכלים מצות ואין חמץ כי כך כתוב בתורה.
בסוכות יושבים בסוכה. כי כך כתוב בתורה.
חנוכה לא כתוב בתורה. גם לא פורים. לא אברהם, לא יצחק ולא יעקב הדליקו נרות בחנוכה. גם משה רבנו לא.
יהושע לא התחפש בפורים. אפילו לא שלח משלוחי מנות. גם לא שתה יין עד דלא ידע.
אז מה, זה אומר שאין קשר היסטורי, תרבותי והלכתי ישיר ביננו לבין יהושע.
תהיה בטוח שהשבת ששמר משה היא בדיוק אותה שבת שאנחנו שומרים. בדיוק.
לנו פשוט קצת יותר נוח...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #93  
ישן 02-09-2009, 12:26
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 92 שנכתבה על ידי צ'ומפי שמתחילה ב "דוגמא פשוטה לטעותך - שבת"

בינך לביני ההבדל כבר לא גדול, אתה מסכים איתי לפחות על העובדות ההיסטוריות.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
תהיה בטוח שהשבת ששמר משה היא בדיוק אותה שבת שאנחנו שומרים. בדיוק.

אבל אתה הרגע הוכחת שלא.
אתה בעצמך אמרת שמהנאמר בתורה "נלמדו" (כלומר פורשו, גם זו פרשנות מאוחרת, ולא התורה שמזכירה 3 מלאכות בלבד) רק 39 מלאכות (להבדיל מהיום שנהוגים איסורים רבים יותר), שהרמב"ם לא היה מזהה חלק נכבד מפסיקת ההלכה, והכי חשוב:
שבכל דור קמו חכמים והתאימו את הדת (ובכלל זה את הגדרת השבת) למציאות.
כדוגמא לדיני שבת אתה יכול לקחת את הכרמלית, או אפילו את הגדרת המלאכה וכיצד היא שונתה לאורך הדורות.

אין זהות בין היהדות אז והיום, ואם הולכים אחורה עד תקופת החשמונאים/בר-כוכבא הדימיון קלוש.
ישנה המשכיות.

ד"א - התקופה (או צבר תקופות) שאני אישית הכי מעריך ביהדות היא זו של הפרשנים:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
האחרונים למדו מהראשונים, הראשונים מהסבוראים, הסבוראים מהאמוראים, האמוראים מהתנאים, התנאים מהזוגות, הזוגות מאנשי כנסת הגדולה

הם השכילו להתמודד עם המציאות ולהתאים את הדת אליה, לצוא את דרך הביניים שבין אנאכרוניזם לבין התבוללות.
הם אלו שהביאו להישרדות הדת, להבדיל מהמתבדלים ומהמתבוללים (להבדיל) שרק פגעו בה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #94  
ישן 02-09-2009, 14:55
  צ'ומפי צ'ומפי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 1,241
בתגובה להודעה מספר 93 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "בינך לביני ההבדל כבר לא גדול,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
בינך לביני ההבדל כבר לא גדול, אתה מסכים איתי לפחות על העובדות ההיסטוריות.


אבל אתה הרגע הוכחת שלא.
אתה בעצמך אמרת שמהנאמר בתורה "נלמדו" (כלומר פורשו, גם זו פרשנות מאוחרת, ולא התורה שמזכירה 3 מלאכות בלבד) רק 39 מלאכות (להבדיל מהיום שנהוגים איסורים רבים יותר), שהרמב"ם לא היה מזהה חלק נכבד מפסיקת ההלכה, והכי חשוב:
שבכל דור קמו חכמים והתאימו את הדת (ובכלל זה את הגדרת השבת) למציאות.
כדוגמא לדיני שבת אתה יכול לקחת את הכרמלית, או אפילו את הגדרת המלאכה וכיצד היא שונתה לאורך הדורות.

אין זהות בין היהדות אז והיום, ואם הולכים אחורה עד תקופת החשמונאים/בר-כוכבא הדימיון קלוש.
ישנה המשכיות.

ד"א - התקופה (או צבר תקופות) שאני אישית הכי מעריך ביהדות היא זו של הפרשנים:

הם השכילו להתמודד עם המציאות ולהתאים את הדת אליה, לצוא את דרך הביניים שבין אנאכרוניזם לבין התבוללות.
הם אלו שהביאו להישרדות הדת, להבדיל מהמתבדלים ומהמתבוללים (להבדיל) שרק פגעו בה.


