20-08-2009, 00:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.04
|
|
הקפצת עידכון - לכל המעוניין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DimaX שמתחילה ב "שיבוץ זוועתי - יש דרך לשנות? רק עוד חודשיים נותרו"
מה 'ניינים?
נכנסתי לשאול שאלה בפורום ויצא ששמתי לב שפתחתי פה את האשכול הזה לפני כמעט שנה.
חשבתי לעדכן את המצב, במיוחד כיוון שזה כל כך אקטואל מבחינתי.
*זהירות חפירה על השנה האחרונה*
הגעתי לבקו"מ ביום הגיוס 27.11.08 אמרתי לקצין מיון שאני לא מתפנה. הוא לא התרגש והציע לי מיד תפקיד מעט שונה. במקום מ"כ במג"ל - מ"כ בחה"א עם אפשרות לצאת להיות מש"ק הגנ"ק.
אמר לי שהמ"פ של הקורס באיזה משרד ליד עושה ראיונות ומגייס אנשים. אמרתי לו שאני מוכן לשמוע מה ההבדל.
הקצין סיפר לי שהתפקיד של מ"כ טירונים הוא אותו תפקיד אבל 70% מבוגרי הקורס יצאו להיות מש"קי הגנ"ק בבסיסים - כלומר מהות התפקיד הוא בעיקר פריקת נשקים, פיזורים של שומרים לעמדות, העברת מטווחים, סיורים על הגדר בחלק מן הבסיסים ובדיקת עמדות שמירה. בנוסף, במשמרת מפקדים על כיתת כוננות או צוות יירוט.(נגיעה בגדר - קופצים)
בקיצור נשמע לי תפקיד שונה ממ"כ טירונים והסכמתי ברוב טיפשותי. (אני מאשים את השוקיסטיות והצעירות בזה ח)
המשמעת שם בטירונות היא בין הקשות ביותר. סגרתי 9 מתוך 12 השבתות כשאמורים לסגור 4 חח... עושים טירונות 03 מורחב 3 חודשים ואז עוד קורס 3 חודשים.
אחלה חברה היו שם..
בכל אופן רוב הזמן הייתי שם בתחושה שאני לא רוצה את זה בכל זאת אבל שאני ממשיך בלית ברירה...
באמצע הטירונות נפצעתי ברגל והייתי מושבת מבחינת ריצות ומסעות ארבעה חודשים, מה שהשביז אותי עוד יותר והוריד לי את כל המוטיבציה. שבועיים לסוף הקורס(אחרי 5.5 חודש מהמסלול!!) העלו אותי בפתאומיות לועדה והדיחו אותי מהקורס בגלל חוסר המוטיבציה שהראיתי ובגלל הפציעה שמנעה ממני תכני שטח מסוימים מסמיכים כגון שבועיים של ניווטים, שבוע לוט"ר(חלקית עשיתי), שבוע כיתה, בוחן מסלול, בר-אור וכו'.... אמרו לי שאני אסתפח לבסיס מסוים בתור מאבטח מתקנים עד שיתחיל הקורס הבא ואז יחזירו אותי. (כבר מדובר על אמצע מאי)
קיבלתי את זה הכי בטראומה בעולם והייתי בהלם. "שבועיים לסוף אתם נזכרים?!?!" כשיצאתי מהועדה מיד הבנתי שאני לא רוצה בשום פנים ואפן לחזור לקורס הבא. הסתפחתי לבסיס החדש והתפקיד והתנאים שלו ממש קרצו לי. בסיס טוב, ת"ש טוב, השקעתי והעריכו אותי על כך, הראתי מקצועיות (בזכות ההכשרה שעברתי), מה שנתן לי תפקיד עם משמרות ולא שמירות.(חלק עשו שם אבטחת טרמפיאדה, סיורים ואלה שהיו בעונש גם שמרו במגדלים) אחלה חבר'ה, אחלה מפקדים ומה שהכי קרץ לי: יציאות של שבוע שבוע ואני לא רוצה להשמע לא בסדר אבל בהמשך הבנתי שפשוט נמאס לי כבר מכל הצבא הזה והייתי שבוז והחלטתי לחתור לת"ש ויציאות כמו שרציתי לפני הגיוס. (במידה ובסופו של דבר אמא לא תחתום)
ניסיתי להעביר טופס 55 (שלא אושר) והצהרתי בפני המ"מ והמ"פ שאני לא רוצה להמשיך לקורס נוסף וגם דיברתי עם המב"ס ואמא שלי דיברה איתו אבל הוא היה עקשן ורצה שאני אעשה את הקורס בגלל לחץ של סד"כ ובשביל לא לאבד את ההשקעה שלהם בי.. החזירו אותי בתחילת יולי לקורס הבא, ששם החלטתי שאני יוצא בכל מחיר(גם הייתה לי אג'נדה נוספת שרמזתי עליה באשכול חדש שפתחתי לפני חצי שעה) ושיחקתי את עצמי שבוז ובדיכאון וחפרתי למפקדים ולקצינים שאני לא רוצה להיות שם והכל..
