04-09-2009, 01:18
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.09
|
|
מס' שאלות על שרימפס סרטנים רכישה ואיכסון
שלום לכם ולילה טוב! החלטתי שאני מנסה פירות ים אך מאחר ואני גר בירושלים,אין לי שום אפשרות להשיג כאן שרימפס וסרטנים טריים באיכות טובה לכן החלטתי לפנות לעצמי חצי יום ולהקדישו לנסיעה לת"א.
אני חדש בתחום פירות ים ומעולם לא ניסיתי להכין בעצמי אך יצא לי לאכול לא מעט ואני מוכרח להודות שזה אחד המאכלים האהובים עלי...
באופן עקרוני מחיטוטים בגוגל וכאן עשיתי לעצמי רשימה קטנה של מקומות בהם אני רוצה לבקר ולרכוש את המעדן הזה. חשבתי ללכת לכיוון שוק הכרמל,חנות שמישהו המליץ לי ברחוב בן יהודה ואולי טיב טעם.
אני מתכוון להגיע בסביבות 6-7(תלוי איך אני אתקע בפקקים של ת"א). לעשות סבב קניות לקחת את הטוב ביותר ולחזור לירושלים כמה שיותר מהר על מנת לזרוק את הכול למקרר.
מאחר ואין לי שום נסיון בתחום וכוול מה שלא קראתי לא נתן לי תשובות מספקות הייתי רוצה להבין כמה דברים:
א-מה היא עלות משוערת של שרימפס טרי? כמה יעלה לי קילו נגיד של קריסטל או של טייגר? אין צורך להביא מחירים מדוייקים אני רוצה פשוט לדעת את טווח המחירים כדי לדעת כיצד להיערך בהתאם מבחינה כלכלית.
ב-חשבתי לבשל את הכול ביום שישי,האם שרימפס וסרטנים יכולים להיות במקרר יממה מבלי להתקלקל?
ג-אני גם מאוד רוצה לרכוש טיפה סרטנים,האם ניתן להשיג אותם בכול עונה? ראיתי מס' מדריכים באינטרנט כיצד לפצח את השריון שלהם,ואני רוצה לדעת אם גם אותם ניתן לשמור במקרר יום אחד.וכמובן מה הוא טווח מחירים לסרטנים חיים.
כיצד עלי לבחור שרימפס וסרטנים חיים? האם יש אפשרות לדעת אם הם טריים ביותר מלבד "ריח של הים"?
האם ניתן לסמוך על החנויות של שוק הכרמל מבחינת איכותו וטריותו של השרימפס וסרטנים(פירות ים זה לא דבר שמתפשרים באיכות וטריות).
האם מישהו מכיר מקום בטוח והגון לקניית פירות ים בת"א?
כול תגובה והמלצה יתקבלו בברכה!
בכבוד רב אלכס.
|