לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-09-2008, 20:17
צלמית המשתמש של DimaX
  DimaX DimaX אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.04
שיבוץ זוועתי - יש דרך לשנות? רק עוד חודשיים נותרו

היי!
מספר דברים

1. עברתי את כל המבחנים לתצ"א אבל את התחקיר לא עברתי משום מה :O (זנות! נראה לי בגלל אובר ביטחון עצמי [צחקתי עם המראיינת וגם עליה לפעמים] או בגלל קרובים באוקראינה [שאני בכלל לא מכיר!])
יש אפשרות לערער על זה?

2. קיבלתי היום אימייל עם הפניה לקיוסק המידע.
רשום שם שהגיוס נדחה מה-17.11 ל-27.11.
עכשיו יעד השיבוץ הוא זוועתי: מ"כ טירונים.
אין מצב שאני אהיה מ"כ טירונים. לא מתאים לי להטיל משמעת על אנשים. לא לצעוק, לא להיות רע ולא להשליט סדר.

איך אני משנה את היעד? למי לפנות?
אפשרי בכלל? יש סיכוי?

3. אני בן יחיד. פרופיל 97, קב"א 56 ואמא לא חותמת לקרבי בשום מצב. ניסיתי הכל כד לשכנע אותה.
האם יש דרך לעקוף את הצורך בחתימה כדי לשרת בקרבי? (סעיף ראיה קל ופלטפוס קלה - לא רציני בשניהם)

תודה!

נערך לאחרונה ע"י DimaX בתאריך 28-09-2008 בשעה 20:32.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-09-2008, 20:57
  Yotamz Yotamz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DimaX שמתחילה ב "שיבוץ זוועתי - יש דרך לשנות? רק עוד חודשיים נותרו"

1. אתה יכול לברר מה הסיבה שבגללה לא עברת סיווג, אם אני זוכר נכון הם צריכים לענות לך על זה.
אם הסיבה שבגללה לא עברת סיווג היא שמצאו ששיקרת - ככל הנראה אתה פסול לתמיד, אם זו סיבה אחרת אתה יכול לערער עליה ואולי תקבל תחקיר חוזר או שיזמינו אותך לבירורים כלשהם.

2. אתה יכול לנסות לשנות את השיבוץ הזה דרך הבקו"ם. אתה יכול גם לסרב להתפנות ביום הגיוס אבל אין אפשרות לנחש מה העונש שתקבל ומה התפקידים האחרים שיציעו לך.
סיכוי? תמיד יש.

3. אם אתה בן יחיד אתה חייב אישור מההורים בשביל להתגייס לקרבי. אין אפשרות לעקוף את זה, אם תנסה כנראה רק תסתבך.
אתה יכול להסביר לאמא שלך שבכל שלב בשירות בקרבי היא יכולה למשוך את החתימה ויוציאו אותך משם ככה שאם היא חותמת עכשיו זה לא בלתי הפיך.

נערך לאחרונה ע"י Yotamz בתאריך 28-09-2008 בשעה 21:00.
ישן 29-09-2008, 02:22
צלמית המשתמש של DimaX
  DimaX DimaX אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DimaX שמתחילה ב "שיבוץ זוועתי - יש דרך לשנות? רק עוד חודשיים נותרו"

תודה לכולם על התגובות. במיוחד יותם

מ"כ טירונים בכלל לא מתאים לי. לא רוצה לצעוק על טירונים, לא רוצה להשליט משמעת וסדר. לא רוצה לסגור 21\28 מידיי פעם אם אני סתם ג'ובניק.
אם אני ג'ובניק אז עד הסוף - יומיות ולא 11\3.
זה ממש לא החלום שלי. כואב לי גם לעמוד יותר מ-3 שעות רצוף. יש לי פלטפוס.. אז לעמוד 20 שעות?!
לא בא לי לישון 4 שעות ביממה. סעמקקק

או קרבי או ג'ובניק. לא אמצע.

יש עוד טיפים לאיך לצאת מהתפקיד?
כבר קראתי את שני האשכולות הגדולים על סרבני פינוי... מתכונן לגרוע ביותר.. 40 יום בכלא אמרנו? חח אני בטח אשבר..

איזה תפקידים מומלצים יש בכלל למי שלא עבר תחקיר ולא יכול להיות בקרבי חוץ ממ"כ?
טבח מומלץ כג'וב?(יציאות נחמדות אבל כל השאר אין לי מושג איך השירות עצמו)
גם שב"ס שמעתי יציאות נחמדות אבל השירות חרא ברמה שלא תתואר, נכון?
נמצא כאן לפניכם פעור שלא מבין שומכלום בענייני גיוס ותפקידים.