התורה שבעל פה היא חלק בלתי נפרד מהתורה שבכתב. "וקשרתם לאות על ידם והיו לטוטפות בין עיניך". אי אפשר להבין הוראה זו בלי התורה שבעל פה. המדובר, כמובן, בתפילין של יד ותפילין של ראש שצריך לעשותם מעור של בהמה. בפנים פרשיות מן התורה כתובות על קלף ועוד הוראות והלכות.

אתה שוגה במחשבה כי החכמים מתאימים את הדת למציאות. האמונה היהודית תופסת את הדת כמקיפה את כל תחומי החיים. בכל מציאות שהיא, אשר משתנה ומתקדמת מיום ליום, יש לדת היהודית מה לומר והכל מבוסס ונובע מהעקרונות אשר התקבלו בהר סיני לפני 3,000 שנה.
כל חידוש, כל הלכה, כל גזירה, כל השקפה נובעים ממתן תורה - התורה שבכתב והתורה שבעל פה.

אנחנו גמדים העומדים על כתפיהם של ענקים. יכולת הפסיקה וההכרעה שלנו נמוכה לאין שיעור מזו של התנאים והאמוראים ואולם אנו עומדים על כתפיהם, רואים יותר למרחוק ומשתמשים בעקרונות והכללים אותם קיבלנו מאבותינו מרבותינו לצורך ימינו אלה.

הגדרת "מלאכה" מעולם לא השתנתה במהלך הדורות וגם אי אפשר לשנות אותה. הגדרת השבת היא זהה למה שהיה מאז ומתמיד. "לא תעשה כל מלאכה" נאמר בתורה. ואכן, אנחנו לא עושים כל מלאכה בשבת. מכל סוג שהוא - מתוך ל"ט אבות המלאכה הקיימים ותולדותיהם.

הייחודיות שלנו היא ששרשרת הדורות מעולם לא פסקה. כל פסיקת הלכה, של כל רב, נשענת על פסיקות של מי שקדם לו, על סמך העקרונות והכללים המותרים.

וכל זה קשור בקשר ישיר לעובדה שהסעודים קונים נשק רוסי...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #95  
ישן 02-09-2009, 15:35
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 94 שנכתבה על ידי צ'ומפי שמתחילה ב "[QUOTE=cre666]בינך לביני..."

התורה שבעל פה היא פרשנות לתורה שבכתב, לא חלק ממנה.
אם היא הייתה חלק בלתי נפרד ממנה, התורה שבע"פ הייתה אחידה ולא משתנה.
עובדה היא שלאורך כל הגמרא (וגם במשנה במידה פחותה) תהליכים של העלאת קושי, מציאת מגוון פתרונות ע"י חכמים שונים, כשאחד פוסל את דברי השני, כשברוב המקרים ההחלטה מוכרעת לטובת חכם זה או אחר, בחלקם מספר דעות מקובלות, ובמקרים פחות נפוצים הדילמה נשארת פתוחה, ללא הכרעה ברורה.
יש לך פה תיעוד היסטורי ומשפטי של חברה שעמדה בפני דילמות דתיות וחברתיות, ומצאה להן פתרונות יעיל שעמדו במבחן הזמן.
אתה בוחר להאמין שהם קבוצה של סופרים, שקיבלו דבר מוגמר, ועדיין הצליחו לא להבין דבר את שנאמר להם, והיו קטנוניים דיים ע"מ להתווכח על כל צעד ושעל.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי

הגדרת "מלאכה" מעולם לא השתנתה במהלך הדורות וגם אי אפשר לשנות אותה.

האיסור הוא על ביצוע כל מלאכה בשבת. בתורה הגדרת המלאכה כוללת רק הוצאת פריט מרשות אחת לשניה, הבערת אש, חרישה וקצירה.
חז"ל הגדירו 39 אבות מלאכה.
חלק מהתנאים הגדירו 41 אבות מלאכה (אריגה בנול ופרימה).
ריש לקיש הגדיל ופרש 39 תולדות מלאכה אסורות לכל אחת מהן.
הרמב"מ הגדיל ושינה את ההגדרה של רש"י למושג אבות מלאכה - לא הרבה אחרי מותו.

