לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-08-2009, 20:53
  liorif liorif אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.05
האם P-700 Granit הוא למעשה הדוגמה המבצעית הראשונה לנשק מבוסס רשת?

שלום לכולם,
לא מזמן נתקלתי בערך על הטיל הנ"ל בוויקיפדיה (http://en.wikipedia.org/wiki/P-700_Granit) ודי הופתעתי מהעובדה (במידה והמידע אכן מדויק) שהרוסים, שלרוב נתפסים במקורות הספרות הצבאית
כ"נחותים" כביכול לעומת המערב בתחום האלקטרוניקה, הצליחו להציב מערכת נשק מבוססת רשת מבצעית כבר בשנות ה80, כאשר במערב הקונספט הנ"ל רק לאחרונה נמצא בשלבי ניסוי מתקדמים.
לאור ה"אובססיה" של הספרות הצבאית בשנים האחרונות לכל מה שקשור לקונספט ה "לוחמה מבוססת רשת" הופתעתי מכך שלעולם לא נתקלתי במידע על מערכת הנשק הנ"ל שלמיטב הבנתי מקדימה טכנולוגית את המערב ב30 שנה או יותר, אם לוקחים בחשבון שהשימוש המבצעי בנשק כזה ע"י המערב עדיין אינו נראה באופק.כמובן שברור לי שהשיקולים לפיתוח נשק מותאמים לתו"ל ולפיכך הצי הסובייטי השקיע משאבים רבים בפיתוח טילים ימיים מתקדמים לשימוש כנגד קבוצות נושאות מטוסים אמריקניות משום שמערך הנומ"ט שלו עצמו היה נחות משמעותית בהשוואה ליריבו, אבל עדיין, מדובר לדעתי בהישג טכנולוגי מרשים במיוחד וחסר תקדים.

האם אני צודק בהערכתי?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-08-2009, 22:00
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
עוד על GRANIT-700
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "האם P-700 Granit הוא למעשה הדוגמה המבצעית הראשונה לנשק מבוסס רשת?"

http://www.missilethreat.com/cruise...uise_detail.asp

http://www.globalsecurity.org/milit...sia/ss-n-19.htm

http://sergib.agava.ru/russia/chelomei/p/700/granit.htm

לפי המומחה שלי לפרויקט "גרניט-700" אומר שזה היה משהו חד פעמי ויותר לא יהיה.

א. הוא קיים בצוללות מדגם 949/949A בשם "ANTIEJ" ן"ANTIEJ-2"
12 כלי שייט וכ"א 24 משגרים.
ב. סיירות אטומיות מדגם 1144/1144.1/1144.2 העונות בשם "ORLAN" ארבעה כלי שייט וכ"א בעל 20 משגרים.
ג. סיירת מדגם 1143.5 בשם ORIEL ספינה אחת בלבד בעלת 12 משגרים.

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 16-08-2009, 15:30
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
טקטיקה וסוף דבר...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "האם P-700 Granit הוא למעשה הדוגמה המבצעית הראשונה לנשק מבוסס רשת?"

לפי המומחה שלי - הוא מוסיף עוד כמה דברים:
א. החישוב של הרוסים היה שעל ידי מכה אחת ניתן יהיה לפגוע בנושאת המטוסים אשר מוגנת היטב.
השיטה היתה לתקוף בבת אחת את קבוצת נושאת המטוסים ע"י TU-22M3 (לפחות 12 מטוסים תוקפים)
המסוגלים לשאת 2-3 טילים CH-22.
ז"א שעל שימוש 12 מטוסים יתקפו כ-24 ועד 36 טילים!

זה אולי צריך לתת חומר למחשבה לעוסקים שונים בקשר להגנת שמי המדינה ומטרות חשובות.

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 16-08-2009, 18:09
  SkyMarshal SkyMarshal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "בהנחה שאתה סומך על ויקי במקרה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט

אגב למה לעזזל הרוסים התאימו לו רש"ק גרעיני במשקל 1 מגטון?! מה ה-300 קילוטון לא מספיק בשביל לפוצץ נושאת מטוסים (גם חצי קילוטון זה OVERKILL במקרה הזה...).

חצי קילוטון זה מעט אם לא פוגעים פגיעה ישירה. כמו כן, למרות שנומ"ט עצמה היא מטרה נקודתית, כנראה שהרצון היה לפגוע בכל קבוצת הקרב. עם זאת, מגטון זה אכן הרבה מאוד. צריך לבדוק את המקורות למספר הזה. באחד האתרים היה רשום 350Kt-1Mt , אז אפשר לעלות השערה שמדובר על רש"ק מסויים שיש לו כמה גרסאות.

בספרות [א"ב שירוקוראד] כתוב גם כי אמצעי ל"א שהפעילו האמריקאים הקשו מאוד על רכישת המטרות, ולכן פותחה הטקטיקה הבאה: 8 טילי Kh-22 חמושים ברש"קים גרעיניים שוגרו לאזור הכללי בו ידוע היה שנמצאת קבוצת הקרב, במטרה שזה "ירכך" משמעותית את האמצעי הל"א, ויאפשר לגל השני של הטילים לפגוע במטרותיהן.
-Lieutenant General William E. Kepner

ישן 17-08-2009, 09:39
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אוקי, הייתי מבין אם היינו..."

בוודאי, ויש תרגולות ומערכות המתוכננות במיוחד להגנה ומזעור נזקים בסביבה גרעינית.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר