12-07-2009, 19:39
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
יש אפשרות נוספת (רמאות, זה לא באמת שונה... אבל קצת יותר איטי מבחינת מהירות מקסימלית...) - להתחבר ע"ג הטלפון הסלולארי שלך שנמצא ליד המחשב, כאשר שניהם מקושרים בכבל USB, ב Bluetooth או באינפרא אדום (האחרון זוועתי, אל תנסה בכלל...)
יתרונות לרשת אלחוטית: יכולה להגיע למהירות מקסימלית גבוהה יותר, נכון לדור הסלולר העדכני ביותר הקיים בארץ (3.5). סיכוי סביר יותר להגיע לחיבור אמין ומהיר, ובעל שיהוי נמוך יותר. חינם אם זה בבית או במקומות ציבוריים שמאפשרים זאת, או בתשלום נמוך בד"כ. יש ערים שמרושתות לחלוטין בחינם. כך למשל אומרים על מודיעין (לא בדקתי...)
חסרונות רשת אלחוטית: אתה צריך שתהיה באיזור רשת אלחוטית. הרבה פעמים אין, ולעתים זה בתשלום... בכלל לא רלוונטי כשאין ציוויליזציה באיזור (מישהו אמר מילואים ?), אלא אם כן מישהו הביא ראוטר סלולר-לרשת אלחוטית שעושה את ההמרה. במקרה הזה, כבר עדיף "לינוק" ישר מהמודם הסלולרי...
יתרונות סלולר: פועל בכמעט כל מקום, ובוודאי בכל מקום שבו פועלת רשת אלחוטית - קשה להאמין שתמצא מקום שבו יש רשת אלחוטית ואין סלולר.
חסרונות לסלולר: מחיר, מהירות נמוכה יותר, שיהוי רשת גבוה.
אם התכנון הוא על אינטרנט שפועל "כל הזמן", "בכל מקום" ו"יחסית מהר", כנראה שעדיף הסלולר (שים לב, מודם HSDPA בלבד !!! שלא ימכרו לך משהו שעובד בקצב של דור 2.5...). אם אתה רוצה את זה גם במחיר שפוי, לסלקום יש חבילה "ללא הגבלה" (אני בספק, אבל לפחות לא מחייבים אותך שהגעת לגבול כלשהוא, אולי מאטים אותך), בניגוד לאורנג' למשל. את המצב בפלאפון אני לא מכיר.
אולי יש דרכים נוספות, לא עולות לי כרגע. יש את WiMAX אבל זה עוד לא בדיוק כאן...
|