אז כמה פרשנויות היו לאורך הדורות למושג מלאכה?
כמה פעמים תכולת המושג השתנתה?
ומי חטא והחטיא - רש"י או הרמב"ם? כי מאחר והם סותרים האחד את השני, בלתי אפשרי ששניהם צודקים...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'ומפי
הייחודיות שלנו היא ששרשרת הדורות מעולם לא פסקה. כל פסיקת הלכה, של כל רב, נשענת על פסיקות של מי שקדם לו, על סמך העקרונות והכללים המותרים.

גם כל פסיקת הלכה קראית וכל רב קראי נשענים על פסיקות שקדמו לו, דרך לפיצול שהתרחש בימי ענן, כל הדרך אחורה עד לפסוק הראשון בבראשית.
אז מדוע הם לא יהודים כשרים?
ההסבר פשוט - בדיוק כמו בנקודות בהן הרמ"א מחמיר היכן ששולחן ערוך מקל ולהפך - בשלב מסויים הבדלי הפסיקות בין הזרמים הפך לגדול מכפי יכולת הגישור (ע"ע מנהגי הקורבן של יהודי אתיופיה).
הרי זה רק טבעי שעם הזמן, בתנאי שההפרדה תימשך, שני הזרמים יפרדו האחד מהשני (כמו הנוצרים מהיהודים בימי בר-כוכבא), וישתנו האחד מהשני, כששניהם כמובן משתנים מאמונתם בנקודת הפיצול שלהם.
הישענות על הטיעון ש"פסיקת הדורות הקודמים כל הדרך עד התנ"ך היא הגורם המאחד" מאחדת את היהדות של ימינו עם אותם זרמי יהדות עתיקים, וביחד עם זרמים אחרים שנבעו מהיהדות כמו קראות, שבתאות ונצרות.
טענה כזו מקנה לנו אחדות, אבל שוללת מאיתנו את הייחודיות.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...


נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 02-09-2009 בשעה 15:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #97  
ישן 01-09-2009, 05:15
  Swordmaster Swordmaster אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.08.08
הודעות: 71
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "כבודו יסלח לי, אבל אני לא..."

"אין קשר מהותי בין הדת של אברהם, הדת של תקופת אוהל מועד, הדת של בר כוכבא, הדת של התנאים והיהדות של ימינו. ישנם מאפיינים דתיים זהים בין אמונות אלו, מאחר שכל אחת מהן היא פיתוח של הקודמת לה, אבל השוני בניהן מהותי, ודי לציין את התפילה כיום בניגוד להקרבת קורבנות. "

"הדת של אברהם" , הייתה האמונה באלוקים אחד , נשגב, מעל חומר ,כל יכול וכו' , לפני מתן תורה , לאחר מתן תורה , דווקא זה כן אותו דבר כל הזמן,

אוהל מועד - שמילא את התפקיד של המקדש עד שהמקדש נבנה (שבו התעסקו באותם הלכות בדיוק שהתעסקו בהם בבית מקדש ראשון ושני ) , זה לא שזה הייתה דת נפרדת, הרי אחד הציווים היה לבנות מקדש, ולדרוש את המקדש ברגע שהם יכנסו לארץ

הדת של בר כוכבא , מבוססת לפי שיטת רבי עקיבא (התנאים), לפי המכתבים שמצאו בואדי מורבעת , למשל תעיין במכתב שבו בר כוכבא מורה לארגן את ענייני המצוה של חג הסוכות לכל הצבא, ורואים בבירור שהוא הלך על פי התנאים ממש

ליהדות של ימינו אין קשר ליהדות של התנאים ? מאיזה כוכב נחתת ?! מזה "הדת של התנאים" ? אתה הרי מדבר על תושב"ע , ודבריהם בעיקר הם מהמשנה , שנלמדת לפרטי פרטים (עם גמרות מקיפות שדנות עליה) בימינו בכל ישיבה וכולל, ועל ידי רוב הדתיים שמתעסקים לפחות בדף היומי (שדן על המשנה)

התושב"ע היא לא אותו דת של אוהל מועד ? בדיוק בשביל אנשים כמוך חז"ל כתבו מדרשי הלכה, שמוכיחים ראיה על גבי ראיה , שהתורה בכתב והתושב"ע חד הם , ולכל התורה שבעל פה יש סימוכין בכתוב עצמו

ולמה אתה חושב שבתקופת "הדת של אוהל מועד" , לא עסקו בתושב"ע ? איך הם בדיוק קיימו מצוות תפילין ? זה שכתוב לקשור אותם לאות על ידיכם וטוטפות בין עינכם, לא אומר הרבה מבחינת הביצוע , התושב"ע הייתה הכרח , וכך בכל המצוות
מזה "פרי הדר" של סוכות? בלי התושב"ע ,איך בדיוק היו אמורים לדעת שזה אתרוג ?