ישן 29-09-2008, 14:12
  Yotamz Yotamz אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי DimaX שמתחילה ב "תודה לכולם על התגובות. במיוחד..."

דבר ראשון - את התפיסה של "אם כבר ג'ובניק אז רק יומיות" תוציא מהראש ומהר. היא מתאימה לחלק מהאנשים - לא לחייל שרוצה תפקידים מעניינים ואפילו רוצה להתנדב לקרבי.

דבר שני - אל תבסס את העתיד שלך על דעות קדומות. האמת היא שאתה לא ממש יודע מה זה התפקיד מ"כ טירונים חוץ משמועות ששמעת.

הצעה שלי תבדוק מה קורה עם הסיווג הבטחוני קודם כל, אולי עוד תוכל להתקבל לתפקיד שהיית מיועד אליו קודם, אם לא - נסה לדבר עם קצין מיון בבקו"ם, לא נראה לי שכל מי שמתגייס ביום הזה הולך רק לתפקיד מ"כ טירונים.
ואם כל זה לא הולך - תנסה, אולי תאהב את התפקיד בסוף.

עם דיבור כמו שלך אפשר לראות שאם תהיה מש"ק ממטרות אתה תתבאס.

ישן 29-09-2008, 16:45
צלמית המשתמש של DimaX
  DimaX DimaX אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Yotamz שמתחילה ב "דבר ראשון - את התפיסה של "אם..."

שמע זאת בחירה בין הכל או כלום. אני לא רוצה משהו באמצע.
או לשנות את החיים לגמרי ולהיות קרבי, או למזער את השינוי עד כמה שאפשר - יומיות. עדיפות ראשונה היא קרבי ועדיפות שניה היא מודיעין(גם אם אין יומיות). אם ג'וב אז יומיות כבר.. מה אני צריך גם לטחון סתם ככה?

אני יודע מסיפורים של חברים, אני יודע מעדויות של מ"כים בפורומים שונים. אני מבין את מהות התפקיד ואת הדרישות. לא מתאים לי, כמו שאמרתי כבר...

אני בהחלט אנסה. אני אכתוב מכתב ואאסוף פקסים של לשכת גיוס, מפקדת חמ"ן, מפקד לשכת גיוס ועוד סתם פקסים שיכול להיות קשורים. אפילו של מגל! לכולם אני אשלח פקסים מודפסים ויפים. בקשר לתחקיר הביטחוני ובקשר לשיבוץ. אני אפילו אצרף חוות דעת רפואית שאני בעל פלטפוס ככה שאני לא יכול לעמוד יותר מכמה שעות על הרגליים סתם ככה..(למרות שאם זה בהליכה\ריצה אז אני יכול גם 10 שעות על הרגליים. רק עמידה כואב לי)

ולא הבנתי למה התכוונת בקשר למש"ק ממטרות...

ישן 30-09-2008, 01:12
  Yotamz Yotamz אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי DimaX שמתחילה ב "שמע זאת בחירה בין הכל או..."

מש"ק ממטרות זה מפקד שאינו קצין שתפקידו לפתוח ממטרות בבוקר ולסגור אותן בצהריים.
ועכשיו ברצינות: מש"ק ממטרות זה כינוי לחיילים שנמצאים בתפקיד מיותר וסתמי.

יש חיילים בצה"ל שעושים 3-11 יומיות (שלא תטעה - 3 ימים בבסיס, 11 בבית) וגם 5-9 יומיות. מה לדעתך החשיבות של אותם חיילים לצבא שהוא "צריך" אותם רק 3 ימים בשבוע עד הצהריים?
בדיוק.

אתה לא נשמע אחד שמחפש לעשות כמה שפחות בניגוד להרבה "חיילים" היום, אבל לא כל הצבא זה שייטת ויומיות יש הרבה באמצע ויש הרבה תפקידים טובים שהיציאות בהם בינוניות.

ובתור אחד שרצה יומיות בקריה וקיבל בסיס סגור במרחק 6 שעות נסיעה מהבית (ז"א שכ-45 יממות ברצף הייתי על אוטובוס במשך השירות) - יש הרבה יתרונות לשירות בבסיס סגור, ובדיעבד אחרי מה שעברתי בשירות - אני לא מצטער לרגע.

