29-07-2009, 09:10
|
מנהל צו"ב
|
|
חבר מתאריך: 02.05.02
|
|
|
חייל מצטיין זכה לטוס במטוס קרב ולקה בהלם
איש קבע ששירת בחיל האוויר זכה להגשים חלום: לטוס במטוס קרב. אולם בעקבות החוויה הוא לקה בחרדה ולבסוף הוכר כנכה צה"לטיסה במטוס קרב נראית טוב בסרטים ובמפגנים אוויריים. אבל מה שנראה מבחוץ כמו רחיפה קלילה ומהירה, נותן תחושה אחרת לגמרי למי שנמצא בתא הטייס. ב', איש קבע בבסיס חיל האוויר בנגב, למד את העובדה הזו על בשרו.
מטוס קרב F-15 של חיל האוויר צילום ארכיון: פלאש 90בסך הכל הוא זכה להגשים חלום: כחייל מצטיין, ששירת בחיל כמעט שלושה עשורים, הוא קיבל צ'ופר - טיסה במטוס קרב. טיסה שלאחריה יהפוך לאדם אחר, שמתעורר עם סיוטים בלילה ומפחד ממקומות הומי אדם. טיסה שתוביל את מערכת הביטחון להכיר בו כבעל 50 אחוזי נכות, כפי שקרה השבוע.
זה קרה לפני כחמש שנים, כשב' היה בן 39. "הטיסה הייתה שגרתית והכל עבר בסדר", הוא שחזר, "עד שהטייס התחיל לעשות כל מיני קרבות אוויר, פניות חדות, התהפכויות וטיסות עם הראש למטה. לא הרגשתי טוב וביקשתי לנחות. הרגשתי שהכל מתהפך עליי, תקפו אותי פחדים, הייתה לי תחושה של מחנק, סחרחורות, והרגשתי שאני רוצה להקיא".
התקשה לישון בלילה
ב' נבדק במרפאת הבסיס, אך לא נמצא שהוא סובל ממחלה או מבעיה גופנית. הוא הלך לביתו, אבל התקשה לישון בלילה. למחרת, כשהגיע לבסיס, התקשה להיכנס למקומות הומי אדם ונתקף חרדה. הוא הופנה לטיפול אצל פסיכיאטר בכיר בבסיס, שנתן לו טיפול תרופתי נגד חרדות ודיכאון.
בשלב מסוים מצבו הנפשי השתפר, אך כעבור זמן קצר הידרדר שוב. הוא שוחרר מצה"ל בעקבות מצבו. לטענתו, מאז השחרור הוא לא עובד ואף איבד את החשק המיני.
הוא פנה לקצין התגמולים במשרד הביטחון, כדי
שיכיר בו כנכה צה"ל, אך זה דחה את תביעתו בטענה שאין קשר בין הטסתו במטוס קרב למצבו הנפשי. ב' לא ויתר, ובאמצעות עו"ד נועה רבינסקי רייכל הגיש ערעור לבית משפט השלום בבאר שבע.
הוא צירף לתביעתו חוות דעת של פסיכיאטר מומחה, שקבע חד משמעית כי ב' התגייס לצה"ל ללא שום בעיות נפשיות וכי הטיסה במטוס הקרב גרמה לו ללקות במחלת נפש.
השבוע, לאחר שורה ארוכה של דיונים, הסכים משרד הביטחון להכיר בו כנכה צה"ל. על מטוס, כל מטוס, הוא לא יעלה בקרוב.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/923/080.html
|