ומי אמר ש"הדת של התנאים" , היא רק מתקופת התנאים ? הרי בארכיאולוגיה נמצאו שלל עדויות לקדמות ההלכות האלה , כולל תרשים בפסיפס מבית ראשון או תקופת תחילת שיבת ציון, שבו מופיעים חוקי שביעית בדיוק כפי שמופיעים במשנה , וכו' ,הדוגמאות רבות


"יותר מזה - אם תפגוש יהודי מכל אחת מתקופות אלו - לא תמצא מאפיין תרבותי אחד שזהה לתרבות השלטת בקרב יהודים כיום (אף קבוצה, מהחילוניים ועד נטורי קרתא, לא שמרה על המאפיינים התרבותיים)."

היהדות זה התרבות שלנו , ובדיוק באותם הלכות שהם(היהודים העתיקים) התעסקו, גם היום כל חרדי ודתי לאומי מתעסק !

איזה מאפיין יהודי נוסף אתה רוצה ?ברית? ציצית ? תפילין? לכסות ראש ? בוודאי שאין הרבה הבדל בין אז להיום, אולי אז הם העדיפו גלימות לעומת הציצית קטן של היום, אך הכוונה היא אותה כוונה, והעניין הוא בדיוק אותו עניין

"באשר למאפיינים לשוניים - הלשון העברית אבדה כמעט לחלוטין. היא הומצאה מחדש עם הציונות, על מנת ליצור קשר מלאכותי בין העבר להווה, על מנת ליצור עבר "יש מאין" לערב הרב של בני דת משה בעולם, שבזמנו - רב המבדיל בניהם על המשותף"

OH PLEASE .... המשנה תורה , מסילת ישרים, ארחות צדיקים , רש"י ,הרד"ק ,ספורנו, הרמב"ן , וכו' וכו' , אלפי טקסטים בעברית נהדרת ושלימה , כולל גם מילונים שלמים לשפה , קיימים מהתקופה שכביכול העברית "הפסיקה להתקיים בה" , הממבו ג'מבו המיתולוגי הזה , כאילו "החיו " מחדש את העברית, זה לעג לריש , יש שלל טקסטים שנכתבו בעברית באלפי שנות הגלות , מכל הדורות, ומכל התקופות .

הרי אפילו בן יהודה עצמו "מחדש השפה העברית" , הלך לגור ליד חרדים, בגלל שהם היו יודעים עברית, והוא רצה "ניסוי שטח" לראות איך לדבר איתם , אז איך אתה רוצה להגיד שאף אחד לא דיבר עברית אז ?

הדבר היחיד ששונה בין העברית (נגיד מתקופת לשון חכמים)של אז לעברית של היום ,זה הפועל של אידיש ,שנכנס בתקופה המודרנית לתוך השפה , וההבדל היחיד שלו הוא למשל ההבדל בין "השלום לך" ל"מה שלומך" .

"לא, הוא לא."

כן הוא כן , זה שהיה התבוללות בחלקים מסוימים בעם, לא אומר שרוב ישראל לא שמרו על המצוות, זה מוכח משלל מסמכים היסטורים ,סידורים, ספרי תורה , וכו' , טקסטים שתיעדו את התקופות השונות, שהם שמרו


"הסיבה היחידה שהם חפרו את המשפטים הללו מתהומות הנשיה הייתה הרדיפות ושנאת הדת שהייתה נפוצה באירופה. וגם אז חלקם הגדול העדיף להגר למקומות אחרים.
לא שום קשר "היסטורי"-מיתולוגי."

העדיפו להגר למקומות אחרים, כדי להמשיך להיות יהודים שומרי מצוות, כי בדרך כלל הסיבה לגירוש\פרעות נגדם, היה עצם זה שהם "נשארו" יהודים, להבדיל מטענותיך , כמובן שגם התבוללות גררה אפילו יותר שנאה מצד הגוים , אבל שוב, זה לא אומר שהיהודים וויתרו על מהותם, רחוק מזה

הרי הם יכלו להתנצר\להתאסלם , ולהמשיך לחיות באותם מדינות, והם בחרו ללכת למקום שבו הם יוכלו להיות יהודים, כמו למשל גירוש ספרד

"אבל עדיין - מדובר בלאום עם קשר ישיר ללאום של עידן מוחמד עלי, דת כמעט זהה, לשון כמעט זהה ומוצא אתני זהה."