נערך לאחרונה ע"י Yotamz בתאריך 30-09-2008 בשעה 01:14.
ישן 20-08-2009, 00:58
צלמית המשתמש של DimaX
  DimaX DimaX אינו מחובר  

הקפצת עידכון - לכל המעוניין

מה 'ניינים?
נכנסתי לשאול שאלה בפורום ויצא ששמתי לב שפתחתי פה את האשכול הזה לפני כמעט שנה.
חשבתי לעדכן את המצב, במיוחד כיוון שזה כל כך אקטואל מבחינתי.

*זהירות חפירה על השנה האחרונה*

הגעתי לבקו"מ ביום הגיוס 27.11.08 אמרתי לקצין מיון שאני לא מתפנה. הוא לא התרגש והציע לי מיד תפקיד מעט שונה. במקום מ"כ במג"ל - מ"כ בחה"א עם אפשרות לצאת להיות מש"ק הגנ"ק.
אמר לי שהמ"פ של הקורס באיזה משרד ליד עושה ראיונות ומגייס אנשים. אמרתי לו שאני מוכן לשמוע מה ההבדל.
הקצין סיפר לי שהתפקיד של מ"כ טירונים הוא אותו תפקיד אבל 70% מבוגרי הקורס יצאו להיות מש"קי הגנ"ק בבסיסים - כלומר מהות התפקיד הוא בעיקר פריקת נשקים, פיזורים של שומרים לעמדות, העברת מטווחים, סיורים על הגדר בחלק מן הבסיסים ובדיקת עמדות שמירה. בנוסף, במשמרת מפקדים על כיתת כוננות או צוות יירוט.(נגיעה בגדר - קופצים)
בקיצור נשמע לי תפקיד שונה ממ"כ טירונים והסכמתי ברוב טיפשותי. (אני מאשים את השוקיסטיות והצעירות בזה ח)
המשמעת שם בטירונות היא בין הקשות ביותר. סגרתי 9 מתוך 12 השבתות כשאמורים לסגור 4 חח... עושים טירונות 03 מורחב 3 חודשים ואז עוד קורס 3 חודשים.
אחלה חברה היו שם..

בכל אופן רוב הזמן הייתי שם בתחושה שאני לא רוצה את זה בכל זאת אבל שאני ממשיך בלית ברירה...
באמצע הטירונות נפצעתי ברגל והייתי מושבת מבחינת ריצות ומסעות ארבעה חודשים, מה שהשביז אותי עוד יותר והוריד לי את כל המוטיבציה. שבועיים לסוף הקורס(אחרי 5.5 חודש מהמסלול!!) העלו אותי בפתאומיות לועדה והדיחו אותי מהקורס בגלל חוסר המוטיבציה שהראיתי ובגלל הפציעה שמנעה ממני תכני שטח מסוימים מסמיכים כגון שבועיים של ניווטים, שבוע לוט"ר(חלקית עשיתי), שבוע כיתה, בוחן מסלול, בר-אור וכו'.... אמרו לי שאני אסתפח לבסיס מסוים בתור מאבטח מתקנים עד שיתחיל הקורס הבא ואז יחזירו אותי. (כבר מדובר על אמצע מאי)
קיבלתי את זה הכי בטראומה בעולם והייתי בהלם. "שבועיים לסוף אתם נזכרים?!?!" כשיצאתי מהועדה מיד הבנתי שאני לא רוצה בשום פנים ואפן לחזור לקורס הבא. הסתפחתי לבסיס החדש והתפקיד והתנאים שלו ממש קרצו לי. בסיס טוב, ת"ש טוב, השקעתי והעריכו אותי על כך, הראתי מקצועיות (בזכות ההכשרה שעברתי), מה שנתן לי תפקיד עם משמרות ולא שמירות.(חלק עשו שם אבטחת טרמפיאדה, סיורים ואלה שהיו בעונש גם שמרו במגדלים) אחלה חבר'ה, אחלה מפקדים ומה שהכי קרץ לי: יציאות של שבוע שבוע ואני לא רוצה להשמע לא בסדר אבל בהמשך הבנתי שפשוט נמאס לי כבר מכל הצבא הזה והייתי שבוז והחלטתי לחתור לת"ש ויציאות כמו שרציתי לפני הגיוס. (במידה ובסופו של דבר אמא לא תחתום)
ניסיתי להעביר טופס 55 (שלא אושר) והצהרתי בפני המ"מ והמ"פ שאני לא רוצה להמשיך לקורס נוסף וגם דיברתי עם המב"ס ואמא שלי דיברה איתו אבל הוא היה עקשן ורצה שאני אעשה את הקורס בגלל לחץ של סד"כ ובשביל לא לאבד את ההשקעה שלהם בי.. החזירו אותי בתחילת יולי לקורס הבא, ששם החלטתי שאני יוצא בכל מחיר(גם הייתה לי אג'נדה נוספת שרמזתי עליה באשכול חדש שפתחתי לפני חצי שעה) ושיחקתי את עצמי שבוז ובדיכאון וחפרתי למפקדים ולקצינים שאני לא רוצה להיות שם והכל..
אחרי שלושה שבועות מתחילת הקורס החדש הצלחתי לצאת בזכות הורדת פרופיל ל64... זה כבר היה בסוף יולי.