אחרי שלושה שבועות מתחילת הקורס החדש הצלחתי לצאת בזכות הורדת פרופיל ל64... זה כבר היה בסוף יולי.
שלחו אותי לימ"מ בשדה דב לשיבוץ מחדש ורציתי לחזור לבסיס שבו הייתי בסיפוח ורצו אותי שם גם - מאוד. זה היה טוב לשני הצדדים.
פחדתי שלא ירצו לשבץ אותי בתור מאבטח מתקנים שם בגלל שיש לי נתונים אישיים מאוד גבוהים והתפקיד נחשב בלאי (בלי להעליב או להכליל שמותאם לנערי מקא"ם ולאנשים עם דפ"ר נמוך או בעיות פליליות שהיציאות הטובות וקיצור השירות הדברים היחיד שמחזיקים אותם בצבא.
התקשרתי לקצין שלי מהסיפוח. סיפרתי לו הכל, הוא אמר שהוא יפעיל בשבילי קשרים. באתי אחרי כמה ימים לקחתי ממנו וממפקד הגף המלצות (הראשון סגן והאחרון רס"ן), ואז גם מפקד הגף הוליך אותי למשרד של מפקד הטייסת(סא"ל) שאמר שיעזור לי. הוא שלח מייל למפקד הימ"מ(יחידה קטנה עם קציני מיון של חיל האוויר) ולקצינה הראשית שאחראית על הענף בקרייה. הם התאמצו המון בשבילי - אני חייב להם המון תודות!
למרות זאת בימ"מ אמרו לי שאני צריך לחזור לבקו"מ כי אני שייך אליהם למדור לוחמים ושיבצו אותי בחה"א רק בתנאי שאני אוסמך כמ"כ... התבאסתי רצח. לא רציתי חיל ירוק בתפקיד לא ברור.
שאלתי את הקצין שלי שיפעיל קשרים בבקו"מ אם יש לו אבל הם לא מכירים אף אחד משם. ביררתי באינטרנט פקס וטלפון של הלשכה של מפקד הבקו"מ וביקשתי שישלח פקס ללשכה שלו מהסא"ל, מפקד הטייסת, וגם שיתקשר למפקד הבקו"מ גם אם הסיכוי ממש קטן שזה יעזור.(קצת חוצפה לבקש את זה אבל לא היה לי כבר מה להפסיד)
הגעתי למחרת למדור לוחמים. שלחו אותי משם למדור קורסים בגלל שירד לי הפרופיל. שם ראיתי קצין מיון וסיפרתי לו הכל. מסתבר שיש לי ת"ש 2(הקצין אמר לי) והוא אמר שיש לי 2 אפשרויות: או שישבץ אותי בתור עובד כללי בפיקוד מרכז ביומיות - שזה 45 דק' מהבית שלי, או שישלח אותי חזרה לימ"מ של חה"א גם בתור עובד כללי ושם ישבצו אותי, לפי ההחלטה שלהם ובהתאם להקצאות שיש. החלטתי לקחת את הסיכון וביקשתי חיל-אוויר.
הגעתי למחרת לימ"מ(זה היה אתמול), ראיתי אחרי 3 שעות קצינת מיון - התחלתי לספר לה והיא אמרה שהיא מכירה את כל הסיפור שלי. היא שאלה אותי אם "זה באמת מה שאתה רוצה?! אתה יכול לקבל הרבה יותר סיפוק בתפקידים רבים אחרים עם פרופיל לא קרבי... פקח טיסה, בקר טיסה, טכנאי...." - כלומר, מאבטח מתקנים נחשב לתפקיד בלאי... אמרתי לה שאני מכיר את הבסיס הזה, שאני מכיר את התפקיד ושזה מה שאני רוצה. זה מה שיעשה לי טוב.
בשעה טובה היום הגעתי לבסיס החדש... אמרו לי לחזור ביום ראשון לעשות טופס טיולים נכנס..
הידד!
נערך לאחרונה ע"י DimaX בתאריך 20-08-2009 בשעה 01:13.
|