קודם כל, מה הקשר בכלל בין מוחמד עלי , לבין המצרים העתיקים ? האפילו המצרים העתיקים היו בעלי תרבויות שונות וסותרות אחת לשנייה , השושלת של שישק-אוסריקון וכו' , סתרה לחלוטין והייתה מבוססת על עם אחר לחלוטין, את הפרעוניים המקומיים למשל , השושלת של ההיקסוס סתרה לחלוטין את זאת שהייתה לפניה , מצרים לא הייתה מקשה אחת, היו בה כמה תרבויות שונות , ואפילו עמים שונים ששלטו פעם הם ופעם אחרים


"חדות בין המצרים בתקופת מוחמד עלי, התקופה העותמנית, או אפילו לעידן השושלת הפטמידית לאלו של היום גדולה בצורה מהותית מזו שבין הישראלים של היום"

על סמך מה ? כל היהודים מכל התפוצות בני אותו עם ובני אותו דת

"מזו שבין הישראלים של היום, לישראלים מהתקופה המקבילה - ולו רק מהסיבה שהאחרונים לא היו קיימים."

על מה אתה מדבר , על התקופה הכרונולוגית , או על האבות של הישראלים?

אם מבחינה כרונולוגית - היו בארץ יהודים במשך כל תקופת הגלות , יותר מזה , הם אפילו שמרו על רוח עצמאות לפחות עד ימי הצלבנים (הרי הצלבנים עצמם אומרים שהיהודים בחיפה ומקומות שונים נלחמו בהם , והמקורות הרומיים\ביזנטיים מדברים על שלל "התמרדויות" מאוחרות למרד בר כוכבא )

אם מבחינה היסטורית, חוץ מהבדלים קטנים בשיטות של עדות שונות בעניניהלכה ומנהגי לבוש , אין שום הבדל בין היהודים הפרושים של אז ,ליהדות האורתודוכסית היום , או בין הפרושים לצדיקים בתקופת המכבים , ומה ההבדל בינהם לבין הצדיקים בימי שיבת ציון, מבחינה רעיונית, הם ייצגו אותם הלכה למעשה , ומה ההבדל בין הכנסת הגדולה ברוחה, לבין מוסר הנביאים והצדיקים מימי בית ראשון ? וכו' וכו' , הם כולם שומרים בדיוק על אותו דבר.

מבחינה גנטית, אני רואה שנכנסתם גם לזה קצת יותר מאוחר בוויכוח , בקשר לעניין של הכורדים היהודים מול הכורדים המוסלמים , זו טענה שלועגת לבינה של חלק מקוראיה , הרי הכורדים די שמרו על זהותם האתנית מאז ימי השומרים, והגיעו מעם דומה !!!! לעם ישראל ,גנטית , הרי הכורדים דומים ליהודים יותר מכל שאר אומות העולם מבחינה גנטית ,והדבר הוכח בכמה וכמה דגימות מעבדה , אז להגיד שהיהודים והמוסלמים הכורדים הם "אותו עם" ,זה פשוט בלבולי מח , כי גם ליהודים מכל מקום יהיה דמיון גנטי לכורדים

מחקר של הנשיונל ג'אוגרפיק מלפני כמה שנים, לקח דגימות מכל העדות בארץ, והשיג 99 אחוז התאמה , דגימות דומות מ"פלשתניאים" העלו בין 40 ל50 אחוז התאמה (ואחד ממנהלי המחקר היה ערבי שניסה להוכיח שה"פלשתניאים" הם צאצאי הכנענים)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #98  
ישן 01-09-2009, 17:08
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.03.07
הודעות: 11,647
בתגובה להודעה מספר 97 שנכתבה על ידי Swordmaster שמתחילה ב ""אין קשר מהותי בין הדת של..."

בהתייחסות לציטוט הבא שלך:
"אם מבחינה היסטורית, חוץ מהבדלים קטנים בשיטות של עדות שונות בעניניהלכה ומנהגי לבוש , אין שום הבדל בין היהודים הפרושים של אז ,ליהדות האורתודוכסית היום , או בין הפרושים לצדיקים בתקופת המכבים , ומה ההבדל בינהם לבין הצדיקים בימי שיבת ציון, מבחינה רעיונית, הם ייצגו אותם הלכה למעשה , ומה ההבדל בין הכנסת הגדולה ברוחה, לבין מוסר הנביאים והצדיקים מימי בית ראשון ? וכו' וכו' , הם כולם שומרים בדיוק על אותו דבר."

אני מציע לך לקרוא את שתי התגובות שלי קצת מעליך. אתה מפספס הרבה מאוד נקודות בהבדלים שהתפתחו ביהדות שבין התקופות, כנראה שהרצון לתקוף את cre666 ידידי, שנוטה לומר דברים מכעיסים ולהתעקש עליהם, חזק מכדי לשמוע כמה אמת וידע הוא אוצר בדבריו, למרות שגם אני מסכים שהוא טועה ושוגה בכמה מן הטענות, אבל אני לא מספיק מעורה בנושא.
_____________________________________
Nehemia Greshuni Photography NGPhoto.biz

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #99  
ישן 02-09-2009, 12:29
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 98 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "בהתייחסות לציטוט הבא שלך: "אם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG

אני מציע לך לקרוא את שתי התגובות שלי קצת מעליך. אתה מפספס הרבה מאוד נקודות בהבדלים שהתפתחו ביהדות שבין התקופות, כנראה שהרצון לתקוף את cre666 ידידי, שנוטה לומר דברים מכעיסים ולהתעקש עליהם, חזק מכדי לשמוע כמה אמת וידע הוא אוצר בדבריו, למרות שגם אני מסכים שהוא טועה ושוגה בכמה מן הטענות, אבל אני לא מספיק מעורה בנושא.


תודה על התמיכה.
אלו דברים שמתבשלים בי כבר מעל לעשור.
וזו הפעם השניה, אחרי שנים של קריאה והתלבטות, שאני מעלה אותם בפומבי.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #105  
ישן 31-08-2009, 12:49
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 103 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "אני הבנתי שההתעסקות במדע פסקה..."

מאיפה הבנת את זה בדיוק?

בתקופה האיסלמית פחות או יותר גובשה "השיטה המדעית" שעליה כל המחקר שלנו מבוסס. לקח עוד כמה מאוד שנים עד שהמערב יעתיק את העקרונות וישכלל אותם.
גם העיקרון של peer review "נולד" אצלם.

רק תסתכל על רשימת הגילויים המאוד מכובדת תחת האיסלם בתחומי הרפואה, החקלאות, התעשיה הכימית, המתמטיקה, הלוגיקה הפורמלית, פיזיקה, גאוגרפיה ועוד.

סביר להניח שללא תרומתם, היה לוקח לנו הרבה יותר זמן להגיע לרמת הידע לנו היום.
אני נוטה להשוות את המהפך שהאיסלם עובר למהפך שאירופה עברה מהעידן היווני-רומי, דרך ימי הביניים, ועד לרנסנס.

להבנתי הם בשיא ימי הבינים שלהם.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #106  
ישן 31-08-2009, 14:29
  Elad E Elad E אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.02.05
הודעות: 2,074
בתגובה להודעה מספר 105 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "מאיפה הבנת את זה בדיוק? ..."

בוא נתחיל מזה שיש כמה נקודות מבט היסטוריות על התרומה המדעית של האיסלאם ככה שלטענך יש קונטרה הגורסת כי מירב עבודתם של המדענים האסלאמיים הייתה שימור של ידע קודם שהיווה בסיס למהפכה המדעית האמיתית שתתחולל באירופה במאה ה-15.
אתה דבק בטענה המחמיאה ביותר למרות שעדיין אני לא מצליח למצוא בחיפוש באינטרנט שם של אף מדען מוסלמי בקנ"מ של המתמטיקאים, פיזיקאים והכימאים האירופאים (ואם סופרים גם את ה-200 שנים האחרונות אז גם אמריקאים). איפה הם מתחבאים?