שלחו אותי לימ"מ בשדה דב לשיבוץ מחדש ורציתי לחזור לבסיס שבו הייתי בסיפוח ורצו אותי שם גם - מאוד. זה היה טוב לשני הצדדים.
פחדתי שלא ירצו לשבץ אותי בתור מאבטח מתקנים שם בגלל שיש לי נתונים אישיים מאוד גבוהים והתפקיד נחשב בלאי (בלי להעליב או להכליל שמותאם לנערי מקא"ם ולאנשים עם דפ"ר נמוך או בעיות פליליות שהיציאות הטובות וקיצור השירות הדברים היחיד שמחזיקים אותם בצבא.
התקשרתי לקצין שלי מהסיפוח. סיפרתי לו הכל, הוא אמר שהוא יפעיל בשבילי קשרים. באתי אחרי כמה ימים לקחתי ממנו וממפקד הגף המלצות (הראשון סגן והאחרון רס"ן), ואז גם מפקד הגף הוליך אותי למשרד של מפקד הטייסת(סא"ל) שאמר שיעזור לי. הוא שלח מייל למפקד הימ"מ(יחידה קטנה עם קציני מיון של חיל האוויר) ולקצינה הראשית שאחראית על הענף בקרייה. הם התאמצו המון בשבילי - אני חייב להם המון תודות!

למרות זאת בימ"מ אמרו לי שאני צריך לחזור לבקו"מ כי אני שייך אליהם למדור לוחמים ושיבצו אותי בחה"א רק בתנאי שאני אוסמך כמ"כ... התבאסתי רצח. לא רציתי חיל ירוק בתפקיד לא ברור.

שאלתי את הקצין שלי שיפעיל קשרים בבקו"מ אם יש לו אבל הם לא מכירים אף אחד משם. ביררתי באינטרנט פקס וטלפון של הלשכה של מפקד הבקו"מ וביקשתי שישלח פקס ללשכה שלו מהסא"ל, מפקד הטייסת, וגם שיתקשר למפקד הבקו"מ גם אם הסיכוי ממש קטן שזה יעזור.(קצת חוצפה לבקש את זה אבל לא היה לי כבר מה להפסיד)
הגעתי למחרת למדור לוחמים. שלחו אותי משם למדור קורסים בגלל שירד לי הפרופיל. שם ראיתי קצין מיון וסיפרתי לו הכל. מסתבר שיש לי ת"ש 2(הקצין אמר לי) והוא אמר שיש לי 2 אפשרויות: או שישבץ אותי בתור עובד כללי בפיקוד מרכז ביומיות - שזה 45 דק' מהבית שלי, או שישלח אותי חזרה לימ"מ של חה"א גם בתור עובד כללי ושם ישבצו אותי, לפי ההחלטה שלהם ובהתאם להקצאות שיש. החלטתי לקחת את הסיכון וביקשתי חיל-אוויר.

הגעתי למחרת לימ"מ(זה היה אתמול), ראיתי אחרי 3 שעות קצינת מיון - התחלתי לספר לה והיא אמרה שהיא מכירה את כל הסיפור שלי. היא שאלה אותי אם "זה באמת מה שאתה רוצה?! אתה יכול לקבל הרבה יותר סיפוק בתפקידים רבים אחרים עם פרופיל לא קרבי... פקח טיסה, בקר טיסה, טכנאי...." - כלומר, מאבטח מתקנים נחשב לתפקיד בלאי... אמרתי לה שאני מכיר את הבסיס הזה, שאני מכיר את התפקיד ושזה מה שאני רוצה. זה מה שיעשה לי טוב.

בשעה טובה היום הגעתי לבסיס החדש... אמרו לי לחזור ביום ראשון לעשות טופס טיולים נכנס..
הידד!

נערך לאחרונה ע"י DimaX בתאריך 20-08-2009 בשעה 01:13.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:20

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר