23-08-2009, 09:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.04.06
|
|
א, תודה על התשובה.
ב, אני מניח שאתה מדבר על 012 לפי תוכן הדברים שלך, היא לא הספקית שלי, אני מחובר דרך הכבלים נטוויזן.
ג, אתה עובד בתחום ולכן כדאי שאספר לך את זה. יש בסיס לכל השמועות הללו שהספקיות חוסמות או עוברות על החוק. למה?
בגלל כמה בדיקות שלי אנשים כמעט תבעו כמה ספקיות אינטרנט ובצדק.
דוגמא 1, לקוח של 012 קיבל מהם פיצוי. הוא שילם שנה וחצי על מגה וחצי שבפועל נתנו לו רק 750 עד שבדקתי לו מהירות תשתית ואחרי זה רוחב הפס מהספקית עצמה 012. אחרי הבדיקה שלי, זה תוקן עם איזה תירוץ של התמיכה הטכנית של 012 למגה וחצי.
דוגמא 2, לקוח של נטויזאן. אמר לי הקו שלו איטי מדי ומהתמיכה אמרו לו לקנות מחשב חדש, כי שלו ישן מדי. (מחשב בן חצי שנה אז. תבין לבד איזה תומכים הם מעסיקים.) הגעתי אליו עשיתי בדיקה ונטויזאן לקחו ממנו תשלום על מגה וחצי, אך נתנו לו רק 750. זה נמשך 4 חודשיים עד שהוא ביקש ממני לעשות לו בדיקה לקו. הוט ובזק גם לא חסר להם סיפורים כאלה אגב.
ככה שעכשיו אתה רואה כמה דוגמאות בלבד למה הסיפורים הללו קיימים וחלק מהם נכונים, כמו אותם אנשים שסתם שילמו לנטויזאן ו 012 וקיבלו פחות מזה. אם לא הייתי הייתי עושה להם את הבדיקה הם היו ממשיכים סתם לשלם לספקיות שלהם ולא לקבל את כל השירות כחוק.
ד, עשיתי בדיקה מקיפה למערכת הפעלה, חומרה, ראוטר והמודם אצלי. מי נשאר שיכול להיות אשם? הספקית והתשתית בלבד. התקלה אצל אחת מהן.
לפי הכבלים זאת הספקית בלבד אשמה, הכבלים נותנים רק תשתית ולא יותר מזה. הם לא בודקים מה אתה מוריד. נטויזאן עד כמה שידוע לי כן עוקבים אחרי הפורטים והתיקשורת עצמה של המנויים שלהם. (למה אל תשאל אותי, אך הם עושים זאת.) נציג תמיכה שלהם אמר לי את זה בעבר כבר בטלפון. לכן הטענה שלי שזאת חסימה מהצד שלהם.
ה, הטענה שלי אכן קשה נגדם, אך בלי גישה לשרתים שלהם אין לי סיכוי להוכיח כזה דבר אתה דיי צודק בזה. יש איזה גוף של משרד התיקשורת שיכול לבדוק טענות כאלה?
ו, בדקתי את מערכת ההפעלה שלי, הראוטר והמודם כולל בדיקה של שה fw של הראוטר ומערכת הפעלה, תקינות לחלוטין ואין שום בעיה. אחרי זה בדקתי את המחשב השני, שמחובר מאותו ראוטר גם שום בעיה. אם רוחב הפס עבד בסדר גמור והיה ניתן לגלוש מהר ורגיל ולדבר בתוכנות צאט בזמן הזה בלי לאגים ורק את אותו סוג קובץ היה אי אפשר להוריד.
להוריד קבצים לא מאותו סוג היה אפשרי רוחב הפס היה פנוי לגמרי אפשר לומר, לא הייתה תוכנה שלוקחת עשירית מהפס עצמו פעילה. הפס היה פנוי לגמרי.
ז, אחרי האתחול (הכוונה הייתה לאתחול בהודעה הקודמת.) בלי לשנות כלום. לא עשיתי שום שינוי בהגדרות של הראוטר, עשיתי לו רק איתחול פשוט לקבל ip חדש. הבעיה נעלמה והיה ניתן שוב להוריד את אותו סוג של קובץ.
ח, הראוטר מוצפן ברמה הכי גבוה שהוא מאפשר, לפי חברות אבטחה ההצפנה הזאת לא נפרצה עדיין. כאשר זה יקרה נחליף ראוטר תהיה בטוח. בדקתי גם את הלוגים שלו רק להיות בטוח שלא פרצו את ההצפנה ולא עשו זאת הראוטר בטוח. הלוג עדיין שם והכתובות בתוך הראוטר של ה ip של המחשבים המחוברים אליו נשארו זהות. אם היה מחשב נוסף שהצליח להתחבר אל הראוטר הייתי רואה בלוג כתובת ip אחרת נוספת בנוסף לקבועות התפוסות.
יש מחשב אחד מחובר קווי ישיר ואחד אלחוטי בצורה קבועה. ככה שאם היו נכנסים ממקום אחר הייתי יודע על זה.
אתה מדבר על האופציה של ה wireless בראוטר אלחוטי כאשר, היא פתוחה בלי הצפנה.
הראוטר תמיד מאז ההתקנה שלו. הינו על ההצפנה הכי גבוה שיש לו. יש לי את ההכשרה הדרושה לעבוד בכל ספקית אינטרנט ואפילו יותר מזה.
המקרה עליו דיברת, עשו את זה לדוד שלי. משהו מהשכנים שלו התעלק לו על הרואטר האלחוטי ועל הקו שלו עד שאמרתי לו כיצד לסדר את זה בטלפון אחרי שאמר לי באיזה דגם מדובר. הטכנאי של בזק שכח לסגור לו את האופציה הזאת או להצפין אותה.
ט, תפסתי את הכבלים בשקר ענקי לפני שנה בערך, הם ידעו כמוני שהמודם שלי דפוק ומשכו זמן! נכנסתי ללוג של הרואטר ואז לזה של המודם. אני רואה שם שהמודם תקול ודפוק כבר. התמיכה הטכנית של הוט, אמרו לי שתומך בכיר חייב לעבור על זה.
עד שאחד הנציגים בטעות פלט שהוא רואה את הנתונים של המודם כמוני וכן יכול לקרוא את הנתונים כמוני. הם ידעו מתי היו הניתוקים גם התומכים הרגילים ,הם פשוט שיקרו בטלפון!!!
אני עליתי עליהם, כי אני יכול לקרוא לוגים ויש לי גישה וידע בעניין. אנשים אחרים לא יודעים שהתמיכה משקרת עליהם במקרים כאלה לשם הדוגמא.
כמובן שמסיבה כל שהיא טכנאי הגיע אליי לא יותר מ 24. (מעניין למה באמת? כי תפסתי אותם משקרים על חם בטלפון.) אפילו שיום לפני הם אמרו שיש טכנאי רק עוד שבוע וחצי!
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 23-08-2009 בשעה 09:11.
|