בכל אופן נתוני הפתיחה לא נראים טוב: נביא אנלפבית, מסעות הרג בשם הדת ובכלל האלימות שהלכה עם האיסלאם לכל מקום (אפילו בפירוש המילה איסלאם יש כוחניות), מעט מאוד מונומנטים יחסית לאלו שבנתה הנצרות בתקופה המקבילה, היותם של עמי ערב נוודים באותן שנים הנעדרים את התשתיות והרקע התרבותי שדרושים לפיתוחים במדע יישומי. אולי התרבות המערבית הצניעה והחביאה בכוונה את ההישגים המוסלמים בגלל היריבות הדתית לאורך ההיסטוריה וניכסה אותם למדענים אירופאים? לא יודע.
אני עדיין מתקשה להאמין שלו הייתה כזאת תרבות מדעית-איסלאמית מפותחת כולה אבדה לפתע ללא זכר ובעת המודרנית, למרות חלקם באוכלוסיית העולם, מספר המוסלמים שזכו בפרס נובל עומד על 8 ולפחות שלושה מהם זכו בפרס נובל לשלום (כולל סופרת, דוקטור לכלכלה וראש ארגון טרור אחד).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #107  
ישן 31-08-2009, 16:55
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 106 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "בוא נתחיל מזה שיש כמה נקודות..."

בתור התחלה שימור של ידע קודם לא יוצר תרופות חדשות, פתרונות חדשים למשוואות וחומרים כימיים חדשים.
בתור המשך - לאיזו תקופה אתה מתייחס?
הפילוסופיה והמדע היווניים הם אלו שהפרו את אלכסנדריה מבחינה מדעית, לאחר מכן כשהדת האלימה התורנית (נצרות בזמנו) התנגדה למדע, אלכסנדריה הייתה מרכז הידע, עד לסוף עידן "המדע האיסלמי". במאות ה-12 עד ה-15 הדעיכה הייתה בעיצומה, ובדיוק כמו שיוונים ורומאים נהרו לאלכסנדריה בשביל המחקר שלהם והפרו אותה, מוסלמים נהרו לאיטליה והפרו אותה.
למטען האתני הייתה השפעה זניחה. לקנאות הדתית לעומת זאת (נוצרית ומוסלמית) הייתה השפעה מכרעת...

אם היית לוקח את המאה התשיעית לספירה כנקודת המבחן שלך, היית טוען כנראה בדיוק את אותו דבר, רק בצורה הפוכה - שהיוונים-רומאים לא תרמו כלום ורק המוסלמים הם אלו שתרמו להתקדמות המדעית.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #108  
ישן 31-08-2009, 12:53
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי קורנסון שמתחילה ב "[QUOTE=cre666] כבר אמרתי פעם,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קורנסון
ברצינות, על מה אתה מדבר? ומי יעשה את זה, אתה? אנחנו?
באיזו מציאות אתה רואה דבר כזה קורה? המצרים היו פה הרבה, הרבה לפנינו, ורוב הסיכויים שהם גם יהיו פה הרבה אחרינו, במיוחד לאור הצהרות מופרכות כאלו.


אני מדבר על כך שמצרים היא מדינה עם צבא מודרני, גדול ויעיל, שלטון רעוע ושאנחנו מתעלמים מהסיכון הפוטנציאלי שבה.

אני לא טוען שאת תושבי קהיר יש למכור לעבדות, את אדמתה לחרוש, ואת שדותיה לזרוע במלח 3 פעמים.
אני פשוט מבהיר את העמדה שלי ע"י הרמז היסטורי בוטה וקיצוני, על מנת להמחיש את פוטנציאל הסכנה שנובע מגורם זה בעיני.

עכשיו אני מובן יותר?
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #111  
ישן 31-08-2009, 15:22
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 110 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "מקבל את התיקון גם מס' 4..."

המערכת היא שיקוץ היא יוצרת בלאגן איום ונורא - כתבתי על זה לא פעם ולא פעמיים.
אני דוגל בפורומים לינאריים. כן זה דורש מאנשים לכתוב אני מתייחס לתגובה 23 או עם כפתור וכו'.

לגבי סעודיה - אני יודע שארה"ב מעוניינת מאד לצמצם את יבוא הנפט מהמפרץ כבר הרבה זמן אני חשבתי שהם הצליחו להוריד את סעודיה למקום יותר נמוך מחמישי - כנראה שעדיין לא - אבל לדעתי אם תסתכל על המספרים זה במגמת ירידה (אולי גם בגלל המשבר אולי מסיבות אחרות).

לגבי ונצואלה - הופתעתי מאד - חשבתי שארה"ב כלל לא מייבאת מהם נפט - מאד מוזר ודי מטריד אגב.

בשורה התחתונה כולם יודעים מה צריך לעשות הבעיה היא שזה מאד מורכב וייקח הרבה זמן (מעבר למכוניות על חשמל/מימן וכו'). צמצום התלות בנפט הוא עניין ביטחוני/אסטרטגי מן המעלה הראשונה ויש היום קבוצות בעלות השפעה רבה מאד בארה"ב (כולל רפובליקנים וביטחוניסטים) שדוחפים את הנושא - העניין הוא שגם מולם יש כוחות אדירים (תעשיית הנפט היא התעשיה היחידה החזקה ביותר בעולם ובוודאי הרווחית).
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #113  
ישן 01-09-2009, 09:55
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 112 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "קשה מאוד ליצור תת דיונים..."

מה שבטוח - הפורום זקוק לשדרוג... הדבר הכי מעצבן זה לפתוח אשכול עם המון תמונות ולנסות לקרוא תגובות בזמן שהתמונות נטענות - אז אתה מתחיל מירוץ שאין לך סיכוי לנצח בו... רודף אחרי מה שאתה רוצה לקרוא, ומקווה שתספיק לקרוא את התגובה לפני שתקפוץ למעלה/למטה באשכול בגלל שעוד תמונה נטענת...
אגב, זה יתרון של פורום ליניארי - תמיד יהיה ניתן לקרוא את התגובה האחרונה, כי היא תמיד תהיה האחרונה.
אולי זה גם יעזור לאנשים להתמקד יותר בנושא האשכול, ולא למשל לחרוג מדיון על רכישות צבאיות של ערב הסעודית, לדיון על מקורות היהדות
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #116  
ישן 31-08-2009, 18:39
  yaron1000 yaron1000 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.08.09
הודעות: 48
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "ערב הסעודית מתכוונת לרכוש נשק רוסי בשווי של 2.4 מיליארד דולר"

לפי מה שאני יודע בקשר לסעודיה החישבות שלה זה בכמות הנפט המוכחת שנמצאים בה שהיא הכי גובהה (גם כמחשבה לעתיד)וגם בזה שעלות הפקה שם זולה מאוד (לעמות לפי מה שקראית גם בקנדה יש מאגרי נפט שאמורים שאיפלו גדולים יותר(אבל עלות הפקה של 100$ לחבית)עקב המיקום של הנפט ושילוב עם זפת(ונושאים של נזק לסביבה) לעמות סעודיה כמה דולרים

ובקשר לאסלם ונושא המדעי (לפי מה שאני רואה בטוולזיה ובעתנואות ואני ממש לא יודע אם זה באמת כך)
אם החברה החרדית הייתיה השולטת גם לא בדיוק היה חינוך מטיבי למדע ולפיתוחים מדעיים
(ומניסון מוזר לראות מרצה לגיאולגיה דתי (שגם שאולים אותו אם אין התנגשות במה שאתה מלמד ומאמין לתורה)
(לא שכנסייה חבבה מדענים שהיא שלטה)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #120  
ישן 02-09-2009, 12:11
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 119 שנכתבה על ידי Elad E שמתחילה ב "חלק מהתשלום יכול להעשות מתחת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Elad E
חלק מהתשלום יכול להעשות מתחת השולחן בנפט.

לרוסים לא חסר נפט. מה שהם צריכים זה כסף נזיל.

ציטוט:
השאלה למה הם צריכים מערכות כאלו כשהם כבר מושקעים בהרבה מאוד דולרים במטוסי קרב מערביים מדור 4+, חלקם מיירטים יעודיים (F-15C).

זאת לא בעייה - לשלב מטוסי קרב מערביים עם מערכות נ"מ רוסיות. ונ"מ לא סותר את המצאות המיירטים, אלא משלים אותם.

ציטוט:
האם ה-S400 נחשבת כאמצעי יירוט טוב נגד טק"ק או שהמערכות בכלל לא אמורות להיות מופנות נגד האיראנים אלא ההפך?

S-400 אמורה לספק הגנה טובה נגד טילי קרקע-קרקע לטווח קצר-בינוני.

אני לא חושב שנכון יהיה להגיד נגד מי המערכות תהינה "מופנות" נגד צד זה או אחר. אני מניח שהכוונה של סעודים -- אם אכן קיים רצון לרכוש S-400 -- היא להתגונן נגד הטילים האיראניים. אבל באותו אופן אפשר להתגונן בעמצאותן נגד הטילי "יריחו" ישראליים, למשל. למערכת זה לא משנה למי שייך הטיל.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.


נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 02-09-2009 בשעה 12:17.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:44

הדף נוצר ב 0.24 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר